confusioon
Yasaklanmış
Lise son öğrencisi olarak üniversiteyi yurtdışında okumak gibi bir hayalim var. Allah'ın da izniyle liseyi bu yaz bitiriyorum ve yurtdışında okumak için gereken adımları atmaya başlıyorum.
Yurtdışında okumak için ingilizcemiz olması şart ielts olur toefl olur bilindik üniversiteler için ilk ve en önemli adım olarak ingilizce seviyemi belirleyen bu sınavlara girmem ve geçerli bir not almam gerekiyor.
İngilizceyi öğrenmeye en kısa sürede başlayacağım ama bunu Türkiye'de bir kursa giderek mi, yoksa yurtdışında bir dil okuluna giderek mi yapsam henüz karar veremedim. Bu konuda herkesin fikri farklı bazısı Türkiye'de öğren diyor bazısı Türkiye'de ingilizce istesen de öğrenemezsin diyor.
Benim asıl sorunum ise şu; yıllarca ilkokul ortaokul lisede her öğrenci gibi ingilizce dersi gördüm. Dersi dinlememe rağmen şu an ne ufak gramer bilgisine sahip değilim (belki de tembelliğimdendir) ve bunu, daha ingilizce konuşmayı, yazmayı, dinlemeyi öğrenmeden direk gramer öğretilmesine bağlıyorum. Bu aynı türkçe konuşmayı bilmeden edat zarf öğrenmek gibi geliyor.
Bir ingilizce kelimeyi gördüğümüzde ne olduğunu anlamak için bize öğretildiği gibi Türkçe'ye çevirip anlamak yerine direk aklımıza o nesnenin gelmesi sizce de daha mantıklı değil mi? Bu yüzden Türkiye'de en iyi kursa da gitsem ingilizce öğrenebileceğimi sanmıyorum ve yurtdışında ingilizce konuşmayı Türkçe'den bağımsız olarak söktükten sonra grameri üstüne koymanın en doğrusu olacağını düşünüyorum.
Bu konuda en doğru seçimi yapmak için bir de size danışmak istiyorum. Tecrübeli abilerim, kardeşlerimin geleceğimi değiştirecek olan yanıtlarını bekliyorum..
olay tamamen senin azmine bağlı. ben şahsen lise dışında ingilizce eğitimi almadım şuan akıcı sayılabilecek derecede ingilizce konuşabiliyorum bunuda izlediğim altyazılı dizi film vs kafama takılan kelimenin anlamına , cümle içinde kullanımına vs bakmama borçluyum . tabiki bunun yanında en önemlisi olan konuşma pratiği için omegle-chatroulette tarzı siteler kullandım ve ek olarak "Language learning - Skype Community" diye aratırsan senin gibi dil pratiği yapmak isteyen çok sayıda kişiyle skype üzerinden konuşabilirsin.
Ayrıca hocam önce yurtdışına gitmek istiyorsan şunu unutma amerikada bile aşırı düzgün gramerli konuşan pek kimse yok sokak dilinde. diğer karma ırkların yarım yamalak ingilizcelerinden hiç bahsetmiyorum bile . Bu yüzden grameri tam anlamıyla konuşarak kolay öğrenebileceğini zannetmiyorum ki sen de zaten başta gramer kasmak istemiyorsun sanırım.Ben de aynı şekilde düşünüyorum ortalama bir gramer işini görür ilk etapta.
Tabi bunları ana dili ingilizce olan ülkeler için söyledim. farklı bir ülkeye gitmek istiyorsan bu çok daha zor türkiyede öğrenmekten pek farkı kalmaz.