inşaat değil ama makina mühendisiyim. cevaplayayım elimden geldiğince, inşaat mühendisi arkadaşım da çok var.
1- özel sektörde mezun olur olmaz kendi iş yerini açarsan 10 bin lira geliri bırak 100 bin lira içeriye girersin. (bu her mühendislik için geçerli)
2- tabi ki kendini ne kadar geliştirirsen alacağın maaş o kadar artar
3- mühendisliğin kendisi başlı başına zor ve sıkıntılı
4- iyi yanları derken hangi bakımdan iyi yanları?
5- bu yapacağın işe göre değişir, inşaatta yapı denetim falan olması gerekiyor. bir araştır, kendine sektör belirle ona göre hareket et. ezbere iş yapma.
6- mükemmel ingilizce, yurt dışında çalışmak istiyorsan ekstra bir dil. mükemmel derecede autocad, 3dmax gibi programları bilmen gerekli.
7- inşaat sektörünü ben önermiyorum, inşaattansa makinayı tercih et. (cidden kendi mesleğim diye söylemiyorum, ki ben mesleğimi sevmem)
8- tabi ki olunabilecek bir meslek. iyi bir üniversiteden mezun olursan neden olmasın?
9- kendini ne kadar geliştirdiğine bağlı
10- inşaat sektörü dediğin gibi bitmez. ama iş imkanları konusunda bir şey diyemem. inşaat sektörünü önermememin bir diğer nedeni de belli başlı şirketlerin tekelinde olması. bu saatten sonra yeni bir şirket açtığın zaman adamı barındırmazlar. özel sektörde de abin amcan dayın varsa güzel bir firmaya girersen hayatın kurtulur. kamu için dersen ama o zaman makinayı önermem inşaatı öneririm.
11- yine ezbere konuşmuşsun sektörünü belirlemen gerek
12- bunu anlamadım.
13- farketmez diyenlere bakma, çok farkediyor.
14- 2008 yılında girmiştim ben o zaman öss idi adı. türkçe 30 soruda 27 mat1 30da 24 fen 1 30da 25 sosyal 30da 16, mat 2 30da 20 fen2 30da 20 yapmıştım. 1.5 milyon kişi mi ne vardı 40.000di sıralamam. gerisini sen hesap et. kocaeli üniversitesi mezunuyum