İçerik bakarken dikkat ettiğiniz hususlar

• Kullanıcı Trainer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Trainer

Kayıtlı Üye
merhabalar. Özellikle "kaliteli"spam yapan arkadaşlara sormak istiyorum. Bir kategoride kaliteli içeriği bulurken nelere bakıyorsunuz?

yt to yt çalışanlar için Örneğin film çalışanlar, filmin hitine ve yüklenme tarihine bakarak mı o kanalı kopyalıyor? Veya düzenli olarak yükleyip abone kasan kanalları mı,video küçük resmi olan kanalları mı öncelikle spamlıyorsunuz? bir kanalın kazandıracagını nasıl anlıyorusunuz?

açıkçası rastgele spam yapan biriyim,100 kanal bassam 10 tanesi tutarsa ne ala.

edit:Buradaki konu çok faydalı bunun gibi farklı fikirleri olan varsa paylaşırsanız sevinirim.
http://www.ytpara.com/youtube-ve-ben/63966-az-ama-oz-calisin.html

Son düzenleme:
kategoriye göre değişir ama genelde yakın tarihte yüklenip iyi izlenim almış izlenebilecek görüntüye sahip kanalları listeme ekliyorum sonra uploadextra ile takır takır çekiyorum.

ben de uploadextra kullanıyorum. sizin dediğiniz gibi yakın tarihte yuklenıp cok izlenenleri seciyorum ama aynı içerik olmasına ragmen adamın renderladıgı videolar 100k alırken benımkı çok az hit alıyor.

Karpuz gibi dibine vuruyorum, Tok bir ses çıkarsa o içerik tutar.

ben de uploadextra kullanıyorum. sizin dediğiniz gibi yakın tarihte yuklenıp cok izlenenleri seciyorum ama aynı içerik olmasına ragmen adamın renderladıgı videolar 100k alırken benımkı çok az hit alıyor.

sebebi aynı başlıkta iki video var diyelim youtubede kullanıcı bakıyor bunun izlenimi daha yüksek ben bunu izleyeyim diyor ;)
Yapılması gereken.

Küçük resmi değiştirmek
Başlığı, Açıklamayı, etiketi özgünleştirmek.

bunları yaparsan iki video arasında fark olduğu düşünülür ve izlenimin artar.
Kanal seçme konusundada tarihe göre izlenim olan kanallar kopyalanır.

ben etiketlerle fazla oynamıyorum zaten fazladan etiket girince spama düşebilir ama denemekten bişey olmaz. teşekkürler.
Peki mesela x dizisi. bu diziyi kesfettik diyelim. bunu bir kaç kanala mı kopyalamak daha cok kazandırır yoksa her hafta yeni bolumunu kanalıma ekleyerek mi daha cok izlenime ulaşırım?

izlenime pek dikkat etmiyorum çünkü o adamınki tutmamış olabilir video ortası açıkmı ona bakıyorum o kadar birde başlıkta yazan filmle aynı film mi ona elimden geldiğince dikkat ediyorum

izlenime pek dikkat etmiyorum çünkü o adamınki tutmamış olabilir video ortası açıkmı ona bakıyorum o kadar birde başlıkta yazan filmle aynı film mi ona elimden geldiğince dikkat ediyorum

güncel olmayan filmlerde imdbden arama yapıyormusunuz?(kaliteli mi değil mi diye)

Son olarak cogu kişi full episode veye full movie şeklinde arama yapıp spamlıyor. Sizce bir dile,ülkeye yonelik çalışmak mı daha mantıklı. örneğin bizim yeşilçam gibi baska ülkelerin de böyle kült filmleri vardır ama bunlar nasıl bulunur bilmiyorum.

ben dünden beri youtube arama filtre ayarlarını da yaparak içerik arıyorum son bir saat uzun video olarak bakıyorum 2-3 bin izlenim almış uzun video alıyorum kendi kanalıma yüklüyorum daha izlenim falan yok bakalım ne olacak nasıl izlenim alabilirim öyle fikri olan var mı ?

Sağ olsunlar arkadaşların çoğu etiket özgünleştiriyor o da saçma sapan etiket çıkarttığı için koydukları içerikler 100 kişi tarafından bile rahatça bulunuyor haliyle bir kategorinin sonu oluyor. Buradan yazayım ki görenlerin kulanığa küpe olsun. Her önünüze gelen etiketi basmayın şu içeriklerinize. Sayenizde milyon tane kategori ifşa oluyor. Haliyle riskler artıyor. Rastgele işin rastgele kazancı olur şansa dayanır tertipli düzenli işin güvenli bir kazancı olur. Temiz olma ihtimali yükselir.

ben dünden beri youtube arama filtre ayarlarını da yaparak içerik arıyorum son bir saat uzun video olarak bakıyorum 2-3 bin izlenim almış uzun video alıyorum kendi kanalıma yüklüyorum daha izlenim falan yok bakalım ne olacak nasıl izlenim alabilirim öyle fikri olan var mı ?

hocam öyle cok telif geliyor ve herkes oyle arattıgı için cok fazla tutmuyor kanal. bazı kanallar olur kendini belli eder,"işte bu tutar"dersiniz. o da tecrübe ile olur. ben de tam çözemedigim için püf noktalarını sordum burda. birde yeni yuklenen kanalların cogu yanlış etiketten vb. spama düşüyor veya telif yiyor. bir iki günlük kanal bakmak daha mantıklı olabilir. bilmiyorm kafam cok karısık :) bi çıkamadım işin içinden. ama boşa kürek cekiyormusum gibi geliyor artk.emeklerin cogu bosa gidiyor. tutan kanallarımda flagdan kapanıyor.

hocam öyle cok telif geliyor ve herkes oyle arattıgı için cok fazla tutmuyor kanal. bazı kanallar olur kendini belli eder,"işte bu tutar"dersiniz. o da tecrübe ile olur. ben de tam çözemedigim için püf noktalarını sordum burda. birde yeni yuklenen kanalların cogu yanlış etiketten vb. spama düşüyor veya telif yiyor. bir iki günlük kanal bakmak daha mantıklı olabilir. bilmiyorm kafam cok karısık :) bi çıkamadım işin içinden. ama boşa kürek cekiyormusum gibi geliyor artk.emeklerin cogu bosa gidiyor. tutan kanallarımda flagdan kapanıyor.

valla bilmiyorum video ortası reklamlar falan hep açık zaten deniyorum bakalım ne olacak araştırmaya devam durmak yok :D

Valla zten hemen izlenim olmaz bnim 2 ay sonra patlayan kanallarım bile oldu

beyin fırtınası yapsak aslında güzel olacak. Mesela güncel,cabuk hitlenen kategoride calısmak yerine dediğiniz gibi pek bilinmeyen sonradan patlama olasılıgı olan kanallar da var. yani tamamen şans işi mi?

ama benm en cok merak ettiğim özellikle çizgi filmlerde gerçekten cok fazla hit almıs ve kanalı aylarca acık durmus.ama kanal spam. görürsünüz bazen bir hafta olmadan video yüzbinler izlenmiş. hit kasmadan spamla bu nasıl mümkün olabilir

Bu upload extra kullanan arkadaslar gunde kac kanal yapıyorlar?

biri bana ulasabılırmı? :D

Ben ona bakıyorum o bana bakıyor bir süre böyle bakışıyoruz.Eğer gözümün önüne $ gelirse acımadan hunharca yüklüyorum içeriği. :rolleyes:

Ben ona bakıyorum o bana bakıyor bir süre böyle bakışıyoruz.Eğer gözümün önüne $ gelirse acımadan hunharca yüklüyorum içeriği. :rolleyes:

hocam bakışırken neler düşünüyorsunuz hissediyorsunuz :D gözlerinizde dolar parlamasının sebebi o içeriğin tutacagı fikridir. tamam ne kadar cok kanal o kadar fazla tutma ihtimali. ama artık kanalları zaptedemez duruma gelince insan ister istemez nokta atışı yapmak istiyor

Spam yapmıyorum ama spam yapıyor olsam özenli davranmazdım çünkü özenle davranırsanız spamı tam yapamazsınız. Spamın mantığı çok video azar azar izlenim toplamda çok izlenimdir. Siz eleme yaparsanız çok video olmaz az az video az az izlenim toplamda orta izlenim ve orta kazanç olur. Ben olsam ne bulsam çekerim, her şeyin bir izlenme şansı var çünkü. Aynı videodan Youtube'ta 10 tane de olsa bir gün gelip 9 tanesi kapanır sizinki ayakta kalır deli para kazanırsınız, belli olmuyor bu işler.

Ya da hiç spam yapmadığımdan bu işleri bilmiyorum. :) Ama ben güncel video atıyorum, haftada bir anca atıyorumdur özenle seçerek atıyorum bunun getirisi daha yüksek işini bildiğin zaman. Spam yaparken seçerek atarsan bu yaptığıma benzemiş olursun ama tam da yapamadığından ne spamdaki kadar ne güncel video kadar kazanamazsın.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri