ingilizce ögrenmek için ders cdsi?

18-20 yaşında hocam.
abi ne öğrenecek onu söyle sen. ingilizce öyle cd'den falan öğrenilmez ben sana söyleyim. dil bilgisini cd'den öğrenebilir ama konuşma kısmı en zor kısmıdır bence. çünkü ağızdan ağza fark vardır ve bir cümleyi anlamak öyle dil bilgisi bilmekle olmuyor.

ben haftada 20 saat ingilizce dersi gördüm lise hazırlıkta.
lise 1'de 12 saat ( 2 sene, kaldım sınıfta )
lise 2'de 8 saat
lise 3'te 4 saatti.

ingilizce dil bilgim çok iyiydi ama pratik yoktu. konuşulanı anlamıyordum. dili kullanmaya kullanmaya da unuttum.

pratik yapmadıkça anlayamaz ne konuşulduğunu. dil bilgisini öğrenince tatil bölgesinde çalışma fırsatı varsa bi sezon çalışsın pratiğini de geliştirir.

yabancı diziler izlesin, tr altyazılı olanlardan. geliştirir o şekilde de pratiği.
 
zamanında ben rosetta stone isimlli bi programa bakmıştım,güzele benziyordu ama o zamanlar forum sitem vardı ve bikaç kişi istedigi için eklemiştim ve o arada göz ucuyla baktım yani işe yarar mı bilmiyorum.bu yüzden bi sorayım dedim sizlerede :)
Rosetta Stone kullandım zamanında pratik amaçlı alıştırmaları ve sözlü olarak kelime doğrulama çalışmalarında işe yarıyor telaffuzda nasıl yapman gerektiğini anlatıyor, sadece Rosetta Stone ile olmaz tabi ek yayınlarla zenginleştirilmeli, Allah zihin açıklığı versin. :)
 
18-20 yaşında hocam.

Ben kişisel olarak 18-20 yaşına gelmiş insanların cdlerden ingilizce öğrenebileceğini düşünmüyorum. Cdlerden öğrenebilecekleri ilkokul+ortaokulda ki temel eksikliklerini tamamlamayla sınırlıdır diye düşünüyorum . Zaten lise bilgiside bunların neredeyse aynısıdır . Arkadaşlarımın önerdiği setler bunun için yeterlidir zaten. Ama ileri seviye konuşmaya , anlamaya başlamak istiyorsa . Uzun vadede ingilizce alt yazı dizileri önerebilirim , bu sayede telaffuzu ve anlaması oldukça gelişecektir . Orta vadede ise English Time , Amerikan Kültür gibi Türkçe konuşulmayan ve hocalarının Türkçe anlamadığı kurslar onu ileri götürebilir tabi ki ücret olarak biraz tuzludur . Son olarak özellikle belirtmek istiyorum , bir dil hocanın kara tahtaya yazdığı kuralları ezberlemeyle öğrenilseydi eminim liseden mezun yabancı dili oldukça iyi kavramış geniş genç bir kitlemiz olurdu.Tabi ki temel oluşturmak istiyorsanız veya bunu pekiştirmek amacındaysanız . CD başlangıç için oldukça iyi bir tercihtir . Ben uzun vadede de fikrimi belirtmek istedim.
 
arkadaşlar tabiki ingilizce öyle evde cd izleyerek filan ögrenilmez bunu bende biliyorum ama kardeşim üni okuyor ve ünilerdeki ingilizce egitimleride bildiginiz üzere ortaokuldan farklı degil (özellikle dil gereken bölümleri hariç tabi) bu yüzden cdden ögrenebilecegi şeyler şuan yeterli olucaktır.sınavda 3-5 bişey yapıp ders geçmesi yeterli yani şuan için :)
 
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri