İnşaat Müh. Üni ve Şehir Seçimi Herşey Detaylı Anlatıldı Yardımcı olur musunuz ?

Reyes

Kayıtlı Üye
lUTFEN KONU DISI MESAJ ATMAYIN LUTFEN AKSI TAKTIRDE SIKAYET EDICEGIM
merhabalar puanım 289 sıralamam 152 bin de
Bu puan ve sıralama ya göre birkaç yer seçmeye çalıstım ...

aklımdaki şey oncelıkle devlet sonra / ing burslu vakıf /sonra kıbrıs

kendımı gelıstırebılecegım sevıyemı arttırabılecegım sosyal cevremı genısletıp kendımı gelıstırecegım onerıler ıstıyorum
LUTFEN KONU DISI YORUM YAPMAYINIZ
Insallah bu sene kesın yerlesecegım allahın ıznıyle
fıyat olarak yıllık 15 bını gecmesın
yenı acılan bolumlere yerlesme ıhtımalım nedır yenı unılerde ?

ege akdenız tarafı onerılerınız olursa cok ıyı olur

KAGITTA YAZAN UNIVERSITELER HAKKINDA YORUM YAPARSANIZ ONERILERINIZ OLURSA COK IYI OLUR ALLAH RAZI OLSUN

ögrencıyız malum az parayla cok sey ıstıyoruz

lutfen detaylı yardımcı olursanız sevınırım lutfen

göremeyenler için : http://i.hizliresim.com/1dq1gA.jpg

kıbrıs pahalı bir yer ayrıca kktc ödtünün odtü ile alakası yok eğitimi kötü diyorlar diplomasıda odtü diploması değil kktc odtü diploması (öyle bi şehir efsanesi var yanlış duyma diye dedim) sana uyarsa ikinci öğretimlere bakabilrisin sıralaması daha geride oluyor ama diploman aynı

2. ogretım ıstemıyorum maalesef [MENTION=28158]autorun12[/MENTION]

---------- Spam Engelliyici 22:35 ---------- Önceki Mesaj 22:33 ----------

2. ogretım ıstemıyorum maalesef @autorun12
yuzde 100 burslu gırebılıyroum kıbrısa

---------
sadece kagıttakı onerılerden olursa cok ıyı olur

Kibris a pahali diyorlar gecen sene DAÜ ye gidecektim vaz geçtim YGS ve lys ye yeniden hazirlandim ve İstanbul da istedigim bölüm tam burslu geliyor benim sana onerim yeniden sinavlara hazirlanip Türkiye de iyi bir üniversitede öğrenim gormen yönünde olacaktır

benim de mühendis bir abin olarak sana tavsiyem kağıttakileri bırakıp 1 sene daha hazırlanıp daha iyi bir üniversiteye gitmen yönünde olacak

1 sene daha hazırlanmak seni zarara uğratmaz aksine pişman olmazsın. bu sıralamayla kıbrıs harici mühendislik zor. kıbrısı da sana kimse önermez.

Hocam ben de seninle tıpatıp aynı durumdayım. 152k-mf4.
İnşaat mühendisliği genellikle diğer üniversitelerden daha yüksek puanla alıyor.
Seneye düşünmeni tavsiye ederim, ücretli okuyup 4-5 sene para vereceğine 1 sene dershane parası vermek çok mantıklı geliyor ama bu sene gitmeye kararlıysan da hakkında hayırlısı olsun :)

Kibris a pahali diyorlar gecen sene DAÜ ye gidecektim vaz geçtim YGS ve lys ye yeniden hazirlandim ve İstanbul da istedigim bölüm tam burslu geliyor benim sana onerim yeniden sinavlara hazirlanip Türkiye de iyi bir üniversitede öğrenim gormen yönünde olacaktır

benim de mühendis bir abin olarak sana tavsiyem kağıttakileri bırakıp 1 sene daha hazırlanıp daha iyi bir üniversiteye gitmen yönünde olacak

1 sene daha hazırlanmak seni zarara uğratmaz aksine pişman olmazsın. bu sıralamayla kıbrıs harici mühendislik zor. kıbrısı da sana kimse önermez.

Hocam ben de seninle tıpatıp aynı durumdayım. 152k-mf4.
İnşaat mühendisliği genellikle diğer üniversitelerden daha yüksek puanla alıyor.
Seneye düşünmeni tavsiye ederim, ücretli okuyup 4-5 sene para vereceğine 1 sene dershane parası vermek çok mantıklı geliyor ama bu sene gitmeye kararlıysan da hakkında hayırlısı olsun :)
onerıler ıcın tesekkurler
ama seneye dıye bısey olmuycak bu sene gıdıcem sadece kagıttakılerden karar veremıyorum yardımcıolmanız ıcın konu acmıstım
lutfen bırdaha seneye kal demeyın

---------- Spam Engelliyici 23:29 ---------- Önceki Mesaj 22:57 ----------

gunceldır

bunlar arasında devletlere yeni açılsa dahi giremezsin sıralama pek parlak değil. özellere bakacak olursak ben kıbrısı şiddetle tavsiye etmiyorum. hem eğitimleri kötü, hem hayat çok pahalı. kıbrısta okuyan arkadaşlarım var çocuklar sıkıntı çekiyorlar. her neyse kalanlara baktığımız zaman da en mantıklısı yaşar üniversitesi geliyor

Mühendislik YAZMAYIN YAZDIRMAYINN...! Bizi zamanında doldurdu rehberler şimdi asgari ücretin biraz üstüne sürünmeye mahkum olduk..HaaabBen illa okuyacagım matematigim teknigim merakım var saglam diyorsan İTÜ ODTÜ BOGAZİÇİ bunun dısındakiler Türkiye'de malesef aynı mualemeyi görüyor..Yanlış anlamada 150 binle mühendis falan olma zaten doydu ülkemiz yeterine her ilde üniversite puanlar diplerde..devlete gireyim dersin 88den başlar mühendislik atamaları ve kadro sayısı yok gibi birşey..Sana tavsiyem saglıkcı olman hemşirelik,anestezi,radyoloji..

Mühendislik YAZMAYIN YAZDIRMAYINN...! Bizi zamanında doldurdu rehberler şimdi asgari ücretin biraz üstüne sürünmeye mahkum olduk..HaaabBen illa okuyacagım matematigim teknigim merakım var saglam diyorsan İTÜ ODTÜ BOGAZİÇİ bunun dısındakiler Türkiye'de malesef aynı mualemeyi görüyor..Yanlış anlamada 150 binle mühendis falan olma zaten doydu ülkemiz yeterine her ilde üniversite puanlar diplerde..devlete gireyim dersin 88den başlar mühendislik atamaları ve kadro sayısı yok gibi birşey..Sana tavsiyem saglıkcı olman hemşirelik,anestezi,radyoloji..

hangi bölüm hangi üniversite hocam yanlış anlamazsanız sorayım dedim. ben de mühendisim de asgari ücretin biraz üzerinde sürünmeye mahkum olduk demişsiniz. benim çevrem öyle değil, çok mecbur değilseniz çok ihtiyacınız yoksa siz de çalışmayın o paralara bence. fiyatların öyle olmasının suçluları da biziz ayrıca. ayrıca çocuklara da yanlış bilgi vermeyelim lütfen. istanbul izmir ankara eskişehir kocaeli gibi illerden mezun ol üzerine yap yüksek lisansını koy ingilizceni 3k+ maaş garanti. aksini gösteremezsiniz. kendini geliştirmeyen üniversiteden çıktığı gibi çalışan adam da kusura bakmayın ama o paralara ağzını açmasın. (yüksek lisansı bitirmedim ingilizce de orta üzeri) yani benim de halen maaşa söylenme lüksüm yok. yanlış anlaşılmasın yazdıklarım genel konuştum hocam size değil. biraz doluyum da bu konuda :D

yıllık 15bin TL şöyle ki. girişte 15000 le girsen de artıyor her sene. onu göz önünde bulundur mesela ben girdiğimde 0 burslu 15000di ben %60 girdim. 15000 16800 18900 diye artmıştı 0 burslu ücretleri.

Anadoluda bi üniversite met. malzeme mühendisligi çok bir önemi yok üniversitenin adının :) yeni mezunum bende çevremde duyduklarımı yazdım sadece istisnalar olabilir o konuda haklısın ben genel olarak konustum :) okulu bitirmeden calıscagın yeri ayarlarsan dayın tanıdıgın varsa biraz da dil yaparsan yolunu bulursun..Bu kadar mezunu TR doyuramaz bu saatten sonra bence akıl işi degil müh okumak

baska mühendislik okumak isteyen arkadaslara bi iyilik yapayım şu konuya bi baksınlar

http://forum.memurlar.net/konu/2173213/

Son düzenleme:
Anadoluda bi üniversite met. malzeme mühendisligi çok bir önemi yok üniversitenin adının :) yeni mezunum bende çevremde duyduklarımı yazdım sadece istisnalar olabilir o konuda haklısın ben genel olarak konustum :) okulu bitirmeden calıscagın yeri ayarlarsan dayın tanıdıgın varsa biraz da dil yaparsan yolunu bulursun..Bu kadar mezunu TR doyuramaz bu saatten sonra bence akıl işi degil müh okumak

baska mühendislik okumak isteyen arkadaslara bi iyilik yapayım şu konuya bi baksınlar

Türkiye'de özel sektör - Memurlar.Net - Forum

Endüstri mühendisliği Hakkında ne düşünüyorsun peki hocam ? İş olanağı maaş durumu falan fikirlerin önemli benim için

Endüstri mühendisliği Hakkında ne düşünüyorsun peki hocam ? İş olanağı maaş durumu falan fikirlerin önemli benim için

endüstri okuyacağına makina oku üzerine mühendislik yönetimi yüksek lisansı yap ikisinin işlerini de yaparsın kafa rahat

endüstri okuyacağına makina oku üzerine mühendislik yönetimi yüksek lisansı yap ikisinin işlerini de yaparsın kafa rahat

4.sınıfım endüstri müh. :) hocam konu Hakkı'nda ne kadar bilginiz var bilmiyorum ama bu sene mezun olan arkadaşlarım direk işe girdi hepsinin kafası rahat.makinadakiler ise aç . Makina için ciddi bilgi gerekli yada 1500e sürekli çalış dur.bölümümün kalitesini biliyorum sadece fikirlerin merak ettim :)

4.sınıfım endüstri müh. :) hocam konu Hakkı'nda ne kadar bilginiz var bilmiyorum ama bu sene mezun olan arkadaşlarım direk işe girdi hepsinin kafası rahat.makinadakiler ise aç . Makina için ciddi bilgi gerekli yada 1500e sürekli çalış dur.bölümümün kalitesini biliyorum sadece fikirlerin merak ettim :)

kardeşim bölümünün sempatizanlığını yapıyorsun. bana 1 tane aç makinacı gösterir misin boş adam olmayan. her neyse. Allah hepimizin rızkını versin de gerisi önemli değil. hepimizin mesleği belli hiç birimiz aç kalmayız :)

kardeşim bölümünün sempatizanlığını yapıyorsun. bana 1 tane aç makinacı gösterir misin boş adam olmayan. her neyse. Allah hepimizin rızkını versin de gerisi önemli değil. hepimizin mesleği belli hiç birimiz aç kalmayız :)

Mesleğin öneminden ziyade yaptığın işte iyiysen rahatsın.bu arada yanımda kız arkadaşım gördü ve dedi ki"aşkım bizim komşumuz var adam 30lu yaşlarda hala kirada ve arabası falan filan hiçbirşeyi yok" bende kendi arkadaşlarımdan aç kalan görmedim şimdi.tabi herkes inşallah birşeyler yapar emek verdiği sürece.hatta stajdayken benden daha iyi okulda makina okuyan arkadaş vardı.müdürler ben endüstri okuyorum diye özel görüşme istediler :D makina dendiği kadar iyi değil ciddi manada emek vermedikçe

kardeşim kıbrısta 6 yıl (iş hayatı) yaşamış biri olarak söylüyorum. Sakın tercih yapma. Yapacaksanda bence de sağlık bölümü ve ataması bol olan bir bölüm yaz. Kıbrıs dedikleri gibi çok pahalı bir yer. Senin burda 500 tl ye oturduğun evler orda 1000-1500 tl kiralara gidiyor. En basiti 5 tl ye karın doyurduğun dürüm bile orda en az 10 tl. Her yıl artan okul zamları ve ev kiralarını hiç saymıyorum bile.

Bu arada lafı gelmişken söyleyim 1300-1500 tl gibi paraya mühendis olarak çalışan arkadaşları zevk için dövmek lazım. Kendinize acımıyorsanız okuduğunuz mühendis diplomasına acıyın. Elinizdeki diplomayı kiraya verseniz daha çok para kazanırsınız söyleyim okadarda ezdirmeyin kendinizi.

Mesleğin öneminden ziyade yaptığın işte iyiysen rahatsın.bu arada yanımda kız arkadaşım gördü ve dedi ki"aşkım bizim komşumuz var adam 30lu yaşlarda hala kirada ve arabası falan filan hiçbirşeyi yok" bende kendi arkadaşlarımdan aç kalan görmedim şimdi.tabi herkes inşallah birşeyler yapar emek verdiği sürece.hatta stajdayken benden daha iyi okulda makina okuyan arkadaş vardı.müdürler ben endüstri okuyorum diye özel görüşme istediler :D makina dendiği kadar iyi değil ciddi manada emek vermedikçe

hocam o adamın mühendis olduğundan emin misiniz 30lu yaşlarda hadi ev alamayabilir ona lafım yok da arabası bile olmayan mühendis imkansız gibi bir şey. eşşeğe versen diplomayı 1500le işe soksan 30lu yaşlarda 3000tl maaşı geçer arabayı da alır. teknisyen falan olmasın o adam. şimdi ben sempatizanlığa kaçmadan konuşacağım atlanan bir nokta var galiba bu görüş ayrılıkları oradan çıkıyor şimdi misal veriyorum bir pvc üretim fabrikasında ya da ne bileyim bir enerji fabrikasında endüstri mühendisi iş yapamaz yükselemez ya da süperfresh gibi bir firmada da makina mühendisi iş yapamaz yükselemez. atlanan nokta bu sektörleri atlıyoruz. kişinin kendini hangi sektöre adayacağı da önemli. satış mı üretim mi enerji mi vs vs vs uzar uzar gider bu. ilk önce hangi sektörde çalışırsan mutlu olursun onu seçmek önemli. bir de üniversiteden çıktığın gibi kalmamalısın ne olursan ol aç kalmaya mahkumsun kendini geliştirmezsen. şimdi makinacılar aç diyosun mesela çevremi görsen aklın durur. he ben gencim benim o kadar ne varlığım ne de maaşım var o ayrı konu ama yanılıyorsun. ben endüstriciler aç demedim mesela. o yüzden tarafsız konuşmak lazım. şimdi bir soruyla kapatayım. misal veriyorum conta üreten firman var ve yönetici arıyorsun. işleri en ince ayrıntısına kadar bilen makina müh + mühendislik yönetimi yükseği yapan adamı mı alırsın yoksa sadece idare bilen endüstrici mi alırsın? yani bir taraf hem teknik hem idare diğer taraf sadece idare. eğer endüstri dersen saygım sonsuz :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri