İş Düşüncesi Sizce Mantıklı Mı?

arkadaşlar bu iş hakkında çok kişiyle görüştüm her planı deftere adım adım yazdım ilk olarak buradan bir abimizin eşinin çalıştığı firmaya mail attım telefonda görüştük bir güzel ilgilendiler vs vs. sonra okula çıktım hocalarla konuştum onlar beni başka yerlere gönderdi görüştüm vs vs neyse sadede geleyim.

1-)öncelikle mühendislik ya da 3d çizim program bilginiz yoksa bulaşmanızı tavsiye etmiyorum. internette taslaklar kaynıyor diyeceksiniz fakat o taslaklarla işi büyütemezsiniz kesinlikle.

2-)ufak çaplı bütçeyle bir şeyler yapılamaz bu sektörde. benim bahsettiğim makinalar tek renk basım yapıyormuş ben tabi ki o detayı atlamışım renkli basım yapacak aletler bunlardan çok çok daha pahalı aletler. o yüzden bütçeyi yüksek tutmak gerekiyor.

3-)bu aletlerin 6 adet mi ne teknolojisi var. ne üretecekseniz o teknolojiyi kullanan makinayı almanız gerekiyor evde kullanılacak alet FDM teknolojisini kullanıyor. bunlar da plastik malzeme kullanıyor sadece. planınızı buna göre yapmanız lazım.

4-)bu sektörün ucu bucağı yok, kendi aletinizi tasarlayıp sadece bu makinalardan da yapabilirsiniz.

5-)ayrıca yukarıdaki arkadaşın dediği gibi hammedeyi de üretebilirsiniz. onu da yazdım bir kenara. hatta bu filament üretme makinasını tasarladım çizimlerini de bitirdim. 3d yazıcıyı kurmadan filament üretme makinasını yapacağım çizimleri parça listesini çıkarttım bakalım.

sonuç olarak kafamda halen toparlayamadım arkadaşlar ufak bir özet geçeyim böylece sizlere de. ama durum şu, ilk 3d yazıcımı da kendim toparlamak istiyorum sizler de girecekseniz sizlere de öyle öneririm. parçaları yurt dışından sipariş ederek parçaları evde kendiniz toparlayın. çünkü yarın bir gün üretimde bir sorun olduğunda anlayamazsınız diğer türlü. eğer kendiniz toplarsanız hem servis vs zaman kaybınız olmaz bu aletleri gönderdiğinizde 2 aydan aşağı alamazsınız servisten bu da uzun zaman kaybı. kendi topladığımız aletlerde sorun kaynağını direk bulup parça siparişi verip 2 güne değiştirebiliriz en kötü ihtimalle.

Bulunduğun bölgedeki ticaret odasına yada belediyenin sosyal hizmetler bölümüne başvur bunu bir proje haline getir eğitimini al sertifika sahibi olduğun andan itibaren kosgebe başvur projenin onayı halinde 35 Bin TL hibe yapacağın işin büyüklüğüne göre 450 Bin TL ye kadar faizsiz destek veriyorlar
Projeyi web sitesinde ürün sayışı ile destekle

Ya Allah Bismillah...

Bulunduğun bölgedeki ticaret odasına yada belediyenin sosyal hizmetler bölümüne başvur bunu bir proje haline getir eğitimini al sertifika sahibi olduğun andan itibaren kosgebe başvur projenin onayı halinde 35 Bin TL hibe yapacağın işin büyüklüğüne göre 450 Bin TL ye kadar faizsiz destek veriyorlar
Projeyi web sitesinde ürün sayışı ile destekle

Ya Allah Bismillah...

hocam evet okuldaki hocalarım da kosgeb mevzusundan bahsetti. yarın bir gideceğim kurs merkezlerine 19unda başlayan bir eğitimleri varmış yer var mı yok mu geç kaldım mı kalmadım mı bir bakayım. öneri için teşekkür ediyorum :)

sen bu hırsla o yazıcıda uzay mekiği tasarlayıp marsa göç edersin. tebrikler.

hocam evet okuldaki hocalarım da kosgeb mevzusundan bahsetti. yarın bir gideceğim kurs merkezlerine 19unda başlayan bir eğitimleri varmış yer var mı yok mu geç kaldım mı kalmadım mı bir bakayım. öneri için teşekkür ediyorum :)

Ben 2 farklı proje için ticaret odasından sertifika aldım
O yüzden başvur en azından sertifikanı al
Bu işler için ( proje hazırlama noktasında) danışmanlık hizmeti veren firmalar var
Onlardan destek al
kesinlikle ihmal etme

sen bu hırsla o yazıcıda uzay mekiği tasarlayıp marsa göç edersin. tebrikler.

hocam çok teşekkür ediyorum ya nedense istemsizce güldüm çok hoşuma gitti bu mesaj :)

Ben 2 farklı proje için ticaret odasından sertifika aldım
O yüzden başvur en azından sertifikanı al
Bu işler için ( proje hazırlama noktasında) danışmanlık hizmeti veren firmalar var
Onlardan destek al
kesinlikle ihmal etme

benim aklımda bu kosgebin girişimcilik sertifikası var hocam, başka ne var onları da bir araştırayım o zaman en iyisi. o firmalara da ihtiyacım olacak, evde ne kadar kendim hazırlasam da profesyonellere yaptırmak en iyisi gerçekten.

Düşünme faslini bitirip aksiyon kısmına girdiysen o iş olacak.ustune gitmeye devam et net adımlar at.
Bir arkadaş mini heykel yapıyor şu an. suratının resmini cekiyor minik heykele çeviriyor ve satıyor. (3d sistem) bir çok alternatif mevcut.

mobil mesaj

Düşünme faslini bitirip aksiyon kısmına girdiysen o iş olacak.ustune gitmeye devam et net adımlar at.
Bir arkadaş mini heykel yapıyor şu an. suratının resmini cekiyor minik heykele çeviriyor ve satıyor. (3d sistem) bir çok alternatif mevcut.

mobil mesaj

Hocam hangi teknolojiyi hangi makinayi kullandigini ogrenme sansimiz var midir?

İnstagram miniheykel de kullandığı makinenin görseli var ben samimi olmadığım için detay sormadım görseller belki fikir verebilir

mobil mesaj

hocam ilginiz için teşekkür ederim, ben kontrol ederim şimdi :)

bende baya pahalı olduklarını duymuştum

hocam bunların evde kullanılan tarzları bu fiyatlara bulunabiliyor da endüstriyel olanlarının fiyatları çok daha pahalı evet doğru söylüyorsunuz. ilk etapta kafamda evde başlamak vardı bu işe dediğim gibi o yüzden onları yazmıştım :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri