İngilizce çevirisi

• Kullanıcı hasanefe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yeni Başlayanlar Rehberi

hasanefe

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar ben bu sene ingilizce hazırlığı bitirdim belli bir ingilizce seviyem var yani pewdiepie - smosh gibi kanallardaki videoları ana dilim gibi anlayabiliyorum şimdi size soracağım bir kaç soru var.
1- İngilizce çeviri ile ayda 200-300tl kazanabileceğim bir sektör var mı?(sadece youtube üzerinden alt yazı oluşturma tarzı.)
2- Kendim böyle bir sektör başlatsam yani forumdaki arkadaşlardan özgün video yapanlara alt yazı hazırlasam sizce tutar mı?
Bunu düşündüm çünkü gördüğüm kadarıyla forumda ingilizce sıkıntısı olup yabancı içerik çalışan veya yaptığı videoları dünya genelinde göstermek isteyen çok arkadaş var.
Yorumlarınızı bekliyorum bu arada eğer yeri yanlışsa moderatör arkadaşlar taşıyabilir gördüğünüz üzere forumda çok yeniyim.

bence youtube yerine yabanci dizi cevirmenligi yapabilirsin. youtubeda pek tutacagini sanmam

Youtube'daki videolara Türkçe dublaj yapıp kendin paylaşabilirsin. Bir nevi özgün içerik gibi olur. Ayrıca merak ettim hangi üniversitede okuyorsunuz?

bence youtube yerine yabanci dizi cevirmenligi yapabilirsin. youtubeda pek tutacagini sanmam
Onu önceden düşündüm ama o sektörde gerçekten profesyonel ve tanınan bir çok çevirmen var ayrıca filmler gerçekten uzun ve çevirileri de uzun sürer ben daha hafif işlerden başlamayı düşünüyorum açıkçası.

---------- Mesaj saat 16:11:54 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:11:05 civarında gönderildi. ----------

Youtube'daki videolara Türkçe dublaj yapıp kendin paylaşabilirsin. Bir nevi özgün içerik gibi olur. Ayrıca merak ettim hangi üniversitede okuyorsunuz?
İstanbul teknik üniversitesi, hazırlığı bu dönem yeni bitirdim. Dublajı sesim biraz daha güzel olsa düşünebilirdim ama değil malesef :)

Ben şansen annoying orange kanalının videolarını çevirmeyi denedim fakat eşleşen verdi bunun için videonun sahibinden izin almak gerek diye düşünüyorum. Ayrıca ben de ingilizce bölümü okumayı düşünüyorum önerir misin? Hangi üniyi önerirsin memnun musun?

Ben şansen annoying orange kanalının videolarını çevirmeyi denedim fakat eşleşen verdi bunun için videonun sahibinden izin almak gerek diye düşünüyorum. Ayrıca ben de ingilizce bölümü okumayı düşünüyorum önerir misin? Hangi üniyi önerirsin memnun musun?
Benim bölüm aslında matematik mühendisliği ama ingilizce hazırlığını okudum itü'de. Itü ye zaten girebiliyorsan kaçırma derim ingilizce bölümü olarak da tabii ki ilk boğaziçi gelir dil bölümünden sınava girersen boğaziçi'ne girebilirsin merakın varsa boğaziçi olmasa bile çok iyi bir üniversite olur sadece dil düşünüyorsan.

Blog yazarlığı yap.Amerikada 100 000 nin üzerinde insanın ana geçim kaynağı blog yazarlığı.İlgi alanına göre blog yazabilirsin.İlgilenirsen özelden mesaj at istersen birlikte de çalışabiliriz.

Oncelikle youtubeda ihtiyaci olanlara zaten ucretsiz yardim ediyoruz fazla abartilmadigi surece. Ben dahil bi cok arkadas var yardimci olan. Ayrica sunuda belirtmek isterim, her ingilizce bilen ceviri yapamaz. Ama kendime guveniyorum herturlu ceviriyi yaparim, ingilizce makale yazarim (makale yazmak ceviriden daha kolaydir, cunku ceviri daha fazla arastirma gerektirir) diyosan freelancerda yabancilarla calisabilirsin. Yada r10 uyeligi alip ceviri ihtiyaci olan turklerle calisabilirsin. Fakat r10'dada yillardir tercuman olarak calismis olup taban seviyede fiyatlarla ceviri yapan insanlar var.

Benim bölüm aslında matematik mühendisliği ama ingilizce hazırlığını okudum itü'de. Itü ye zaten girebiliyorsan kaçırma derim ingilizce bölümü olarak da tabii ki ilk boğaziçi gelir dil bölümünden sınava girersen boğaziçi'ne girebilirsin merakın varsa boğaziçi olmasa bile çok iyi bir üniversite olur sadece dil düşünüyorsan.

LYS 5 ile alıyor diye biliyorum çeviri yapabilmeme shosh kanalındaki videoları izleyip %50 den fazlasını anlayabilmeme rağmen lys5 sınavından 1 tane soru çözemedim :( yurt dışında okumayı düşünüyorum fakat fikirlerim sürekli değişiyor

[MENTION=95]neisen[/MENTION]
Önce Türkçe makale nasıl yazılır onu öğrenmem gerek sonra ingilizceye geçerim :)
[MENTION=1931]Mercurial[/MENTION]
10-15dk lık videoda sadece 1-2 cümle kalıp cümle veya deyim olunca sıkıntı oluyor onun haricinde sıkıntı yok dediğin siteye de baktım ordakiler biraz profesyonel ama teşekkürler tavsiye için :)
[MENTION=4478]nescafe3in1[/MENTION]
Sanırım ingilizce günlük konuşmada değil de benim eski halim gibi gramerde sıkıntın var site reklam oluyor mu bilmiyorum reklam yasaksa moderatörler uyarırsa iyi olur hemen silerim
ekolhoca . com diye bir site var biliyorsundur belki orda ingilizcenin gramer kısmını çok iyi anlatıyor Özkan Çelen hoca iyi çalışmalar :)

evet blog çok önemli ben gece 12 de türkçe makale yazardım hit hep amerikadan geliyordu türkçeye geliyorsa senı dusunmek bile istemıyorum denemelisin bence

Arkadaşlar ben bu sene ingilizce hazırlığı bitirdim belli bir ingilizce seviyem var yani pewdiepie - smosh gibi kanallardaki videoları ana dilim gibi anlayabiliyorum şimdi size soracağım bir kaç soru var.
1- İngilizce çeviri ile ayda 200-300tl kazanabileceğim bir sektör var mı?(sadece youtube üzerinden alt yazı oluşturma tarzı.)
2- Kendim böyle bir sektör başlatsam yani forumdaki arkadaşlardan özgün video yapanlara alt yazı hazırlasam sizce tutar mı?
Bunu düşündüm çünkü gördüğüm kadarıyla forumda ingilizce sıkıntısı olup yabancı içerik çalışan veya yaptığı videoları dünya genelinde göstermek isteyen çok arkadaş var.
Yorumlarınızı bekliyorum bu arada eğer yeri yanlışsa moderatör arkadaşlar taşıyabilir gördüğünüz üzere forumda çok yeniyim.

Çeviri gerçekten çok özveri ve birikim isteyen bir iş. Ben 4 senedir özel bir üniversitede %100 ingilizce eğitim aldığım halde gerek konuşma dilinde gerekse teknik ingilizce de zorlanabiliyorum. Eğer teknik çeviriler yapmayacaksan genel konularda çeviri iyi bir gelir sağlar. Ben mesela moda, sağlık, teknoloji konularında çok çeviri yaptım. Bu alanlarda ki terimlerin karşılıklarını bildiğim için zorlanmadım ama tutupta bir hukuk ya da siyaset bilimi konusunda çeviri yapamam. O yüzden ilgi ve bilgi alanın dahilinde çeviriler yaparsan iyi bir gelir elde edebilirsin ayrıca çeviriler insana gerçekten çok şey katıyor. Yabancı kaynakları okuyup Türkçe'ye çevirirken hem maddi anlamda hem de kültür anlamında çok şeyler kazanabiliyorsun.

valla youtubeda böyle birşey duymuştum. mesela ben videom için türkçeden ingilizceye çeviri istediğimi seçiyorum, ücretli çevirmenlere isteğim gidiyor çevirip eklıyorlar videoya. ama youtube altında çalışıyorlar sanırım böyle birşey
yada kafamdan uyduruyorum bunları bilmiyorum

[MENTION=95]neisen[/MENTION]
Önce Türkçe makale nasıl yazılır onu öğrenmem gerek sonra ingilizceye geçerim :)
[MENTION=1931]Mercurial[/MENTION]
10-15dk lık videoda sadece 1-2 cümle kalıp cümle veya deyim olunca sıkıntı oluyor onun haricinde sıkıntı yok dediğin siteye de baktım ordakiler biraz profesyonel ama teşekkürler tavsiye için :)
[MENTION=4478]nescafe3in1[/MENTION]
Sanırım ingilizce günlük konuşmada değil de benim eski halim gibi gramerde sıkıntın var site reklam oluyor mu bilmiyorum reklam yasaksa moderatörler uyarırsa iyi olur hemen silerim
ekolhoca . com diye bir site var biliyorsundur belki orda ingilizcenin gramer kısmını çok iyi anlatıyor Özkan Çelen hoca iyi çalışmalar :)

Makale yazman çok şart değil.İlgili olduğun bir konuda bildiklerini düşüncelerini yazabilirsin.Dediğim gibi istersen vakit buldukça yardımcı olabilirim ama onun dışında youtube üzerinden çalışmak istiyorsan orjinal projelere ağırlık verebilirsin.İlgi alanlarına bağlı olarak orjinal videolar oluşturabilirsin.Kendin çekim yapabilirsin veya edit yapabilirsin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri