İcra İçin Gelinilir mi ?

takatezuaril

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar. Ailevi durum ve önemlidir. Babamın keyfi muhabbetlerinden dolayı 30 40 bin TL ccivarı 2 3 bankaya borcu vardı. yaklasık 2 3 senedir olan bir borç. Hattını falan değiştirdi babam. Sonrasında ulaşamıyorlar ona. Ancak diğer aile bireylerimizi arayan avukatlar vs.vs var. Bugunde, icraa müdürlüğünden sayın borclu. borcunuzu ödeyiniz aksi takdirde polisler ve çilingirciler eşliğinde borca karsılık gerekli seyler alınacaktır falan gibi uzun bir kucuk yazı bırakılmıs kapıya, avukatın kartıyla beraber. Buyuk ıhtımal davayı alan avukatın bıraktıgı bir şey. Kendi kartıda olduguna göre. Biz her defasında arayanlara bizle beraber yasamıyor babam. Gorusmuyoruz falan diyoruz. Ev zaten kira. Evde olan esyalar babamın ustune falan degıl. mesela kendi üstüme bi bilgisayarım var laptop benim ustume bu tip seyleri alabılırler mi demek ıstedıgım bu yazı gercekmıdır icra hala var mı yapılabılır mı böyle seyler. Yada ne yapmamız lazım yardımcı olabılecek bilgisi olan arkadaslardan rica ediyorum.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar. Ailevi durum ve önemlidir. Babamın keyfi muhabbetlerinden dolayı 30 40 bin TL ccivarı 2 3 bankaya borcu vardı. yaklasık 2 3 senedir olan bir borç. Hattını falan değiştirdi babam. Sonrasında ulaşamıyorlar ona. Ancak diğer aile bireylerimizi arayan avukatlar vs.vs var. Bugunde, icraa müdürlüğünden sayın borclu. borcunuzu ödeyiniz aksi takdirde polisler ve çilingirciler eşliğinde borca karsılık gerekli seyler alınacaktır falan gibi uzun bir kucuk yazı bırakılmıs kapıya, avukatın kartıyla beraber. Buyuk ıhtımal davayı alan avukatın bıraktıgı bir şey. Kendi kartıda olduguna göre. Biz her defasında arayanlara bizle beraber yasamıyorum babam. Gorusmuyoruz falan diyoruz. Ev zaten kira. Evde olan esyalar babamın ustune falan degıl. mesela kendi üstüme bi bilgisayarım var laptop benim ustume bu tip seyleri alabılırler mi demek ıstedıgım bu yazı gercekmıdır icra hala var mı yapılabılır mı böyle seyler. Yada ne yapmamız lazım yardımcı olabılecek bilgisi olan arkadaslardan rica ediyorum.

Merhaba, hayatını sürdürmeni sağlayacak mallara haciz koyamazlar. Televizyonu bile hayatını sürmeni sağlayacak bir araç olarak görüyorlar ve haciz işlemi yapmıyorlar. Eğer değerli bir şey yoksa (altın, pırlanta) pek bir şey alacaklarını sanmıyorum. Laptopunuzuda almazlar, alamazlar :) Alırlarsa itiraz etme şansınız var. Yani korkmayın eskidenmiş o evdeki tüm malları toplayıp götürme işleri. Babanıza aciz vesikası çıkarırlar 20 yıl üzerine herhangi bir şey olursa hemen haciz koyarlar.

Merhaba, hayatını sürdürmeni sağlayacak mallara haciz koyamazlar. Televizyonu bile hayatını sürmeni sağlayacak bir araç olarak görüyorlar ve haciz işlemi yapmıyorlar. Eğer değerli bir şey yoksa (altın, pırlanta) pek bir şey alacaklarını sanmıyorum. Laptopunuzuda almazlar, alamazlar :) Alırlarsa itiraz etme şansınız var. Yani korkmayın eskidenmiş o evdeki tüm malları toplayıp götürme işleri. Babanıza aciz vesikası çıkarırlar 20 yıl üzerine herhangi bir şey olursa hemen haciz koyarlar.

Anladım hocam. Aşağı yukarı benim kafamdan geçen şeyleri dile getirdiniz. Çok sağolun değerleri yorumlarınız için teşekkürler umarım tahmin ettiğimiz gibi olur :)

Hocam evde okuyan bir çocuk varsa laptobunu alamazlar. İstanbul'daysan eğer yardımcı olabilirim Adliyede icra dairesinde çalışıyorum..

Bende bir şey olacağını sanmıyorum. Allah kolaylık versin inşAllah toparlanır durumlar.

Hocam evde okuyan bir çocuk varsa laptobunu alamazlar. İstanbul'daysan eğer yardımcı olabilirim Adliyede icra dairesinde çalışıyorum..

Allah razı olsun kardeşim. Bakalım beklemedeyiz umarım üzücü seyler olmaz.

---------- Spam Engelliyici 19:53 ---------- Önceki Mesaj 19:53 ----------

Bende bir şey olacağını sanmıyorum. Allah kolaylık versin inşAllah toparlanır durumlar.

allah razı olsun kardesım saolsın.

Telefona gelen mesajları takmayın. Eve icradan ihtarname gelincede gidip mal beyanında bulunun. Üstüne kayıtlı araç tapu gibi kıymetli bişey yoksa sadece sms ile taciz edip dururlar.

1-avukatlarda yalan soyler soylemez dıye bısey yok sıze baskı olusturuyorlar

2-ıcraaya gelırlerse kendısı burda oturmuyor dersenız zorla hacız yapamazlar

3-kendısı burda oturmuyor hacız mektubu veya mesaj gonderırsenız hakkınızda yasal ıslem baslatacam dıyın zorla hacız yapamazlar sıze

Hayatınızı devam etmenizi sağlayacak hiç bir malınıza el koyamazlar.
Banka borçluyu bulamazsa vasileri zorlar korkmanıza gerek yok mal beyanında bulunup ipimle kuşağımdan başka bir malım yok dersiniz olur biter.
Sizi sürekli taciz ederlerse savcılığa gidip suç duyurusunda bulunursunuz tacizleride keserler.
Haciz avukatlarını toprak kabul etmez inş. Masum ile sahtekar farkı hiç bir şart altında gözetmez insanı insanlığından çıkarana kadar uğraşırlar.

babamın adına yaklaşık 30 kadar icra dosyası var. Bize de polis ve çilingir eşliğinde haciz işlemi gerçekleştireceğiz diye daha önce binlerce kez mesaj geldi hala bir sıkıntı çıkmadı. Babanızın adına bir mal marlığı falan varsa icra mahkemesine verip kolay bir şekilde el koyabilirler ama eğer adına bir şey yoksa evinize gelip hiçbir malınıza el koyamazlar ve ayrıca babanız o evde bile yaşamıyor

hiç birşey olmaz hapis mallara el koyma gibi bir durum yoktur :) 14 dosyam var :)

not: evde 2 tv varsa 1 tanesine el konuluyor gibi 2 aynı eşyadan birini alıyorlar yalnız. başıma gelmedi ama olanlar var

güzelmiş ya :D eğer böyleyse bende bankaya bir 50k borç yapayım.Dediğiniz gibiyse parayı nasıl tahsil ediyorlar hocam ? ben şimdi bankaya bu kadar borç yaptım evden pek bir şey alamadıklarına göre benden nasıl tahsil edecekler?

güzelmiş ya :D eğer böyleyse bende bankaya bir 50k borç yapayım.Dediğiniz gibiyse parayı nasıl tahsil ediyorlar hocam ? ben şimdi bankaya bu kadar borç yaptım evden pek bir şey alamadıklarına göre benden nasıl tahsil edecekler?

Hocam zaten üzerinize bir şey yoksa kredi vermezler :) Diyelim verdiler, haciz geldi ve bir şey ödeyemiyorsunuz, aciz vesikası verirler 20 yıl boyunca üzerinize bir şey olursa hemen haciz gelir. Asgari ücretin 4/1 inden fazlasınıda haciz edemiyorlar, aynı zamanda emekli maaşının 1 lirasını bile haciz edemezler senin onayın yoksa :)

Hocam zaten üzerinize bir şey yoksa kredi vermezler :) Diyelim verdiler, haciz geldi ve bir şey ödeyemiyorsunuz, aciz vesikası verirler 20 yıl boyunca üzerinize bir şey olursa hemen haciz gelir. Asgari ücretin 4/1 inden fazlasınıda haciz edemiyorlar, aynı zamanda emekli maaşının 1 lirasını bile haciz edemezler senin onayın yoksa :)

maaş bordrosuyla alınıyor bir tek maaşımız varsa başka hiçbir şeyimiz yoksa maaşada mı el koyamıyorlar hocam ?

Hocam 2 tane laptabınız varsa tekini arkadaşa bırakın :)
neleri alırlar:
Antika esyalar, altın, çini vazo, kasa, ünlü heykelleri, ipek (eğer işlenmemişse) 2x tv olursa yani 2 tane olan, depoladıgın ürün varsa;mesela 500 tane kulaklık varsa onu alıyolar :),
neyi almıyolar:
tv, cep tel, mobilya, kitap, halı, damacana, kaşık çatal, beyaz eşya, kücük ev aletleri, ps4, yemekler, içecekler,kalem defter, gelin altınları vs.

Selam arkadaşlar. Ailevi durum ve önemlidir. Babamın keyfi muhabbetlerinden dolayı 30 40 bin TL ccivarı 2 3 bankaya borcu vardı. yaklasık 2 3 senedir olan bir borç. Hattını falan değiştirdi babam. Sonrasında ulaşamıyorlar ona. Ancak diğer aile bireylerimizi arayan avukatlar vs.vs var. Bugunde, icraa müdürlüğünden sayın borclu. borcunuzu ödeyiniz aksi takdirde polisler ve çilingirciler eşliğinde borca karsılık gerekli seyler alınacaktır falan gibi uzun bir kucuk yazı bırakılmıs kapıya, avukatın kartıyla beraber. Buyuk ıhtımal davayı alan avukatın bıraktıgı bir şey. Kendi kartıda olduguna göre. Biz her defasında arayanlara bizle beraber yasamıyor babam. Gorusmuyoruz falan diyoruz. Ev zaten kira. Evde olan esyalar babamın ustune falan degıl. mesela kendi üstüme bi bilgisayarım var laptop benim ustume bu tip seyleri alabılırler mi demek ıstedıgım bu yazı gercekmıdır icra hala var mı yapılabılır mı böyle seyler. Yada ne yapmamız lazım yardımcı olabılecek bilgisi olan arkadaslardan rica ediyorum.
Galabılırler ama herseyı hacız edemıolar bıldıgım kadaryla.en ıyısı gıdıp avukatla vs taksıtlendrmek

Allah'ım öncelikle kimseyi zor durumda bırakmasın. Yalnız okuduğum her yorumda bir şey olmaz bir şey alınmaz şöyle yap böyle yap yorumlarını gördüğümde üzüldüm. Bu yorumlara neden kimse şunu eklememiş. Avukat ile babanız adına gidip konuşun bakın babamın üzerine bir şey yok babam evde yaşamıyor. Yani sizde alacak bir şey bulamazsınız. Bu borcu ben ufak ufak ödemek istiyorum. İnsanın borcu varken nasıl rahat uyur ki? Bu borç senin olur babanın olur annenin olur. ( Haksız yere o paralar harcanırken ki ilk başta öyle demişsiniz ) Bence en iyisi o borcunuzu ufaktan yatırmayı düşünmeniz.

Kendi düşüncemi yazdım. Tüm yorumlara da saygım var. Saygı çerçevesinde tartışacaksanız her zaman tartışmaya hazırım.

1 eşyadan 2 tane varsa iyi olanı alırlar ama herşeyden 1 adet ise evde bir şey alamazlar ayrıca eşyaların faturalarını evde bulundurun.
Babanıza ait olmadığını gösterin alamazlar.
Ayrıca 5000 tl ye kadar mı ne olması lazım haciz ettikleri malların bedeli 5000 i bulmuyorsa (asgari ücrete göre bi hesaplaması var ama 5000 falan aşağı yukarı)evde bırakıyorlar yine haciz edildi olarak bırakıyorlar tabi bundan bir kaç ay önce detaylı araştırmıştım.vs vs. Allah yardımcınız olsun.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri