İnternet Hız Problemi

• Kullanıcı brain
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Hat değerlerime göre 16mbiti çok rahat almam gerek.Her aradığımda ttnette bunu söylüyor ama aldığım hız ortada.Bu konuda ne yapabilirim ?
Ben 8mbite de razıyım ama görüyorsunuz hızı :S

2015-03-02_21h37_38.png

2015-03-02_21h37_47.png

kardeşim paylaştığın fotoğraflarda modem içinde ki yer alan değerlerden Hat zayıflaması önemlidir. 16 mb hız olupta 3-4 dB hat zayıflaması olsaydı eğer o hattında problem var derdim ancak senin değerlerin gayet iyi. olması gereken değerler şöyle : download noise margin diye tabir ettiğimiz değer 10.0 dB altında olmamalı. upload noise margin ise 7-8 dB altında olmamalıdır. Hattında telekom kaynaklı problem yok kesin ve net söyleyebilirim. 5 yıldır telekomda arıza biriminde görev yapıyorum her türlü dsl arızaları vb. binlerce örneklerini yaşadım. Modeminde sürekli kopmalar yaşıyorsan eğer o zaman olay farklıdır ama dediğim gibi sorun bilgisayarının internete çıkışından tut ağa bağlı olan pc lerdeki virüs bile etki eder.

kardeşim paylaştığın fotoğraflarda modem içinde ki yer alan değerlerden Hat zayıflaması önemlidir. 16 mb hız olupta 3-4 dB hat zayıflaması olsaydı eğer o hattında problem var derdim ancak senin değerlerin gayet iyi. olması gereken değerler şöyle : download noise margin diye tabir ettiğimiz değer 10.0 dB altında olmamalı. upload noise margin ise 7-8 dB altında olmamalıdır. Hattında telekom kaynaklı problem yok kesin ve net söyleyebilirim. 5 yıldır telekomda arıza biriminde görev yapıyorum her türlü dsl arızaları vb. binlerce örneklerini yaşadım. Modeminde sürekli kopmalar yaşıyorsan eğer o zaman olay farklıdır ama dediğim gibi sorun bilgisayarının internete çıkışından tut ağa bağlı olan pc lerdeki virüs bile etki eder.
Peki hocam böyle bir durumda telefonumdan gerçek hız değerini almam gerekmez mi ? Ben telefondan da test ettiğimde aynı değerleri alıyorum :S

hocam ben de yavaşlık yaşıyordum aradım derdimi anlattım güncelleme falan yaptı şu an sorun geçmiş gibi...

hocam ben de yavaşlık yaşıyordum aradım derdimi anlattım güncelleme falan yaptı şu an sorun geçmiş gibi...
Bende arıyorum aramaktan bıktım artık.Her seferinde hat değerleriniz çok iyi 16mbiti sorunsuz alıyorsunuz demekten baska yaptıkları yok.

bir video indirirken kaç kb ile indirim yapıyorsun ? eğer izmirde oturuyorsan hizmet numaranı özelden yaz yardımcı olurum yarın. başka ilde oturuyorsan tekrar arıza kaydı ver. NMS birimine arızayı iletmelerini söyle. Benim elimden gelen bu kadar :)

bir video indirirken kaç kb ile indirim yapıyorsun ? eğer izmirde oturuyorsan hizmet numaranı özelden yaz yardımcı olurum yarın. başka ilde oturuyorsan tekrar arıza kaydı ver. NMS birimine arızayı iletmelerini söyle. Benim elimden gelen bu kadar :)
Edirnedeyim hocam.Sabahları 144p de zor video izliyorum.Geceleri geç vakitlerde şöyle biraz düzeliyor.
Edit: NMS Birimi ne oluyor hocam ?

10dk önce böyleydi.
2015-03-02_22h49_44.png

10dk sonra böyle oldu :)
2015-03-02_22h58_35.png

Son düzenleme:
böyle bi net olmaz zaten sözleşmeden 0.600 ün altında kalınca arıza kaydı oluşturulur diye bi maddeleri var. Sen ara arıza kaydı oluştur binadan ölçüm yaparlar gerekirse hattı değiştirirler.

böyle bi net olmaz zaten sözleşmeden 0.600 ün altında kalınca arıza kaydı oluşturulur diye bi maddeleri var. Sen ara arıza kaydı oluştur binadan ölçüm yaparlar gerekirse hattı değiştirirler.
Arıza kaydı oluşturmuştum işte.Adam geldi değerler normal ama madem alamıyon 8mbite düşürelim o zaman dedi.Düşürdü hala böyle :S

Arıza kaydı oluşturmuştum işte.Adam geldi değerler normal ama madem alamıyon 8mbite düşürelim o zaman dedi.Düşürdü hala böyle :S

sen tekrar ara onlar zaten sen söylemeden görecek 400 kbit geldiğini arıza kaydını oluştur. benim bundan 5 sene önce başıma gelmişti adamlar modemdenmi diye bir günlüğüne modem verip test etti sonra bina trafosundan hattın yerini değişti baktı olmadı bina giriş hatlarını değiştiler. Senin de sözleşmeden aşağıda oldugu gözüküyor üstüne düş kayıt bırak tekrar tekrar hallederler emin ol.

sen tekrar ara onlar zaten sen söylemeden görecek 400 kbit geldiğini arıza kaydını oluştur. benim bundan 5 sene önce başıma gelmişti adamlar modemdenmi diye bir günlüğüne modem verip test etti sonra bina trafosundan hattın yerini değişti baktı olmadı bina giriş hatlarını değiştiler. Senin de sözleşmeden aşağıda oldugu gözüküyor üstüne düş kayıt bırak tekrar tekrar hallederler emin ol.
Peki hocam şuan ben yeni bi modem alayım.Birde öyle deneyim olmazsa yine tekrar arıcam.
1saattir ara ara ölçüm yapıyorum.İnternet sürekli dalgalı 4mbit gördüğüm oluyo 10dk sonra yine düşüyo yine biraz çıkıyor yine iniyor.
Modemde sıkıntı mı var acaba?
[MENTION=28410]ermannn35[/MENTION] hocam sizin bu konu hakkında görüşünüz nedir ?

Son düzenleme:
Peki hocam şuan ben yeni bi modem alayım.Birde öyle deneyim olmazsa yine tekrar arıcam.
1saattir ara ara ölçüm yapıyorum.İnternet sürekli dalgalı 4mbit gördüğüm oluyo 10dk sonra yine düşüyo yine biraz çıkıyor yine iniyor.

düşük ihtimal ama olabilir de

[MENTION=13914]brain[/MENTION] binanın hattında bir sorun olabilir mi eskimi binanız.

İşin zor dostum ben 5 dk internet gitse kafayı yiyorum, öğrenci evindeyken sık sık bizim başımıza geldi bu modem değiştik 2,3 sefer. Geçmiş olsun yavaş internet modern işkence.

[MENTION=28410]ermannn35[/MENTION] hocam sizin bu konu hakkında görüşünüz nedir ?

hizmet numaranı özel mesaj ile iletirsen kontrol edeyim sistemden

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri