İşleme girmeyenler İçin Sohbet Konusu Ana Konuyu Kirletmeyelim

İşleme Gİrmeyenlerin Adsense Yaşı

• Kullanılan toplam oy
    488
Az önce telefonla bilgi aldım arkadaştan, o da hindistanlı elemanla konuşmuş.
Nasıl toparlayıp izah edeceğimi bilemiyorum, deneyeyim bakalım.

İncelemelerin sebebi "F... D..." adında bir reklam veren(aracılığı yapan) şirketmiş.
Bize başvuranlar ve bizimle çalışanların reklamlarından geri dönüş çok az oluyor diye şikayet etmiş Youtube'a ve yatırmış olduğu o dönemki parasının geri iadesini istemiş.
Bu şirket Youtube ile anlaşmalı çalışan 3 büyük firmadan biriymiş, baya dişliymiş ve bu nedenle YT istemeyerek bu inceleme operasyonunu başlatmış.
Bu F..D... aracısının vermiş olduğu reklamların çıktığı YT kanallarını incelemeye almışlar, bu şekilde onun parası neden yattı benimki yatmadı tartışmasına ve sorusuna da açıklık gelmiş oluyor sanırım.
Yani bizim videolarımızın herhangi birinde bu "F...D..." şirketinin yayınladığı bir reklam çıktıysa, turuncu gruba alınmışız.

Ben kendi hesabım üzerinden sorgulattığım için bu noktadan itibaren yazacaklarım sadece beni bağlar, sizin durumunuz ne olur ne olmaz bilemem.

Elemanın söylediği şey; biz inceledik temiz bulduk fakat kararı "F...D..." şirketine bıraktık. Pazartesi (irlanda saati ile) 12'ye kadar durum belli olur. Onların verecekleri karar neticesinde arkadaşının parasını hesabına geçeriz veya geçersiz kılarız ve adsense hesabını bir daha kullanamaz demiş. Ama pek umutlanmasın, çok uyuz ve paracı bir şirket, ellerine bu fırsat geçmişken üzerimize gelmeye devam ederler diye de eklemiş.

Benim arkadaşımın söylediği ise, TSİ ile 14:00'a kadar bekle, bir gelişme olmazsa hiç bekleme yeni bir sayfa aç ve çalışmaya başla.

*şirket ismini ancak adminlere verebilirim, haberi veren arkadaş buraya yazdığımdan haberdar ve şirket isminin açık şekilde yazılmasını istemedi güvenlik bakımından.

Hocam samimi bir şekilde edindiğiniz bilgileri bize sunmaya çalışıyorsunuz emeğiniz için çok teşekkürler.

Ama daha öncede belirttiğim gibi bu konu çok saçma. Youtube türkiyede ki bir reklam ajansı değil. O kadar saçma ki bu mevzu anlatmaya başlayacak yer bulamıyorum.

Birincisi bizim genellikle gelir elde ettiğimiz şey trueview'ler. Google bu reklamı satan alan kişiye garanti vermiyor reklam vermeyi deneyin orada da bahsediyor reklam türü olarak.

İkinci spamda yapsan özgünde yüklesen izleyici "aaa bu spam bideo aaa bu özgün video" diye izlemiyor. Bakıyor izleyeceği bir şeyse izliyor. Burada spam yapanın reklamının özgün yapanın reklamıyla hiç bir farkı yok.

Üçüncüsü tıklamaları varsayalım tıklamaların %70'den fazlası yanlış tıklama zaten bizden 100 kişiyi ele alalım video izlerken hiç cidden tıklayan oldumu? Yada 1000 kişi ele alalım? Ben %70 diyorum gerçeği %95'dir muhtemelen.

Bu anlattığım şeylerin reklamveren de farkında youtube'da. Bir inceleme varsa bu içeriği kategorize etmek için olabilir adam dondurma reklamı vermek istiyor mesela yaz ile ilgili şeylerde görüntümelek için bir ayrıştırma yapabilirler diye düşünebiliriz tabi bu bir örnek varsayım.

Arkadaşınız kimse size sallamasyon bilgi verdiğini düşünüyorum. Tabi bu tamamen benim görüşüm. Olay yeşil, turuncu ve kırmızı gruptu bir anda alakasız bir şeye döndürdü arkadaşınız.

En son kanaatim şu yönde; Youtube dediğim gibi Türkiye'de bir ajans değil. Reklam verene "sen rahat ol abi senin reklamlarını kimde görüntülettirdiysek hemen önüne getiricez sen onlara tek tek sıkarsın mermileri alayını banlarız. Köpeğiniz abi..." falan imkansız.

Yani bu kadar anlatabildim aslında o kadar çok şey çıkarırım ki saatlerce yazarım burada konu tamamen saçmalık. Bu arkadaşınızın kaynağını sorgulayın dümencinin tekinden bilgi alıyor muhtemelen.

Youtube'un herkese attığı otomatik cevap tıklama kalitesi, görüntüleme kalitesi, sahte abone falan filan analizi yönünde. Bazı kişilerde şimdiden geçersiz trafik v.s. gibi ibareler belirip kesintiler yapılmaya başlamış daha ödemesi çıkmadan. Bir inceleme varsa bunlar üzerinedir. Neyi nerede görüntülemeliyiz diye bir içerik analizi ve sahte izlenimcilerin sonu için birşeyler olabilir.

Unutmayın youtube'un bize çok ihtiyacı var.

Basit bir mantık. Çok rahat bir şekilde ifade edeyim on binlerce adsense hesabı ödeme bekliyor. Yarın bir kalkıyoruz tüm adsenseler banlanmış. Yüzbinlerce kanalın parakazanı uçar. Bu kanallarını haliyle herkes silecektir. Youtube'un yaşacağı içerik kaybını düşünün. İçerik sağlayıcı firma için en önemli şeylerin başında ilk olarak her zaman içerik gelir.

bu arada, cpg'mi ne öyle birşey daha dedi... yani tıklama başına gelir oluyor galiba bu, değerleri düşüreceklermiş biz gibi olan ülkelere. Hindistan, Mısır, Pakistan vs.vs.vs.

Beyler genelde sabah 5 gibi giriyor ya işleme hesaplar.

Şimdi İrlanda bizden 2 saat geri. Yani onlar gece 3'te işleme sokmuş oluyorlar.

Bu elamanların çalışma saati nedir? Gerçi botlar tarafından işleme alınıyordur muhtemelen.

Acaba ödeme onayları ABD'den mi yapılıyor bizimkilerde?

bu arada, cpg'mi ne öyle birşey daha dedi... yani tıklama başına gelir oluyor galiba bu, değerleri düşüreceklermiş biz gibi olan ülkelere. Hindistan, Mısır, Pakistan vs.vs.vs.

Hocam yanlışsam düzeltin ama ben bgbg oranlarının kullandığımız etiketlerle alakalı olduğunu biliyorum. Örneğin ben ingilizce xxx kategori çalışıyorum ve xxxxx kelimesinin etiket değeri 1.02 tl. Şimdi adam bu etiketi ingiltereden biri koyunca 1.02 tl verecekte ben koyunca 0.35 kuruş mu verecek? Belki bgbg oranını etiketten ziyade etkileyen faktorlar vardır ben yanlış biliyor da olabilirim ama şu dediğiniz bence nerden baksan tutarsız görünüyor.

PS: Seni eleştirmek için söylemiyorum. Buraya bu kadar şeyi yazıyorsan bizimde bunlara bakış açımız ve yorumlarımıza açık olmalısın bence.

Peki bu konuşmalara ait ss yayınlayabilirmisiniz?

Aslında arkadaşlar yazmış ama baya sallamış hintli arkadaşın kardeş reklamları biz ayarlamıyoruz miletin o firmadan ürün veya herhangi birşey almasına müdahil olamıyoruz e böyle olumca biz yayıncıların suçu ne? adamın kafasına silah dayayıp reklama tıkladın bu ürünü alacaksın bak reklam veren abi kızmış mı diyek?sana ve hintli arkadaşına mantıklı geliyor mu ?çok çok çıkan reklam sayısını tıklanmasa bile yok sayar hesabından düşer ödemeni öyle yapar ha bide koca google bir reklam şirketine çalışanlarının adsensini banlama yetkisi mi verecek yada tercihi mi sunacak diyelim.yatın uyuyun yatarken BİSMİLLAHİRRAHMANIRRAHİM deyin ütopyanızı çok zorluyosunuz kötü rüta görüyısumuz.Yatmazsa eminim bu kadar saçma bir seveple adsense banlanmaz gayırlı geceler.

adam bütün tezi çürüttü ya. :D

Aynen öyle eğer bir sıkıntı olsaydı aynı durum partnerlerdede olurdu ,aslında bizim forumda ki yetkiliye ulaşıp sormak lazım bu durumu belki onlarında bilgisi vardır bu durumlardan.Böyle bir durumda onlarada ödeme yapmazlardı

Hocam yanlışsam düzeltin ama ben bgbg oranlarının kullandığımız etiketlerle alakalı olduğunu biliyorum. Örneğin ben ingilizce xxx kategori çalışıyorum ve xxxxx kelimesinin etiket değeri 1.02 tl. Şimdi adam bu etiketi ingiltereden biri koyunca 1.02 tl verecekte ben koyunca 0.35 kuruş mu verecek? Belki bgbg oranını etiketten ziyade etkileyen faktorlar vardır ben yanlış biliyor da olabilirim ama şu dediğiniz bence nerden baksan tutarsız görünüyor.

PS: Seni eleştirmek için söylemiyorum. Buraya bu kadar şeyi yazıyorsan bizimde bunlara bakış açımız ve yorumlarımıza açık olmalısın bence.

Peki bu konuşmalara ait ss yayınlayabilirmisiniz?

sanırım kelime ve dil bazında olacak bu düşüş, yani zaten birşey kazandırmayan türkçe etiketler, ileride hiç kazandırmamaya başlayacak.
ingilizce veya diğer avrupa dillerinde çalıştıktan sonra bizim açımızdan sorun olacağını sanmıyorum.

En sacma yeri burası bence
Google amca ülkeleri gettolara böler bilgisi almışsınız.

Beyler genelde sabah 5 gibi giriyor ya işleme hesaplar.

Şimdi İrlanda bizden 2 saat geri. Yani onlar gece 3'te işleme sokmuş oluyorlar.

Bu elamanların çalışma saati nedir? Gerçi botlar tarafından işleme alınıyordur muhtemelen.

Acaba ödeme onayları ABD'den mi yapılıyor bizimkilerde?

Hocam tr de bile artık maaşlar gece 12'yi 1 geçe yatıyor şirketlerde. Bunu personel yatırmıyor sonuçta.
Bizde böyle bir sistem varken adamlar milyonlarca tl/usd/euro yu elle mi ödeyecek koca şirket :D

ABD bile olsa yine mesai saati dışında kalıyor. Robotlar çeviriyor yani bu işi.

Hocam tr de bile artık maaşlar gece 12'yi 1 geçe yatıyor şirketlerde. Bunu personel yatırmıyor sonuçta.
Bizde böyle bir sistem varken adamlar milyonlarca tl/usd/euro yu elle mi ödeyecek koca şirket :D

ABD bile olsa yine mesai saati dışında kalıyor. Robotlar çeviriyor yani bu işi.

Hehehhe aynen hocam. Aslında şayet incelemedeyse manuel kontrol varsa o saatte girmez gibisinden bi düşünceye kapılarak bu soruyu sormuştum ama sonradan ben de kendime güldüm :D

---------- Spam Engelliyici 23:40 ---------- Önceki Mesaj 23:38 ----------

Güzel bir dizi önerir misiniz ona başlayım 5'e kadar.

Hayırlısı diyelim, bu gece inşallah işleme girer ve bu konuda tarihin tozlu sayfalarında kalır...

Mobil olarak gönderildi.

Hehehhe aynen hocam. Aslında şayet incelemedeyse manuel kontrol varsa o saatte girmez gibisinden bi düşünceye kapılarak bu soruyu sormuştum ama sonradan ben de kendime güldüm :D

sen dogru düşünmüşssün egerki kanal incelemedeyse manuel kontrolden geçer bu kanala ödeme yaparız dedikleri kanallarda bir havuzda toplanır ödeme işlemi için sıraya konur bunu bireysel kişiler değil program aracılıgıyla yapıyorlardır ama işleme girme işi büyük ölçüde manuel olarak yapılıyor bu arada irlanda ofisi 24 saat açık elemanları mevcut 3 vardiya eleman çalıştırıyorlar geçen ayki konuda anlatmıştım bunları linkler vererek ben yanlış hatırlamıyorsamda söylim adwords bölümünde çalışan 35 civarı Türk kişi bile vardı irlandada ordaki kadınlardan biriyle röportaj yapmışlardı vs ama 3 vardiya ve 2bine yakın eleman çalşıyormus tabi güvenlikden paspascısına kadar herşey dahildir bu 2 bin elemana

Hindistanlı arkadaşın %99 sallıyor.
Bgbg tamamen içerikle alakalı. Tbm ve To ya göre belli olan birşey.
Ayrıca dediğiniz gibi reklam şirketinin inceleme yaptırtmasıda saçma. Çünkü partnerler ödemelerini sıkıntısız bir şekilde yaptı.

Ben bu ayki olayın tamamen teknik bir sıkıntıdan kaynaklandığını düşünüyorum.
Yaşadıkları sıkıntı banka ile ilgilide olabilir yazılımsalda olabilir.
Çünkü başlattılar ödemeleri bir kısmının ödendi ve bir kısım kaldı. Yani yarıda kaldı. Özellikle hesapları mimleyip işleme sokmadıklarını sanmıyorum. Bence bunun altında başka birşey aramaya gerek yok. 3 Temmuza kadar herşey hallolur diye düşünüyorum.

Wall Street Journal, Inception, American Sniper, Ağır Roman, Sosyal Ağ, Genç Çıraklar

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri