İlaç Hakkında Bilgi yardım edermısınız ?

Sınav uğruna ele ayağa düştü bu ilaçlar dikkat edin hocam. hafife alınacak ilaclar değil kullanan arkadaşlarım vardı pozitif etki saglayanda negatif tepki yaratanda vardı.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tesekkur ederım beyler valla olcaksa kendı halıyle olsun saglık dedıgınız gıbı herseyın basında gelıyor soruma vaktınızı ayırıp deger verdıgınız ıcın tesekkur ederım adminler [MENTION=11620]era[/MENTION] [MENTION=9224]mNote[/MENTION] konu kıtlenebılır cevabımı aldım :)

ne gerek var hocam bunlara dersinizi çalışıp sınava girerken 3 ihlas 1 fatihe besmele çekip baslarsanız 3 tane ritalin atmış gibi olursunuz :)

bir eczacı olarak kullanmanı önermem hocam bağımlılık yapar eroin gibidir o yüzden sadece ihtiyacı olan nasıl örnek versem mesela acayip ağrısı olan insanlara felan verirler uyuşturması için biraz anlatabildimmi zaten hiç bi doktor da kalkıp sana o ilacı yazmaz yazsa bile her eczacı vermez eğer sınava gireceksen ufak depresan ilaçları var mg düşük olanlar onlardan bi tane alabilirsin sakinleştirir.

@slafyer kullandın mı hiç insanları yanlış yönlendiriyorsun.. Biz hiperaktivite için bir çok ilaç kullandık ritalin varmıydı bilmiyorum ama hepsi aynı sonucu veriyordu. Bu tarz ilaçlar yerinde duramayan hep hareket içinde vb gibi rahatsızlıkları olanlara veriliyor.. Sağlıkçı değilim ama 10 senedir hastahanelerde süründüğümüzden öğrendik malesef..
* Çocukların büyük bir kısmı robotlaşıyor, depresyon yaşıyor, bitkinleşiyor ve içine kapanıyor
Ritalin Üzerine.... biz bu tarz ilaçları bırakalı bir iki sene oldu..

* Ritalin beyin fonksiyonlarını düzeltmek yerine, onu bozarak "iyileştiriyor"
* Ritalin'in tek "iyileştirme" yolu bu!
* Kısa vadede Ritalin, çocukların yaratıcı, doğal ve otonom aktivitelerini bastırarak zombileştiriyor, onları okulda ve evde itaatkar, edilgen varlıklar haline getiriyor.

Bende kullanmadım fakat kanaatimce yanlış bilgi veriyorsunuz.Bireyleri dizginleyen,robotlaştıran ilaçlar antidepresanlardır.Dikkat dağınıklığı farklı bir hastalık antideprasan gerketiren hastalık ise daha farklı bir boyut.Muhakkak çocuklarına okul için zorla bu ilacı veren ailelerde vardır ama doğru bir çözüm olmadığını düşünüyorum.

Dikkat dağınıklığı nedir belli bir süre aynı işi yaparken içinizin kaşınması,huzursuzluk,bunalma-sıkkınlık gibi şeyler.Kimi insanlarda bu süre daha geniş de olabiliyor kimilerinde daha az da olabiliyor.Benim için sevdiğim bir alan için karşılıksız olarak ilgileniyorsam süre uzun fakat sevmediğim bir iş,alan için 10 dakikayı geçmez ilgilenme sürem.

Bu ilaçları zaten çocuklara veren ailelere Allah akıl fikir versin diyorum.Hiç tüketmedim ama yoğun bilgi edinme dönemlerinde,sınavlarda kullanılabilir diye düşünüyorum.Hatta yarın öbürgün gidip doktordan bu ilacı veya daha düşük dozdaki diğer ürünlerden bir kutu alacağım.Kitap okurken bir iş yaparken iş verimini arttırırken ciddi bir yan etki sıkıntısı oluştumuyorsa bu ilaçlar mükemmel çözüm.Tabi ilacın etkilerini bünyeye alıştırmamak aynı zamanda vücuda farklı yan etkiler vermemesini sağlamamak için rutin olarak kullanmak doğru olmaz diye düşünüyorum.Zira bir süre sonra vücuda etki etmeyebilir.

Tabi her alanda olduğu gibi muhakkak getirisi kadar götürüsü de vardır.Normalde 10 dakika yapabildiğimiz şeyi 4-5 saat yapabilmemizi olanak tanıyan şey bir şeyleri de götürüyordur eminim.

Dip not: Ritalin bu konuda en ağırlarından sanırsam hiç bir doktor zaten hiç bir bireyi ritalin ile başlatmaz.Ayrıyetten yanlış kullanıma falan teşvik verilebilir yazmış arkadaşlarda bu tarz ilaçlar reçetesiz alınamıyor diye biliyorum bu sebeple kimse keyfe keder gidip alamaz diye düşünüyorum.

Doktor değilim söylediklerimden dolayı kimse bir şey denemesin ve uygulamasın.Her zaman için bir uzmana görüşün sağlık şakaya gelmez.

Son düzenleme:
Bende kullanmadım fakat kanaatimce yanlış bilgi veriyorsunuz.Bireyleri dizginleyen,robotlaştıran ilaçlar antidepresanlardır.Dikkat dağınıklığı farklı bir hastalık antideprasan gerketiren hastalık ise daha farklı bir boyut.Muhakkak çocuklarına okul için zorla bu ilacı veren ailelerde vardır ama doğru bir çözüm olmadığını düşünüyorum.

Dikkat dağınıklığı nedir belli bir süre aynı işi yaparken içinizin kaşınması,huzursuzluk,bunalma-sıkkınlık gibi şeyler.Kimi insanlarda bu süre daha geniş de olabiliyor kimilerinde daha az da olabiliyor.Benim için sevdiğim bir alan için karşılıksız olarak ilgileniyorsam süre uzun fakat sevmediğim bir iş,alan için 10 dakikayı geçmez ilgilenme sürem.

Bu ilaçları zaten çocuklara veren ailelere Allah akıl fikir versin diyorum.Hiç tüketmedim ama yoğun bilgi edinme dönemlerinde,sınavlarda kullanılabilir diye düşünüyorum.Hatta yarın öbürgün gidip doktordan bu ilacı veya daha düşük dozdaki diğer ürünlerden bir kutu alacağım.Kitap okurken bir iş yaparken iş verimini arttırırken ciddi bir yan etki sıkıntısı oluştumuyorsa bu ilaçlar mükemmel çözüm.Tabi ilacın etkilerini bünyeye alıştırmamak aynı zamanda vücuda farklı yan etkiler vermemesini sağlamamak için rutin olarak kullanmak doğru olmaz diye düşünüyorum.Zira bir süre sonra vücuda etki etmeyebilir.

Tabi her alanda olduğu gibi muhakkak getirisi kadar götürüsü de vardır.Normalde 10 dakika yapabildiğimiz şeyi 4-5 saat yapabilmemizi olanak tanıyan şey bir şeyleri de götürüyordur eminim.

Dip not: Ritalin bu konuda en ağırlarından sanırsam hiç bir doktor zaten hiç bir bireyi ritalin ile başlatmaz.Ayrıyetten yanlış kullanıma falan teşvik verilebilir yazmış arkadaşlarda bu tarz ilaçlar reçetesiz alınamıyor diye biliyorum bu sebeple kimse keyfe keder gidip alamaz diye düşünüyorum.

Doktor değilim söylediklerimden dolayı kimse bir şey denemesin ve uygulamasın.Her zaman için bir uzmana görüşün sağlık şakaya gelmez.
Hocam daha ilacı bile kullanmamışsın yada bir nöroloji doktorundan tavsiyede almamışsın o yüzden bilmediğin şeyler konusunda yorum yapmamanı tavsiye ederim. Biliyoruz ki söylüyoruz bu tarz ilaçlar hiperaktivite sorunlarında kullanılır genelde. Biz birçoğunu denedik kullandık hatta en son concertomudur nedir onu kullanmışız hepsi bildiğin çocuğu zombileştirdi ok.... Piyasadaki en hafif ilacı kullandığımız halde..

Hocam daha ilacı bile kullanmamışsın yada bir nöroloji doktorundan tavsiyede almamışsın o yüzden bilmediğin şeyler konusunda yorum yapmamanı tavsiye ederim. Biliyoruz ki söylüyoruz bu tarz ilaçlar hiperaktivite sorunlarında kullanılır genelde. Biz birçoğunu denedik kullandık hatta en son concertomudur nedir onu kullanmışız hepsi bildiğin çocuğu zombileştirdi ok.... Piyasadaki en hafif ilacı kullandığımız halde..

Doğrudur hocamda çocuğa vermek zaten apayrı bir durum.Denemek istiyorum bir ara doktora gidip alabilirsem bunların daha düşük dozlu olanlarından yorum yaparım bir daha.

Hiperaktivite diye adı geçen şey bence enerji atılamamasından başka bir şey değildir.Bende hareketsiz,kısıtlı kaldığım günler içerisinde enerji patlaması,sabırsızlık yaşıyorum fakat bünyeyi bir şekilde yorduğumda o halimden eser kalmıyor.Şimdi ki çocuklar koşup koşturamadığı,futbol basketbol oynamadığı için haliyle oturdukları yerden ilaçla bu sorunu çözmeye çalışmak bana mantıklı gelmiyor.

Bende de mini bir depresyon,biraz karamsarlık,biraz polyannacılık ve birazcıkta dikkat dağınıklığı var.Hepsi psikolojik aslında hiç birinin ilaçla,bir besinle çözülebileceğini de inanmıyorum da işte bir umut içeriz bir tane belki hayatımız,dünyamız değişir diye düşünüyor insan.

Yurtdışında kullanan çok arkadaşım var, kullanımı baya yaygın aslında vize, final dönemlerinde vs. bulup alıyorlar. Asla önermiyorum, hatta enerji içecekleriyle aşırı mix yapıp baya ciddi sağlık sorunu yaşayan tanıdığım, ölen tanıdığımın tanıdığı var. Ben antidepresan da kullandım daha önce, antideprasanın tam olarak tersi demek doğru değil. Biri daha çok önem verme oranınızı azaltıyor, biri dikkat verme oranınızı arttırıyor. Her iki türünü de profesyonel yardım almadan kullanmayın, kullandırtmayın.

Yurtdışında kullanan çok arkadaşım var, kullanımı baya yaygın aslında vize, final dönemlerinde vs. bulup alıyorlar. Asla önermiyorum, hatta enerji içecekleriyle aşırı mix yapıp baya ciddi sağlık sorunu yaşayan tanıdığım, ölen tanıdığımın tanıdığı var. Ben antidepresan da kullandım daha önce, antideprasanın tam olarak tersi demek doğru değil. Biri daha çok önem verme oranınızı azaltıyor, biri dikkat verme oranınızı arttırıyor. Her iki türünü de profesyonel yardım almadan kullanmayın, kullandırtmayın.
Teşekkür ederim hocam ilginiz için :)

MX4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri