İncili ve Hristiyanlığı Merak ediyor musunuz ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

androitik

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar.

Her konuda meraklı olduğum için internette gezinirken bedava İncil buldum.

Sipariş verdim ve şu anda ptt ye gelmiş yarın gidip alacağım. Tabi Kuran-ı Kerim i bile okuma hevesim varken zaman bulamayıp (üşenip :D) okuyamadım İncili okur muyum bilemiyorum ama.

Bu arada İncil Türkçe çevirisidir. Merak edip yada İncili de tanımak için okumak isteyenler sipariş verebilir. Yanında başka kitap vb. de yolluyorlar galiba.

Kargolar her perşembe yola çıkıyormuş. Ptt kargo ile geliyor. Kargo ücretsiz.

Bu şekilde bildiğiniz Kuran-ı Kerim, Tevrat vb. dini kitap yada farklı kitaplar var mıdır ?

Bedava İncil için link

Son düzenleme:
Yehovanin sahitleri vardi bir ara. Bir sekilde onlara ulasabilirsen her türlü din kitaplarini sana ücretsiz verirler ayrica sana detayli sekilde de anlatirlar bircok seyi. Yalniz cok yapiskanlar o konuda rahatsiz olabilirsin.

incil tevrat aslinda kuran dir hocam.Zamaninda indirilene bizlerde iman ettik lakin Su anda piyasada olanlar kul yazmasi romanlardir. islami bilgilerin bilhassa imani konulari dunyada ki olaylar ile (fen matematik kimya fizik aklina ne gelirse) gayet iyi sekilde anlatan risale i nur külliyatini mutlaka okumani tavsiye ederim

:D konuya girdim Google reklamlarda ücretsiz İncil gönderelim reklamı çıktı kargo dahil
Bu arada incilin Türkçe olması gayet mantıklıdir , İncil Almanya'ya giderseniz Almanca Fransa'ya giderseniz Fransızca Amerika'ya İngiltere ye giderseniz de ingilizcedir , mesaj anlaşılmıştır umarım ;)

Bence bu forumda konu dışı da olsa hiç bir şekilde dini konu açılmaması ve tartışılmaması gerektiğini düşünüyorum. Şuan ben bu konuyu okuduğum zaman reklamdan başka bir şey görmedim.Tabi bu benim bakış açım, ancak bu konuya girenler google'da bedava İncil diye aratması ve bir şekilde merak gidermek için onu alması demektir. Kusura bakmayın dininiz nedir bilmiyorum saygım var ama bence burada bir reklam söz konusu. Yoksa bu konunun size ne faydası olacak forumda 10 kişi İncil okudum derse bakış açınızda bir farklılık mı oluşacak. Ben kısmen İnternetten okudum gerçeği yansıtmayan bilgiler barındırıyor. Dünyanın Kuranda 6 günde Yaratıldığı konusu orada farklı geçmekte tahrif edilmiş, Gerçek incilde Geçen Ayetler yerine tahrif edilmiş ayetler var. aslında gerçek İncil yok, varsa bile saklanıyor, gerçeğinin bazı insanların okuduğu ve sonrada doğruları kimseye anlamamaları için öldürüldüğü rivayetleri de var. konu uzadı neyse. Kimse bana alıntı yapmasın post kasmasın boşuna.

hocam site varsa bende alabilirm

Konuya ekleyecektim unutmuşum, hatırlattığın için sağol :D
https://kutsalkitap.org/hediye-incil-2/

Bence bu forumda konu dışı da olsa hiç bir şekilde dini konu açılmaması ve tartışılmaması gerektiğini düşünüyorum. Şuan ben bu konuyu okuduğum zaman reklamdan başka bir şey görmedim.Tabi bu benim bakış açım, ancak bu konuya girenler google'da bedava İncil diye aratması ve bir şekilde merak gidermek için onu alması demektir. Kusura bakmayın dininiz nedir bilmiyorum saygım var ama bence burada bir reklam söz konusu. Yoksa bu konunun size ne faydası olacak forumda 10 kişi İncil okudum derse bakış açınızda bir farklılık mı oluşacak. Ben kısmen İnternetten okudum gerçeği yansıtmayan bilgiler barındırıyor. Dünyanın Kuranda 6 günde Yaratıldığı konusu orada farklı geçmekte tahrif edilmiş, Gerçek incilde Geçen Ayetler yerine tahrif edilmiş ayetler var. aslında gerçek İncil yok, varsa bile saklanıyor, gerçeğinin bazı insanların okuduğu ve sonrada doğruları kimseye anlamamaları için öldürüldüğü rivayetleri de var. konu uzadı neyse. Kimse bana alıntı yapmasın post kasmasın boşuna.

Dinimin ne olduğunun önemi var mı ? Ateiste olabilirim ancak bu Kuran-ı kerimi, İncili vb. okumama engel mi ? Okuyalım ki ne olduğunu anlayalım değil mi.
Ayrıca forumda her konu açan kendisine faydası olduğu, para kazanmak için mi açıyor. Unutma burası yardımlaşma forumu. konuya link ekleyecektim unutmuşum yani linke tıklayıp isteyen alacaktı google ye filan yazmayacaktı.
Alıntı yapmayın demişsin ama kusura bakma sana cevap vermem gerekiyordu. Son olarak konunun başlığı Bedava Kuran-ı Kerim olsa aynı tepkiyi gösterir miydin ? Dediğin gibi konu uzadı ama çok daha şey yazılabilir buraya !

Jamut arkadaşa kesinlikle katılıyorum hele o linki koyduktan sonra dedikleri bire bir tuttu.
Amacınızın ne olduğunu da az çok öğrenmiş olduk. Neyse bidaha post yazmayacağım .

EDİT : Konuyu iyi okursanız, almanızı ister gibi... biraz cümleler karışmış sadece. Hangi biriniz İnternette incil görünce konu açar?

Artı olarak Kuranı kerimi bile okumayıp, incil reklamını yapıyor.. konu masum bir konu değil düşüncesindeyim

Son düzenleme:
Yönetici arkadaşlardan ricam konuyu kapatsınlar yararlanmak isteyenler o yararlanır zaten. Konuyu iyi niyetle din tartışması olmaz diye açmıştım ama sağolsun bazı arkadaşlar yerinde duramıyor.

Kusura bakmayın da kutsal olarak gördüğünüz bir kitaba (Değiştirilmiş yada değiştirilmemiş olsun) bile tahammülünüz yok. İyi ki konuyu açmışım bu sayede insanların bir kez daha nasıl olduğunu anlamış oldum. Buna bakarak ta Türkiye'nin niye bu halde olduğunu daha iyi anlıyorum !

Bana göre önce Kuran-ı Kerim'i anlayarak en az 5 defa okunmalı. Sonra İncil, Zebur, Tevrat da okunmalı. Tamam Kuran hariç diğer kutsal kitaplar insanlar tarafından değiştirilmiş ama bir müslüman dar kalıplara girip önyargılı olmamalı. Müslümanlar olarak diğer kutsal kitapların da Allah'ın emirleri olduğunu biliyoruz. İnsanlar tarafından içerikleri değiştirilmiş olsa da %100 değişikliğe uğradığına inanmıyorum.

Merhaba arkadaşlar.

Her konuda meraklı olduğum için internette gezinirken bedava İncil buldum.

Sipariş verdim ve şu anda ptt ye gelmiş yarın gidip alacağım. Tabi Kuran-ı Kerim i bile okuma hevesim varken zaman bulamayıp (üşenip :D) okuyamadım İncili okur muyum bilemiyorum ama.

Bu arada İncil Türkçe çevirisidir. Merak edip yada İncili de tanımak için okumak isteyenler sipariş verebilir. Yanında başka kitap vb. de yolluyorlar galiba.

Kargolar her perşembe yola çıkıyormuş. Ptt kargo ile geliyor. Kargo ücretsiz.

Bu şekilde bildiğiniz Kuran-ı Kerim, Tevrat vb. dini kitap yada farklı kitaplar var mıdır ?

Bedava İncil için link

profilinde yazdıgına göre yasın 21
niyetinin kötü oldugunu düşünmüyorum.Bilmeden vede istemeden hristiyanlık propagandası yapıyorsun malesef(Müslüman oldugunu varsayaraktan söylüyorum).
Delikanlı okadar merak ediyorsan bizim kitabımız olan Kur'an-ı Kerim i oku en azından faydası olur bişeyler ögrenirsin, dersen ki ben Kur'an-ı Kerim i okudum tam olarak anladım ozaman lafım yok hadsizliğime ver.
Bu lafım genele
Arkadaşlar önce kendi inancımızı tam olarak ögrenelim boşverin hristiyanların ve musevilerin inançlarını o kadar merak ediyorsanız onları Kur'an-ı Kerim i okuyun onları anlatıyor zaten bize.Kimsenin inancına karıştıgımız yok ama Müslüman mahallesindede salangoz satmayın satanada göz yummayın be kardeşim.

Son düzenleme:
bazılarınız yine uçmuş.adamın ne önemi var hangi dinde olduğunu ? zaten mantığı müslümanlığa yatkınsa hepsini okur müslümanlığın asıl olan olduğunu görür.sanırsınız forumdakiler 7/24 namaz kılıp ibadet ediyorsunuz.Oku kardeşim incili okumak kötü birşey değil.Göreceksin aslında Kur-an dan çok farklı şeyler yoktur hepsi mantığına yatacaktır.Tek fark onlar peygamberimize inanmıyorlar ve Hz.İsanın Allahın oğlu olduğuna inanıyorlar.Ve bda onları hak din olmaktan çıkartıyor

bildiğin doğrulardan vazgeçmediğin sürece okuma maksatlı incelemekte dinen bence bir sıkıntı olmaz ... ama önce tabi kuranı okumak lazım

Okumak araştırmak kötü bir şey değildir. Sonuçta oda Allah'ın bir dini. Ama önce kendi dinimizi araştırmadan okumadan ben olsam incil falan okumam mesela..

profilinde yazdıgına göre yasın 21
niyetinin kötü oldugunu düşünmüyorum.Bilmeden vede istemeden hristiyanlık propagandası yapıyorsun malesef(Müslüman oldugunu varsayaraktan söylüyorum).
Delikanlı okadar merak ediyorsan bizim kitabımız olan Kur'an-ı Kerim i oku en azından faydası olur bişeyler ögrenirsin, dersen ki ben Kur'an-ı Kerim i okudum tam olarak anladım ozaman lafım yok hadsizliğime ver.
Bu lafım genele
Arkadaşlar önce kendi inancımızı tam olarak ögrenelim boşverin hristiyanların ve musevilerin inançlarını o kadar merak ediyorsanız onları Kur'an-ı Kerim i okuyun onları anlatıyor zaten bize.Kimsenin inancına karıştıgımız yok ama Müslüman mahallesindede salangoz satmayın satanada göz yummayın be kardeşim.

hocam profilde yazana ne bakıyorsun, kocaman fontlarla linki koymuş oraya.

https://www.youtube.com/watch?v=w6IgFCMRa0E

Son düzenleme:
incil tevrat aslinda kuran dir hocam.Zamaninda indirilene bizlerde iman ettik lakin Su anda piyasada olanlar kul yazmasi romanlardir. islami bilgilerin bilhassa imani konulari dunyada ki olaylar ile (fen matematik kimya fizik aklina ne gelirse) gayet iyi sekilde anlatan risale i nur külliyatini mutlaka okumani tavsiye ederim

Dünya'nın en eski Kuran'ı Yemenin başkenti San'a da bulunmuştur. Hz Muhammed'in ölümünden 70 yıl sonra yazıldığı söyleniyor. Ve bu Kuran'da hiçbir esre ötre bulunmamakta. Araştırmacıların iddialarına göre örnek vermek gerekirse günümüz Kuranlarında cennette 72 huri verileceği şeklinde bir yazım söz konusuykan San'a da bulunan en eski kuranda esre ve ötreleri farklı yerleştirdiğinizde "cennet bahçelerinde üzüm yiyeceksiniz" anlamı çıkmaktadır. Bunun gibi bir çok örnek var. Yani İncil için kul yazması roman diyosunuz da hiçbir şeyin garantisi yok.

Dünya'nın en eski Kuran'ı Yemenin başkenti San'a da bulunmuştur. Hz Muhammed'in ölümünden 70 yıl sonra yazıldığı söyleniyor. Ve bu Kuran'da hiçbir esre ötre bulunmamakta. Araştırmacıların iddialarına göre örnek vermek gerekirse günümüz Kuranlarında cennette 72 huri verileceği şeklinde bir yazım söz konusuykan San'a da bulunan en eski kuranda esre ve ötreleri farklı yerleştirdiğinizde "cennet bahçelerinde üzüm yiyeceksiniz" anlamı çıkmaktadır. Bunun gibi bir çok örnek var. Yani İncil için kul yazması roman diyosunuz da hiçbir şeyin garantisi yok.

“Hiç şüphe yok ki o Zikri / Kur’ân’ı Biz indirdik, onu koruyacak olan da Biz’iz.”(Hicr, 15/9)

Hocam o dönemde Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen yüzlerce sahabi var. Herhangi bir arapça metinde harekeleri farklı koysanız anlam değişir, kaldıki araplar hareke ile konuşmuyor , aynı bir zamanlar osmalıca da hareke olmadığı gibi. Bütün kelimeler biliniyor, bütün Kur'an ezberlenmiş zaten. Biri diğerinden farklı bir Kur'an yok şu an Dünya üzerinde. Tevrat-İncil ile kıyaslamamalısınız yani. Tevrat'ta Hz. Musa'nın öldüğünden ve mezarından bahsediyor mesela

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri