İnternet Sitesi Hakkında Fikir

kazimsanver

Kayıtlı Üye
Öncelikle daha önce bir site açmadım,yönetmedim ya da satın almadım.Kendim bir site açmak istiyorum.Kültür ve Sanat alanında açmayı düşünüyorum.

Site açma konusunda kabaca bilgiye sahibiyim bu konuda da işin uzmanı birinden yardım alacağız.Twitter'da 100k - 75k - 60k takipçili hesaplarım var.Facebook'ta 40k-30k ve 25k lık sayfalarım var.Bu hesaplar google'da günlük 50-60 kere aratılmış ve sadece twitter-facebook sayfaları mevcut. Hepsinin içeriği kültür ve sanat ile ilgili haberler,edebiyat,kitap tanıtımı vs vs. Kültür ve sanat olacak yani genel olarak sitenin içeriği.

Edebiyat okuyan işten anlayan arkadaşlarla bu yola koyulcaz ve çoğu dergilerde yazılar yazmakta.İçerik konusunda pek fazla bir sıkıntımız olmayacak ve site güncel özgün makalelerle doldurulacak.. Size birkaç sorum var bu konuyla alakalı:

1) Kültür-Sanat sektöründe rekabet nasıl bilen var mı ?
2) Site 2-3 ay sonra para kazanacak kadar büyür mü ?
3) Site adı en fazla kaç karakter olmalı ?
4) Başlangıçta ücretli temalardan satın almak mantıklı mı ?
5) Sosyal medya hesaplarımdan siteye ziyaretçi çekebilir miyim?

Aklıma gelen sorular bunlar eksiğim atladığım bu işin püf noktası budur dediğiniz başka bir şey varsa kısaca zamanınızı ayırıp bilgilendirirseniz çok sevinirim.Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Bana kalırsa kültür sanat kategorisi Türkiye'de tutmaz zira bu konu ülkemizde bir hayli değersiz. Başka kategoriler daha çok kazandırabilir. İyi çalışmalar.

Bana kalırsa kültür sanat kategorisi Türkiye'de tutmaz zira bu konu ülkemizde bir hayli değersiz. Başka kategoriler daha çok kazandırabilir. İyi çalışmalar.

Yüksek miktarlarda gözümüz yok hocam aylık 1-2k bile kafi masraflarını karşılasa bile yeter

Kültür sanat farklı bir alan olmuş. İlk başta kar amacı güdülmeden markalaşma yapılıp daha sonra yani ilerleyen dönemlerde kültür ve sanatla ilgili hizmet veren firmalardan reklamlar alınabilir. Denemeden bunu bilemezsin. Deneyip görebilirsin.

Rekabet azdır ancak hit de az kültür sanat bölümlerinde.

bu çalışmanıza yaptığınız yatırımlara, seoya vs. bağlı bir şey yapılacakları görmeden bir şey denmez. ama sen en az 6 ay para kazanmayı düşünme.

bu çok önemli değil.

tabi ki ilk başta site tasarımı çok önemli ziyaretçinin hoşuna gidecek bir tasarımla başlamalı ve tasarımı çok uzun bir süre asla değiştirmemelisin.

5) Sosyal medya hesaplarımdan siteye ziyaretçi çekebilir mi?
verdiğin bilgilerle o hesaplarla kültür sana dergisine hit çekmen çok zor. günlük max 500-1k arası hit çekebilirsin o da çok zor. kültür sana tık almaz. bizim ülkemizde tıkı +18 alıyor sadece malesef. yada ilginç liste tarzı şeyler yaparsan tık alırsın

Rekabet azdır ancak hit de az kültür sanat bölümlerinde.

bu çalışmanıza yaptığınız yatırımlara, seoya vs. bağlı bir şey yapılacakları görmeden bir şey denmez. ama sen en az 6 ay para kazanmayı düşünme.

bu çok önemli değil.

tabi ki ilk başta site tasarımı çok önemli ziyaretçinin hoşuna gidecek bir tasarımla başlamalı ve tasarımı çok uzun bir süre asla değiştirmemelisin.

5) Sosyal medya hesaplarımdan siteye ziyaretçi çekebilir mi?
verdiğin bilgilerle o hesaplarla kültür sana dergisine hit çekmen çok zor. günlük max 500-1k arası hit çekebilirsin o da çok zor. kültür sana tık almaz. bizim ülkemizde tıkı +18 alıyor sadece malesef. yada ilginç liste tarzı şeyler yaparsan tık alırsın

Öncelikli amacım para kazanmak değil.Dediğiniz gibi 6 - 7 ay sonra ancak para kazanmaya başlasam dahi benim için sorun teşkil etmeyecek.Amacım ilgim alakam olan bir konuda bir şeyler yapmaya başlamak. Sonrasında giderlerim için belli bir miktar para kazanmayı düşünebilirim. Tek düşündüğüm nokta, sektörün sıkıntılı ve hit sayısının az olması düşündürüyor beni..

Doğmamış çocuğa don biçilmez ama ben yine de kaba taslak hesap yapıcak olursam. 1 2 k kazanman için tr den günlük en az 8 10k tekil hitinin olması lazım. kafandaki açacağın konuları adwords keyword tool'dan kelimelerin arama hacimlerine bak eğer ciddi anlamda aranma yoksa hiç bulaşma bile zaman kaybından başka birşey olmaz. Ama eğer hobi olarakta yapmak istersen arada bir birşeyler karalar yazarsın en azından çerez paran çıkar iş olarak görmek istemezsen bile. Uzun soluklu bir site olur.

5) Sosyal medya hesaplarımdan siteye ziyaretçi çekebilir miyim?

Aklıma gelen sorular bunlar eksiğim atladığım bu işin püf noktası budur dediğiniz başka bir şey varsa kısaca zamanınızı ayırıp bilgilendirirseniz çok sevinirim.Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.

1) Rekabetin fazla olduğunu pek sanmıyorum hocam
2) 2-3 aya para kazanacak kadar büyümesi zor
3) aşırı uzun veya 2 kelimeden fazla olmamalı ziyaretçilerin aklında kolay kalabilecek bir isim bulmalısınız.
4) sizin bütçenize veya beğeninize kalmış
5) Aynı kategorideki aktif sosyal medya hesapları her zaman hit getirir.

Bu sektöre ilgi az olsa bile eğer bu alanda bilgili ve istekli iseniz siteyi açın, hit konusunda ilk 6 aylık süreçte az gelebilir ama bu alanda hitinizi arttıracak haberler, makaleler, incelemeler v.b paylaştıkça kemik kitle oluşup sayısı artacaktır.

1) Rekabetin fazla olduğunu pek sanmıyorum hocam
2) 2-3 aya para kazanacak kadar büyümesi zor
3) aşırı uzun veya 2 kelimeden fazla olmamalı ziyaretçilerin aklında kolay kalabilecek bir isim bulmalısınız.
4) sizin bütçenize veya beğeninize kalmış
5) Aynı kategorideki aktif sosyal medya hesapları her zaman hit getirir.

Bu sektöre ilgi az olsa bile eğer bu alanda bilgili ve istekli iseniz siteyi açın, hit konusunda ilk 6 aylık süreçte az gelebilir ama bu alanda hitinizi arttıracak haberler, makaleler, incelemeler v.b paylaştıkça kemik kitle oluşup sayısı artacaktır.

yorumlarınız için teşekkürler değerlendireceğim :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri