İş teklifi aldım. Siz olsanız ne yaparsınız?

F
  • Kullanıcı fth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Kafam çok karışık. Daha önceden yine böyle bir macera yaşamıştım Umman'a giderek. Bu sefer Türk armatörlerden birisi güney kore de gemi yaptırıyor oraya çağırdı ama 4-5 ay sürecek bir iş. Ben gemi inşaatı işi ile uğraşıyorum. Maaş olarak 4000 dolar teklif edildi. + olarak ev masrafları kira falan, yeme içme tüm harcamalar ve 1000 dolar harciyat. Fakat kesin değil tabiki onlarında kritlerleri var.

Şimdi burada youtube, e-ticaret ve mesleğimi yaptığım tersaneyi bırakıp, gitsemmi gitmesem mi diye arada kaldım. Herkesden fikir alıyorum sizlerden de almak istiyorum arkadaşlar.. Güney korede yaşayan varmı hayat nasıl?

4-5 ay için 1 senedir çalıştığım tersaneyi bırakmama değermi? Aldığım maaş teklif edilen maaşın neredeyse 4'de 1'i.

5 ay calıssan burda 2 senede cıkaracagın parayı cıkarırsın bence gitmeye değer

ama burda geride bıraktıkların kafanda soru işaretleri olusturacak 5 ay sonra kacıracagın parayla alınamayacak fırsatlar varsa
onu bilemem

Yt dan daha çok kazanıyorsoan veya yakın miktar kazanıyorsan gitme, ama yok 4-5 kat fazla maaş önermişlerse ben giderdim...

yaşına bakarak evli oldugunu ve çoluk çocuk sahibi oldugunu varsayarak 4-5 onlardan ayrı kalmaya değecek bir para var mı?
yok bekarsan düşünme bile koş koş

Git, orda yaşa bence birdaha bu ülkeye adımını bile atma.
Benim fırsatım olsa gider birdahada dönmem bu ülkeye.

Tabi sen 4-5 aylık bir iş demişsin, bence gidip kal derim.

Bence git tam zamanı yt ödeme yapmıyor 2 aydır yüksek kesintilerle boğuşuyoruz

Evli misiniz ? Çocuk var mı ? Bunlar varsa, gitmek mantıksız.

Ama yoksa; düşünmeden gitmek en mantıklısı. Lakin; gittiğinizde orada işiniz ve yabancı dilinizi geliştirmek için o 4 ay geceli gündüzlü çalışırsanız, o dili kaparsanız o 4 ay sizi hayat levelinde 40 sene ileriye taşıyacaktır.

Dünya'yı ve farklı insanları tanımak güzeldir. Bu şansı değerlendirin derim ama gittiğinizde uykuyu haram etmeniz lazım kendinize.Saygılar.

4-5 ay için kurulu düzeni bozmaya değmez. Yurt dışı dedikleri mevzu da öyle dışardan görüldüğü gibi vaadedilmiş topraklar falan değil.

..

yerinde olmayı isteyen eminim çok kisi vardır
1 dakika bile düşünmez giderdim
türkiye şartlarında yaşanmaz..

Güney Kore güzel yerdir , bence kesinlikle gitmelisiniz. Şahsen ben düşünmeden direk giderdim.

Sana o parayi veren imanini gevretir.Otur oturdugun yerde bence.Mevsimlik isci gibi 4-5 ay sonra dönüp is ararsin

Aylik 14 bin iyi para buraya geldiginde e ticarete yatirip tekrar baslarsin istersen :) 4 ay icinde bir amator daha bilursun bir 4 ay daha kalirsin belki

Telefondan yaziyorum yazim hatasi yapmis olabilirim

Son düzenleme:
Ne değişeceğini gidince görürsün. Gitmezsen hiç bir zaman öğrenemeyeceksin. Acaba gitseydim ne olurdu dememek için git derdim.

geri geldiğinde aynı iş ortamını bulabileceksen hiç düşünmeden git bence.

Gözü kapalı git derim. Zaten youtube bu aralar kesat, hem 4 ay içinde zaman kazanmış olursun geldiğinde piyasaya daha sağlam girersin.

Herşey para değil,düşünmeden git derim..Yeni ülkeler görmek insanın ufkunu açıyor..

Altı üstü bir yıldır aynı iş yerindeymissin. 10 yıl olsa neyse diyeceğim. Burda biriktirdiğinin beş katını dışarıda biriktirebilirsin. Hem de cv ne yurt dışı eklersin. Üstelik seni çağıran elbet başka iş de alır sonrasında da

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkürler. Karar vermemde yardımcı oldunuz. Saolun.
Evet kararımı verdim bir aksilik çıkmazsa gitmeyi düşünüyorum. :) Şimdi firmanın teknik müdürleri falan son kararı vermek için bekletiyor beni. Belki olmayabilirde. Böyle bir ihtimalde var tabi. Gemicilikte ve denizcilikte her an her ihtimal olabiliyor.

Eğer olursa, firmamı kapatmayıp, e-ticareti kısa süreliğine durdurucam. Döndüğümde devam edicem. Tersane işi için çokta endişeli değilim aslında döndüğümde iş bulma olanağım yine yüksek. Tabi büyük konuşmamak lazım..

Hayırlısı bakalım bekliyoruz. :)

Güney Kore güzeldir. Gitmek istediğim bir ülke. Kesinlikle gitmeni tavsiye ederim diyeceğim fakat şunu okumadan gitmeye kalkışma :)

Eğer Koredeki iş 4-5 aylık ise geri döndüğünde tekrar iş bulabileceksen şuanki çalıştığın maaş ile kesinlikle git. Gitmezsen yanlış yaparsın hayatını yaşa hem çalışır hem gezersin. Eğer işini uluslararası yapar kaliteli olursan başka ülkelere de gidebilirsin. Tabi işle alakalı ne kadar detaylı bilgim olduğunu söylemek istemiyorum :D (sıfır)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri