Isg Meslek Yüksekokulu(2sene) Ile Yüksek Okul(4sene) Arasındaki Fark ?

• Kullanıcı hemato
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

hemato

Kayıtlı Üye
arkadaşlar merhaba iş sağlığı ve güvenliği için meslek yüksekokulları (2 sene) ile yüksekokullar (4sene) arasındaki fark nedir ?
şuan devlet üniversitesi olarak gümüşhane,uşak,bitlis üniversiteleri dışında yüksekokul varmı ?
yüksekokuldan 4 sene uçak elektrik elektronik okuyan birisi isg uzmanı olabilir mi ?

ayrıca osgb kurmak için 4 senemi okumak gerekiyor ?

Hayallerini yükske tut emre isg uzmanı için kursa gidip belge alıyorlar çok rahat alınıyor başka bölümlere yönel

en önemli farkı söyliyimmi

İş bulmak. Her zaman 4 yıllık daha çok iş görür.

Şuan ISG Lisans 2. sınıftayım beyler . zaman nasılda geçiyor :D

Soruna cevap verecektim. Bir yil gecmis ogrenmisindir. İsg teknikerim

Soruna cevap verecektim. Bir yil gecmis ogrenmisindir. İsg teknikerim

Şuan tek fark var. 2 yıllıklar 6 aylık kursa gitmeden C sınavına giremiyor. 4 yıllıklar 6 aylık kursa gitMEden C sınavına girebiliyor.
Aradaki farkların arttırılması için çalışmalar devam ediyor.
Sınavsız C istiyoruz 4 yıllık fakülte mezunları olarak. Bakalım vakit gösterir.
Ayrıca kafadan yüksek lisans için zaten 4 yıl okumak gerekiyor vs.

Şuan tek fark var. 2 yıllıklar 6 aylık kursa gitmeden C sınavına giremiyor. 4 yıllıklar 6 aylık kursa gitMEden C sınavına girebiliyor.
Aradaki farkların arttırılması için çalışmalar devam ediyor.
Sınavsız C istiyoruz 4 yıllık fakülte mezunları olarak. Bakalım vakit gösterir.
Ayrıca kafadan yüksek lisans için zaten 4 yıl okumak gerekiyor vs.

Hocam bunları kim diyor sana :D hep yanlış bilgi.

1. 2 yıllık bölümden mezun olan kişi veya teknik öğretmen,kimya, mühendis , biyoloji bölümden mezun olanlar

2. Bakanlıkça belirlenen akademik eğitim veren yerlerde teorik kısmı 180 saat ve uygulama kısmı (isg uzmanın altındda )40 saat toplamda 220 saatten az olamaz şekilde eğitime katılmak zorundadır.

3. 4 yıllık bölümden mezun olan kişi isg tessiz yüksek lisans mezun olan kişiler eğitime katılmadan b uzmanlık sınavı katılabiliyor.

4. 100 puanlık sınavdan 70 alan kişi uzman olabiliyor. 50 soru 35 net yapmak zorundayız :D

5. 4 yıllık isg bölümden mezun olan kişi akademik eğitim katılır ve c uzmanlık sınavına girer

6. Akademik eğitime katılan kişi sınav tarihinden 80 gün önce olması lazım veya 60 gün akademik eğitimi tamamlamak zorunda.

7. kurslar genelde hızlandırılmış eğitim veriyorlar (20-25 günde ) işi bitiriyorlar... veya hafta sonu 2 gün olacak şekilde eğitimi 2-3 ay gibi zamanda tamamlıyorlar.

3 aralıkta sınava girdim başarılı olamadım , kısmet 2017 kaldı.

Hocam bunları kim diyor sana :D hep yanlış bilgi.

1. 2 yıllık bölümden mezun olan kişi veya teknik öğretmen,kimya, mühendis , biyoloji bölümden mezun olanlar

2. Bakanlıkça belirlenen akademik eğitim veren yerlerde teorik kısmı 180 saat ve uygulama kısmı (isg uzmanın altındda )40 saat toplamda 220 saatten az olamaz şekilde eğitime katılmak zorundadır.

3. 4 yıllık bölümden mezun olan kişi isg tessiz yüksek lisans mezun olan kişiler eğitime katılmadan b uzmanlık sınavı katılabiliyor.

4. 100 puanlık sınavdan 70 alan kişi uzman olabiliyor. 50 soru 35 net yapmak zorundayız :D

5. 4 yıllık isg bölümden mezun olan kişi akademik eğitim katılır ve c uzmanlık sınavına girer

6. Akademik eğitime katılan kişi sınav tarihinden 80 gün önce olması lazım veya 60 gün akademik eğitimi tamamlamak zorunda.

7. kurslar genelde hızlandırılmış eğitim veriyorlar (20-25 günde ) işi bitiriyorlar... veya hafta sonu 2 gün olacak şekilde eğitimi 2-3 ay gibi zamanda tamamlıyorlar.

3 aralıkta sınava girdim başarılı olamadım , kısmet 2017 kaldı.

Sen biraz geride kalmışsın hocam. Yazdığın maddelerin bir kaçı doğru bir kaçı eskiden doğruydu.

Ben bu eğitime katılmak zorunda değilim. Önlisanslar almak zorunda.
Buda zaten aynı şekilde. Akademik eğitime katılmak zorunda değilim.

Önlisanslar katılmak zorunda.

Ben bu eğitime katılmak zorunda değilim. Önlisanslar almak zorunda.
Buda zaten aynı şekilde. Akademik eğitime katılmak zorunda değilim.

Önlisanslar katılmak zorunda.

sen 4 yıllık isg okuyorsun?...

OSGB ŞARTLARI :

Ortak sağlık ve güvenlik birimi

MADDE 9 – (1) OSGB kurulabilmesi ve hizmet sunabilmesi için tam süreli iş sözleşmesiyle çalışan;

a) En az bir işyeri hekimi,

b) En az bir iş güvenliği uzmanı,

c) En az bir diğer sağlık personeli,

istihdamı zorunludur.

(2) Birinci fıkrada sayılan kişiler, birden fazla ortak sağlık ve güvenlik biriminde görev alamaz.

(3) OSGB’ler, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yürütülmesine ve çalışacak personel sayısına yetecek asgari büyüklükte olacak şekilde; en az 10 metrekarelik muayene, 15 metrekarelik ilkyardım ve acil müdahale, 10 metrekarelik iş güvenliği uzmanı odaları ile 12 metrekarelik bekleme yerinden oluşur.

(4) OSGB, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini işyerinin tehlike sınıfı, sektörü ve işçi sayısına göre belirlenen sürelerden az olmamak kaydı ile yürütür.

(5) İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin etkin yürütülmesi amacıyla, hizmet sunulan işyerine, aynı işyeri hekiminin, iş güvenliği uzmanının ve diğer sağlık personelinin hizmet vermesi esastır.

(6) OSGB’lerin yetki aldıkları adresin bulunduğu il sınırları dışında hizmet verebilmesi için o ilde şube açmaları zorunludur. Ancak niteliği gereği birden fazla ilde yürütülmesi gereken yol ve nakil hattı inşası veya bakımı gibi işlerde hizmet alınan OSGB’nin işin yapıldığı illerden herhangi birisinde yetkilendirilmiş olması yeterlidir.

(7) OSGB, İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelikte belirtilen niteliklere uygun oluşturulur ve Ek-1’de belirtilen araç ve gereçlerle donatılır.

sen 4 yıllık isg okuyorsun?...

OSGB ŞARTLARI :

Ortak sağlık ve güvenlik birimi

MADDE 9 – (1) OSGB kurulabilmesi ve hizmet sunabilmesi için tam süreli iş sözleşmesiyle çalışan;

a) En az bir işyeri hekimi,

b) En az bir iş güvenliği uzmanı,

c) En az bir diğer sağlık personeli,

istihdamı zorunludur.

(2) Birinci fıkrada sayılan kişiler, birden fazla ortak sağlık ve güvenlik biriminde görev alamaz.

(3) OSGB’ler, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yürütülmesine ve çalışacak personel sayısına yetecek asgari büyüklükte olacak şekilde; en az 10 metrekarelik muayene, 15 metrekarelik ilkyardım ve acil müdahale, 10 metrekarelik iş güvenliği uzmanı odaları ile 12 metrekarelik bekleme yerinden oluşur.

(4) OSGB, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini işyerinin tehlike sınıfı, sektörü ve işçi sayısına göre belirlenen sürelerden az olmamak kaydı ile yürütür.

(5) İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin etkin yürütülmesi amacıyla, hizmet sunulan işyerine, aynı işyeri hekiminin, iş güvenliği uzmanının ve diğer sağlık personelinin hizmet vermesi esastır.

(6) OSGB’lerin yetki aldıkları adresin bulunduğu il sınırları dışında hizmet verebilmesi için o ilde şube açmaları zorunludur. Ancak niteliği gereği birden fazla ilde yürütülmesi gereken yol ve nakil hattı inşası veya bakımı gibi işlerde hizmet alınan OSGB’nin işin yapıldığı illerden herhangi birisinde yetkilendirilmiş olması yeterlidir.

(7) OSGB, İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelikte belirtilen niteliklere uygun oluşturulur ve Ek-1’de belirtilen araç ve gereçlerle donatılır.

Hocam sen ne diyorsun ben anladım. Şimdi benim dediklerimle Ortak sağlık ve güvenlik Birimi maddelerini buraya yazmanı anlamadım. Ben diuyorumki ben 6 aylık eğitime katılmadan C sınavına girerim. Lisans mezunu olarak. Sen yok giremezsin diyorsan burda araştırman gereken şeyler var demektir. Umarım bir sonraki sınavında kazanırsın hocam. Sınava girip kazanamayan arkadaşlarım var çok vakit kaybediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde bir kaç arkadaşımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmeler yaptı. Şuan tek farkın eğitime katılma zorunluluğu farklı olduğunu ve bu alanda yapılan çalışmaların olduğu bilgisi verildi. Bölüm başkanları ve Türkiye'deki lisans bölüm hocaları çalışmalarına devam ediyor. Bizde işler yolda dürülüyor.

Son düzenleme:

bu sorunun cevabını yazdım.

Lisans mezunu olarak. hangi bölüm bitirdiniz veya okuduğunuz ? söylermisiniz

bu sorunun cevabını yazdım.

Lisans mezunu olarak. hangi bölüm bitirdiniz ? söylermisiniz

O soruyu ilk postta sordum sene 2015 başlangıcı felandı. Sonradan okudukca zaten öğrendim. Sizinde dediğiniz gibi OSGB kurmak için 4 yıl okumaya felan gerek yok. 2 yıllık mezunarda yada diğer bölümlerden geçiş yapanlar da gereksinimleri yerine getirirse açabilir. Ama açtıktan sonrası tamamen tecrübelerine kalmış ne kadar ayakta kalır orası bilinmez.
Şuan 2. sınıfın ilk dönemini bitiyorum. Bölüm direk olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Lisans bölümü hocam. Geçen sene ilk mezunlarını verdi. Oda başka bir üniversiteden. Bizim okul daha mezun vermedi. Birçok değişmesi gereken şey var. Bir önceki mesajımda yazdığım gibi üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Son düzenleme:
O soruyu ilk postta sordum sene 2015 başlangıcı felandı. Sonradan okudunca zaten öğrendim. Sizinde dediğiniz gibi OSGB kurmak için 4 yıl okumaya felan gerek yok. 2 yıllık mezunarda gereksinimleri yerine getirirse açabilir. Ama açtıktan sonrası tamamen tecrübelerine kalmış ne kadar ayakta kalır orası bilinmez.
Şuan 2. sınıfın ilk dönemini bitiyorum. Bölüm direk olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Lisans bölümü hocam. Geçen sene ilk mezunlarını verdi. Birçok değişmesi gereken şey var. Bir önceki mesajımda yazdığım gibi üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Şuan yasal olarak mümkün olmadığı içinde, ilerisi içinde şimdiden bu demek yanlış olur. Yasalar sık sık değişmekte.

şahsen onlisans veya lisan isg okuyan kişilerin akademik eğitime katılması kesinlikle yanlış amaç bir güzel köprüyü geçmeden önce insanları söğüşlemek. (zamında hocamız bile yanlış olduğu söylerdi.)

İnşallah ilerde yasa değişir.

bu gruba katılmanı tavsiye ederim gruba yeni katıldım. Grupta tamamen sınav odaklı grupta başarılı elde birçok kişi var.

https://www.facebook.com/groups/1804117939820211/

8PdEA7.jpg

Şuan yasal olarak mümkün olmadığı içinde, ilerisi içinde şimdiden bu demek yanlış olur. Yasalar sık sık değişmekte.

şahsen onlisans veya lisan isg okuyan kişilerin akademik eğitime katılması kesinlikle yanlış amaç bir güzel köprüyü geçmeden önce insanları söğüşlemek. (zamında hocamız bile yanlış olduğu söylerdi.)

İnşallah ilerde yasa değişir.

bu gruba katılmanı tavsiye ederim gruba yeni katıldım. Grupta tamamen sınav odaklı grupta başarılı elde birçok kişi var.

https://www.facebook.com/groups/1804117939820211/

8PdEA7.jpg

Çok teşekkür ederim hocam, facebook u uzun zaman önce kapatıp hosts dosyasından ip engellemesi felan yaptım. Olurda dönersem fb a katılırım.
Sınava girmek bence mantıklı ama biz en azından direk B sınavına giriş hakkı istiyoruz. Bakalım neler değişir biz mezun olana kadar. Ama derslere giren hocalarımız çok iyi ve hepsi isg nin mutfağından gelen hocalar.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri