Bu tarz işlerde illa ajansa para vermek gerekiyormu ki hocam hazır haberi alıp özgünleştirip paylaşamıyormusun
ilk etap için editör belirli bir yere geldikten sonra da ajans üyeliği başlatmak iyi olur. direkt ajanstan alıp kopyala yapıştır yaparsan (ajans aboneliğinde böyle yapılıyor) amiral gemisi tabir edilen haber sitelerine rakip oluyorsun. onların amacı haberi ilk duyurmaktır. ajans abonelikleri, kendi muhabirleri, istihbaratları olan rakiplerle yarışmak ne kadar zor olur tahmin edersiniz.
bana göre bu işe yeni başlayan birinin hedefi alternatif arayan kitleye hitap etmek olmalıdır. mutlaka herkes bir haber olsa bile yapmıştır daha fazla bilgi için haber başlığını googlelamıştır. editör bu devrede işe giriyor. farklı farklı kaynaklardan içerikleri alıp özgünleştirdiği için o kişiye ulaşmanız daha kolay oluyor. o kişinin aklında burada daha fazlası var algısı oluşturdun mu gerisi kolay. hangi haber sitesinde okumuş olsa da sizinkinde ne yazıldı diye dönüş alacaksınızdır.
bu kitleyi yakaladıktan sonra siz de önce ben duyurdum yarışına girebilirsiniz elbette.
türkiyedeki durum bu.