IGTV Video Yükleme Formatları

Hayalet301

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar ıgtv konularında birçok arkadaşımız video yükleme formatı ile problem yaşamaktadır. Hızlı ve pratik çözümü ShanaEncoder programı ile sorunu çözebilirsiniz. Mutlaka farklı programlar vardır. Kullandığım program üzerinden örnek veriyorum.

1:1 4:5 2:3 9:16 sırayla test edebilirsiniz

b6Ymzm.png

yqRQAM.png

6N8Olk.png

sahana encoder : https://www.videohelp.com/software/ShanaEncoder

Son düzenleme:
su linkte de detaylı bilgiler var arkadaslar, turkce
https://help.instagram.com/381435875695118

Video Dosyası Türü

Videolar MP4 dosya formatında olmalıdır.

En Boy Oranı ve Video Boyutu

Videolar minimum 4:5 ve maksimum 9:16 en boy oranıyla dikey formatta (yatay değil) olmalıdır.

10 dakikalık veya daha kısa videolar için maksimum dosya boyutu 650MB'tır. 60 dakikaya kadar olan videolar için maksimum dosya boyutu 5,4GB'tır.

teşekkürler hocam.

Video Dosyası Türü

Videolar MP4 dosya formatında olmalıdır.

En Boy Oranı ve Video Boyutu

Videolar minimum 4:5 ve maksimum 9:16 en boy oranıyla dikey formatta (yatay değil) olmalıdır.

10 dakikalık veya daha kısa videolar için maksimum dosya boyutu 650MB'tır. 60 dakikaya kadar olan videolar için maksimum dosya boyutu 5,4GB'tır.

teşekkürler hocam.

bu arada pc den IGTV ye video yukledim biraz once.

instagramdan indirdigim videoları (dikey videolar), aynı olculerde degisiklik yapmadan camtasia da birlestirerek render aldım. yani compilation :)

olurda ilerde compilation videolardan para kazanabilinirse, hayır duanızı alırım :D

bu arada pc den IGTV ye video yukledim biraz once.

instagramdan indirdigim videoları (dikey videolar), aynı olculerde degisiklik yapmadan camtasia da birlestirerek render aldım. yani compilation :)

olurda ilerde compilation videolardan para kazanabilinirse, hayır duanızı alırım :D

compilation kazanılıyor neden biz kazanmayalım, fakat aç gözlülük yaparak 103 k abone onaylı kanalıda compilation çevirmekte oha denir :)

compilation kazanılıyor neden biz kazanmayalım, fakat aç gözlülük yaparak 103 k abone onaylı kanalıda compilation çevirmekte oha denir :)

insallah kazanılır. yeni oldugu icin kurallar zamanla belli olur sanırım. eger sorun olmazsa bizde para kazanabiliriz, malum herkes ozguncu degil :)

diger konuya gelirsek yaparlar bence ;)

tabletten mi giriyor video yükleme sitesine

Merhaba arkadaşlar ıgtv konularında birçok arkadaşımız video yükleme formatı ile problem yaşamaktadır. Hızlı ve pratik çözümü ShanaEncoder programı ile sorunu çözebilirsiniz. Mutlaka farklı programlar vardır. Kullandığım program üzerinden örnek veriyorum.

1:1 4:5 2:3 9:16 sırayla test edebilirsiniz

b6Ymzm.png

yqRQAM.png

6N8Olk.png

sahana encoder : https://www.videohelp.com/software/ShanaEncoder
ben dediğiniz herşeyi yaptım ama yüklemeye gelince halen Videonun en boy oranı 16:9 olmalıdır diye hata alıyorum. instagramdan indirdiğim video bile aynı sorunu veriyor ben anlamadım nerede yanlıs yapıyorum bir örnek video gösterimi var mı acaba ya da farklı bir program önerisi olan var mı? yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

10 dakikadan uzun video yüklemek için birşey mi yapmak gerekiyor. Pc den girdiğimde 10 dakikaya kadar izin veriyor sanırım.

---------- Post added at 04:28 PM ---------- Previous post was at 04:20 PM ----------

10 dakikadan uzun video yüklemek için birşey mi yapmak gerekiyor. Pc den girdiğimde 10 dakikaya kadar izin veriyor sanırım.

Anladığım kadarıyla büyük ve onaylı kanallar için mümkün bu

ben dediğiniz herşeyi yaptım ama yüklemeye gelince halen Videonun en boy oranı 16:9 olmalıdır diye hata alıyorum. instagramdan indirdiğim video bile aynı sorunu veriyor ben anlamadım nerede yanlıs yapıyorum bir örnek video gösterimi var mı acaba ya da farklı bir program önerisi olan var mı? yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

evet arkadaşım bende test ettim, malesef halen video formatını uyumsuz diyor. adobe premiere render aldım 9:16 sonuç olumsuz.

---------- Spam Engelliyici 15:46 ---------- Önceki Mesaj 14:38 ----------

Aspect Ratio 1.91 : 1
1080 pixels by 1350 pixels
..................................
Aspect Ratio 1.91 : 1
864 pixels by 1080
.................................

bu ayarlada video yükleniyor.

mokDzY.png

kaynak: https://medium.com/@mikemurphyco/16...-for-instagram-instagram-stories-71e089d5bd29

Biraz uğraştım iphone ile telefon üzerinden yükleme yaptım. instagram'dan video indirdim. Onu aldım camtasia attım. Sonra yüklücem videoyu aldım camtasia attım. instagram'dan indrdiğim video boyutuyla aynı hale getirdim yüklücem videoyu 9 dakika olarak kayıt ettim. Render aldıktan sonra aldım bu videoyu icloud drive içine attım. Direk telefona yükledi. Daha sonra telefondan dosyalar-icoud drive içine girip videoyu telefona indirdim. İndirdiğim video'nun üstüne gelip tıkladım sağ altta kare içi yukarı ok işareti var ona tıkladım videoyu kaydet var ona tıkladım. bu şekilde iphone'daki foto albümü içine yüklemiş oldum. Telefondan instagrama girip igtv profile girdim. + işaretine basıp videoyu seçtim. Çok iyi oldu valla deneyin bi arkadaşlar. Direk yüklemeye çalıştığım'da pc'den kabul etmedi telefondan kabul ediyor.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri