İnşaat okuyan/okumuş olanlar bu dersler zor mu ?

Reyes

Kayıtlı Üye

merhaba
kendime güvenim sonsuz o konuda şüphem yok
Dersler zor mu ?
1. sınıf tan sonra (osmanıye ye ısınamadıgımdan ) Allahın ıznıyle yatay geçis yapacam..

Derslerıme dört elle sarılmanın dışında neler onerırsınız ? Buyuklerımın tecrubelerınden yararlanmak ıstıyorum

En kolay sene 2.senedir :D en zorda 3 genelde temeller yani bu dersler alt kademe

fizik,kimya, matematik zaten lise konuları. teknik çizim autocad öğrenirsin hemen. img yide test yaparsa kebab :D

Bu programdaki derslerin hepsi fasa fiso. Derslere gir notunu tut rahat gecersin.

Zor değil. Hepsini halledebilirsin. Matematik, fizik, kimya da liseden aşina olduğun konular olur. Temel Bilgi Teknolojileri word, excel felan öğretiyorlar. Bilgisayar destekli çizimde muhtemelen autocad gösterilir. (Mimari çizimler.) Yani az da bilgisayar ile aran iyi ise bunları da halledebilirsin.

Bu dersler kolayları. Daha zorları da gelecek. Onları da geçersin.
Ama şunun farkında olman lazım. Sen bu dersleri eninde sonunda geçersin. Bu ne demek dersen, şu demek:

Mesela en baba derslerden betonarme vardır 3. sınıfta. Okulu sene başında bir-iki hafta ektiğim için derslere gidememiştim. Derse gittiğimde hocanın ne yaptığından bir haberdim. Benim için o dersi geçmek imkansızdı. Çalışmaya çalıştım olmadı. Konular ilerlemiyor. Pes ettim, bıraktım, sınavına bile girmedim. :) Ama ertesi yıl, 4. sınıftayken mezun olmak istiyorsam o dersi geçmek zorundaydım. Ve bunu bilerek 4 elle sarıldım. Takıldığım yer oluyordu, saatlerce anlamak için uğraşıyordum orayı. (Arkadaşları ara, internetten araştırma yap, vs. vs.) Ve sonunda çözüyordum. (Ama 3. sınıfta iken, bakmıştım olmuyor, gitmiyor. Bırakmıştım) Betonarme 1 ve 2 yi BB ve BA geçtim. Ve bunun benzeri bir çok ders var.

Demem o ki, emin ol hayırlısıyla sen bu dersleri geçeceksin. Okulu 4 yılda bitiren de aynısı dersleri veriyor, 5 yılda bitiren de. Yani dersler geçiliyor. Yeter ki sen dersleri ilk alışında gerekli alakayı göster ve başarabileceğine inan. Çünkü o dersi o yıl geçemessen, bir sonraki yıl geçeceksin. 1 yıl önceki kişi de sensin, 1 yıl sonra ki kişi de sensin. Yani ilk aldığında da geçebilirsin.

Bir kaç tavsiye daha vereyim. Hocalar soruları tekrarlarlar mesela. Üst sınıflarla irtibat halinde ol. Hangi hoca ne sorar. Onları takip et. Çok işine yarar. 2-3 yıl öncenin sınav kağıdını önümüze koydukları oluyordu. :)
Sonra günü gününe çalış demicem. Çünkü olmuyor. :) Ama en azından her derse git ve kendi defterini tutmaya çalış. Bu da çok büyük bir artıdır. Bir de sınav haftasında 1-2 hafta önce en azından çalışmaya başlarsan, tamamdır. :)

Biraz uzattım galiba. Daha yeni mezun oldum bende. Sıcağı sıcağına tavsiyelerim bunlar. :)

İnsat muh olarak. Sağlık okumanı öneririm. Devlet memurluğu için. İns okuması zor iş hayatı zor.

@anadolu451
allah razı olsun cok guzel tavsıyeler

ben gunluk calısacagıma ınanıyorum
zaten sımdılık tek amacım var basarı ıle 1. sınıfı bıtırıp daha ıyı yere yatay gecıs yapmak derslerı ekmeyecegıme ınanıyorum ki yıllardık okul+dershane hıc ekmıslıgım olmadı cok sukur

not alma konusunda ustume tanımam ama buyuk konusmamak lazım

gunceldır
onerılerınıze ıhtıyacım var
http://www.ytpara.com/11409/anadolu4511.html

hocam bunlar başlangıc zor değil 3 sınıfta zemin mekaniği 1-2 yapı statiği 1-2 betonarme 1-2 asıl zor olan dersler bunlardır bu dersleri geçtinmi okul biter

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri