konu fantastik bilim kurgu romanlarına dönmüş.
orda masum insanlar ölürken kimisi savaşa girelim demiş, kimisi etnik veya dini konulara girmiş , kimisi ise savaş güçleriyle ilgili karşılaştırma yapmış
tamam biz ülke olarak kurtuluş savaşında 7 düvele ders verdik ama silah sanayii o zamanlardaki kadar basit degil.
bir arkadaşın dedigi gibi bizim damarlarımızda akan asil kan ne yazıkki nükleer bombayı veya savaş gemilerini durduramaz. bunlar güzel şeylerdi ama ne yazıkki masallar ve her masalın bir sonu vardır.
israil ufak bir ülke olabilir ama savaş tabdikatlarında amerikan savaş gemileriyle aynı stratejik taktiklerle tamamlıyor.
biz daha 2 tane deniz altı yapamamışken adamların deniz kuvvetleri cok fazla ileri düzeydedir. herşey tozpembe degil.
işid felan mevzusuna konuda inanın hiç yer yok. ama ufaktan bir yazıda bu konuya yazayım.
işid öyle ahım şahım bir örgüt degildir.konuda bir arkadaşın bahsettiği gibi bilmem kac yıl öncede kurulmamıştır. el kaidenin bir kanadı olan bir örgüt farklı örgütleri içine alıp insanlara siyasi düşüncelerini empoze ederek bu duruma gelmiştir. 2 gündede dağıtılabilirler.[ bkz:usame öldükten sonra el kaidenin basiretsizleşmesi gibi]
bu konuya ilk yazdıgım yorumdaki gibi. israil-hamas savaşı ne yazıkki toplumsal insancıl platformların aşabilecegi sorun olmaktan coktan çıkmıştır.
bu iş artık siyasidir. bu konunun muhattabıda siyasilerdir,natodur,hükümetlerdir, bm dir