İstanbulda Yaşamak

Matematik öğretmenliği şansın varsa şu dönemde yapılacak en güzel işlerden bir tanesi;okulunu bitirip kpss'den güzel bir puan almak mesele de olsa eğer yapabilirsen tadından yenmez.hem devlet işi tatili sigortası düşünmene gerek kalmaz hem e-ticaretini yine yaparsın.ek derslerini full olursa şimdi bir de haftasonu kursları başladı yerine göre 4k garanti para kazanırsın.

En az 1 yıllık ev kirasına ayıracak param yoksa hiç kalkışma böyle bir işe hocam. Onu halletsen bile bu sefer nasıl yaşayacağın sorunu başlıyor. Kışta geliyor, faturalar vs... çok masraflı.

hocam çok yorum gelmiş yanlış. 1+1 diyorsunuz 500 liraya bende bir yere çıkmayı düşünüyorum. zor değil hocam bi işe girersiniz çalışırsınız en kötü zor diye kısıtlamayın kendinizi

clickbank ve amazon ile 2012-2013 de uğraşmıştım , otomatik blog ile kazandım sonra google algoritma değiştirince auto blogging olayı bitti , forex robot denemlerim oldu , ordan bir kaç yüz dolar kazandım , bir de sitemde makale yazmıştım 1-2 kişi üye olmuş 4000 dolar üzerinde ordan aldım forex partnerlikten , diğer kazançlarım dişe dokunur cinsten değil.

şu anda meslek edinmek adına sadece unity ile oyun tasarımını öğreniyorum , alternatif olarak da android programlama

Istanbul'a hiç gitmediğim için şartlar ne bilmiyorum , lakin gitmekta kararlıyım

Eğer az da olsa ticaret yapabilsem , evde olduğum vakitlerde internetten para kazanma işlerine de bakmayı planlıyordum .

Mesela paypal , neteller ,perfectmoney bitcoin gibi dijital para birimlerinin alım-satımı ile gelir elde etme

internetten para kazanma ile ilgili ingilizce videolar çekme

kendimi unity3d de geliştirebilirsem ya bir oyun stüdyosunda işe girmeyi ya da olursa işkur-kosgeb ile kendi studyomu açmayı da düşünüyorum

Buna ilaveten digital ürün ya da üyelik satabileceğim paypal,clickbank ya da jvzoo api entegrasyonu yapılmış bir site de kurabilirim, affiliatewp isimli pluginin Türkçe diline çevrilmesini ben yapmıştım , onu da entegre ederek satış ortaklığını da aktifleştirebilirim, ama bu benim için sonraki bir plan , domain aldım ama ingilizce videolar ve yazılar hazırlamam lazım

son olarak ta 2003 ten bu zamana kadar bitiremediğim matematik öğretmenliği öğrenciliğim var , kendime güvensem belki matematik dersleri de verirdim , şu anda bilgisayar dışında hiçbirşeye kafam çalışmıyor :)

İstanbulun taşı toprağı altınmış , ama hiçbir arkadaş bundan bahsetmedi daha :p

anlaşılan yeterince "internetden para kazanma" donanıma sahibsinki eğitim videolarıda cekebiliyorsun. ozaman sen bi konuya yoğunlaş ve o konuyu "master" yapsan o konuda fazlasıya kazanacaksın . affiliate marketing ile de uğraşmısın ama en önemlisi olan traffic cekmedir paid veya free traffic...bu aralar bing ads revaşta baya...

İstanbul'da artık kiralar en ucuz evlerde 600-650-700tl Ev sahibinin insafına göre değişiyor.
Mecidiyeköyde 1+1 bile desen sana 850-1.000tl arasından kapı açarlar, üstü olur altı olmaz.

size tavsiyem istanbul yerine kucuk bir kasabaya yerleşin. hem kafanız rahat olur butun maliyetleri minimize edersiniz hemde netteki işlernize odaklanırsınız. istanbul gerçekten başlı başına keşmekeş. sıfırdan adapte olunması zor bir şehir ve son 2-3 senede aşırı pahalandı. java ve xcode ogrenmek suanda verebileceğiniz en iyi karar. udemy uzerinden videolar çekip pazarlayabilirsiniz tam manasıyla öğrendikten sonra

zaten admob varken ona da gerek yok da. bolşans başkan.

4 ay önce mecidiyeköy'de 1+1 eve çıktım. 1.100 tl kirayı pazarlıkla 1.000 tl ödüyorum. Onun dışında 250 min fatura diyelim yazın-kış daha yaşamadım (internet + su + elektrik + doğalgaz + kablotv)

Sürekli dışardan yiyorum aylık +500 tl ona diyelim. Kabaca aylık giderim 1750 tl civarı.
İlk eve çıktığımda depozito emlakcı ilk kira vs. 3.000 tl oraya gidiyor. Sıfır ev dizdim 7.000 tl o tuttu 10.000 tl ilk ay gider.

Yardımcı olur umarım.

istanbul'un içinde o fiyata ancak zindan tutarsın ancak beylikdüzü taraflarında olabilir.

günlerim aylarım şu iki siteye bakmakla geçti

Turistik Kameralar - İstanbul'u Seyret

Kiralık Ev Fiyatları sahibinden.com'da

herkesin yorumunu tek tek okuyorum , sanırım en az 15,000 TL bütçe ile burdan çıkmam gerekir , bir evin yıllık kirasını vermem , geri kalan ile biraz eşya ve yiyecek almam .

Sonra da ikametgahım orda olacağından işkurdan iş ya da girişimcilik kursu bakmalıyım , ya da iş aramalıyım.

Diğer bir ihtimal , evin 6 aylık kirasını vermek , geri kalanı ile de ticaret yapmaya çalışmak, yanında da internet üzerinden ek gelir elde etmeye çalışmak .

yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim , zaman ayırıp düşüncelerinizi paylaşıyorsunuz

Doğma büyüme istanbulda olan aile yanından eve çıkan biri olarak yazıyorum. Ailem levent civarında ikamet ediyor kiralar 1300 den aşağı olmaz. Mecidiyeköydede 800-900 den aşağı ev varsa ya bodrum katıdır ya da 30 yıllık bina. Eve çıksan bile sürekli masraf çıkarır. Beylikdüzü esenyurt civarında arkadaşların dediği gibi min 600 liradan 1+0 1+1 bulabilirsin ama bunlar genelde residence şeklinde olduğu için min 100 tl de aidat düşün. Öğrenci kartın yoksa aylık 150-200 TL yol parası. Madem internetle uğraşacağım diyorsun internette dahil min 100 TL aylık fatura parası. Kışın doğalgazıda ekleyip bunu 200 TL düşünebilirsin. Evi doldurman için elzem eşyalar dolap, yatak, tabak ve yaşam ihtiyaçları min 1500 TL. Eve girerken bir veya iki kira depozit. Yemek için kendin yapsan dahi min günlük 15-20 TL.
Yemek = 450-600
Kira+Aidat=700
Faturalar=100-200
Yol=150-200
Depozito=600-1200
Herhangi sosyal bir aktivite yapmasan evde durayım desen ilk ayın masrafı min 3-4 bin TL. ve her ay 1500-200 TL arası sadece yine hiçbirşey yapmasan masrafın mevcut.
Ek olarak iş vs yoksa ev kiralamanda çok zor. Ev sahipleri çok titiz bu konuda kolay kolay kimse kimseye kendini garanti altına almadan ev vermiyor.
Yani elinde hiçbir gelir, hiçbir iş imkanı yokken İstanbulda yaşama başlaman çok zor. Benim önerebileceğim oradan Istanbul için iş başvuruları yap tezgahtar,kasiyer vs 1000 TL kazansan paylaşımlı 500 TL civarına odalar mevcut yarısı oraya gider yarısıda açlık sınırında her günü kapatarak yaşarsın. Tahminim kendine gelmen min 6 ay sürer bu sürede ne yapabileceğine karar verirsin. Parça alıp satayım diye bir olayı hiç yapmadıysan başarabileceğini zannetmiyorm piyasa tecrübeli yamyam kaynıyor. Şuan yaşadığın yerde ne gibi sıkıntılar var bilmiyorum ama en az iki katını burada yaşayacağını garanti ederim.

Merhaba arkadaşlar , İstanbul'a gitmeyi ve orda yaşamayı düşünüyorum , fikirlerinize ihtiyacım var ,

tek başıma kalacağım , 1+0 ya da 1+1 yeterli

orta düzeyde ingilizcem var

amatör olarak web tasarım yapabiliyorum ve unity ile oyun geliştirme öğreniyorum

600-700 tl kirası olan bir yerde geçinebilmek için neler önerirsiniz ?

ikinci el bilgisayar ve konsol ürünleri alım satımı ile geçimimi sağlayabilir miyim ?

Hangi semt daha uygun olur ? Bilgisayar piyasası şişli mecidiyeköyde yoğun diye biliyorum

yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Hocam 32 yaşındaysan boşver tek yaşama olaylarını. Bir kız bul kendine onunle görüş hiç bir yere gitmez istemezsin. İnsanın başına ne geliyorsa yalnızlıktan geliyor. Evlen barklan yuvanı kur :)

Hocam tafsiyem 1-2 yıl daha sabredin. tüm işleri yarım yarım değilde bir işi tam bilin ve konuya hakim olun. Azimle çalışın hedefinizi her an aklınızda bulundurun. Öyleki aklınıza başka bişey gelmesin. Ben sıkılınca sürekli neden sıkılıyorum? sıkılmamak için ne yapmalıyım deyip kendimi sorguluyordum.

Herşeyden önemlisi ingilizceye hakim olun. ne iş yaparsanız yapın bu size en gerekli olan şeydir.

Asla acale etmeyin. acele şeytan işidir. İstanbul kaçmaz siz yaptığınız işin sonuna gidin çıkın.

Para için asla çalışmayın. Yaptığınızı sonlandıramassınız sıkılırsınız. Bunun yerine işinizi sevmeyi deneyin. Ben bu işi para olmadanda yaparım deyin. veya gerçektende öyle dediğiniz sektörü tercih edin.

malesef bende sizin durumunuza düştüm her şeyden yarım yarım bilgi topladım ve 3 yılımı kaybettim.

çapa güzeldir 2 sene bekar evinde kaldım her yere yakın 3+1 ev 950 tl kira veriyordum
avcılar 2+1 800 tl veriyordum 1 sene kaldım normalde daha ucuz kiralar avcılarda 1+1 500 600 bulursun heralde
zeytinburnunda kaldım 6 ay bekar evinde suriyeli dolu oturulcak gibi değil 2+1 eve 700 tl kira veriyordum

Tavsiyem Çapa Tarafı Olurdu.

klasik olarak baslıyayım :D dogma buyume istanbulluyum. bir sure yurtdısındaydım onu saymazsak. yurtdısındaki tecrubelerimle birseyler yazıcam.

'nasıl istiyorsan oyle yasa ve ne istiyorsan onu yap'

ben bagcılarda oturuyorum yeni yapılan evlerin kiraları 750 ve uzeri filan eskiler 500-600 civarı ama kiralık ev ilanı pek gormuyorum.

is bulup calısıcam diyorsan 32 yasında is bulmak zor. imkansız degil ama zor. helede gecerli bir meslegin yoksa anca asgari ucretli bir is bulursun.

bazı seyler kader kısmettir, yorumlarını tek tek okudum ve istanbulda yasamayı cok istiyorsun.

sana yardımcı olacak akraban varsa istanbulda, paran varsa is kurabilceksen, yada herturlu ticaret yaparım isporta filan dersen sansını dene derim. en azından niye gitmedim, denemedim demezsin.

ayda 2000 tl ye gecinirsin istanbulda. tabi ucuz kira ve az masraf ile. ama hayatın kısıtlı olur. istanbul pahalı bir sehir, sokaga adım atmak para demek. istanbulu gezmek ortamı gormek istiyorsan cok paran gider. ayda 3-5 de yetmez. cok guzeldir istanbul ama parası olan yasar istanbulu! cok trafik, cok stress, cok insan, cok ses, cok problem.

illada istanbulda yasayayım kıt kanaat gecinsemde olur diyorsan ve kafayıda taktıysan gel. ama zorluklara hazırlıklı ol.

paran yoksa hic bulasma derim. ya oldugun yerde kal yada daha ucuz olan sehirlere bak. ege ve akdeniz bence daha iyi bir secenek.

sanırım bekarsın ve 32 yasındasın. nereye gidersen git yeni bir hayat kurmak en az 3-5 sene demek. eger basarılı olamazsan 3-5 yılın bosa gider. ya o sekilde kıt kanaat gecinen biri olarak istanbulda devam edersin, yada geri donup 0 dan degil eksiden baslarsın yeni bir hayat kurmaya. piskolojik olarakta cokersin.

biraz birkimin varsa yada iyi bir calısma ile 2-3 yılda biraz birikim yaparsan, orda birseyler yap bence. tabi son soz senin.

bir yorumda yazmıssın istanbulda yasayıpda memnun olan yokmu diye. burda insanlar evden ise, isten eve yasıyor istanbulu. ve evden ise gitmek 2 saat maglum trafık cilesi. isten eve donmek 2 saat. eve geldiginde insan yemek yiyemiyor yorgunluktan. vakitte kalmıyor istanbulu yasamaya. parada olmayınca hayat boyle monoton geciyor. hafta sonları yada ayda 1 gezerler istanbulu. ne kadar cok aksiyon o kadar cok para maalesef. cogu insan gezer 1 cay icim yurur doner evine.

dipnot: davulun sesi uzaktan hos gelirmis.

saygılar

Güzel şehirdir İstanbul, ama İstanbul'un birden fazla yüzü var.

Güzel işin/gelirin varsa, az emekle çok para kazanıyorsan, İstanbul güzel yüzlerini gösterir sana.

İşin yok, ya da gelirin azsa, çok emekle az kazanıyorsan, İstanbul kötü yüzlerini gösterir sana.

Herkes bir telaş, koşuşturma ve hayat kavgası peşinde. Kimsenin kimseden haberi yok.
Trafik zaten malum... Ben kaldığım 7 senede iş için trafiği kullanmasam da gezmek için kullandığımda bile illallah ettim. Bir de iş için yakadan yakaya gidenler sabah 1+1 akşam 1+1 hatta daha fazla araç değiştirip evden işe işten eve dönenler var. Günde ortalama 2-3 saatten ayda bir kaç gününü İstanbula hediye ediyorsun hayatından. Geçim de zordur. En basitinden 50 kuruşluk suyu 1-2 liraya alırsın.

Sözün kısası güzel işin, güzel fikirlerin/projelerin sermayen yoksa hiç gitme.
Ama hedeflerin vardır çalışkansındır, ticari zekan yüksektir, bir yerden tutunup yürür gidersin riskli alıp denemek sana kalmış, başarılar

Hocam netten yapacağın o tarz bir iş hayali ticaretten öte geçmez. Üstelik netten para kazanacaksan İstanbul gibi lanet bi şehre gelmene hiç gerek yok. Oturduğun yerden yaparsın nerede olursan ol.
Elinde iyi bi sermaye yoksa yani seni istanbulda en az 6 ay hiç gelirin yokmuş gibi geçinderecek bi paran yoksa vazgeç o sevdadan.

Merak ettiklerini sorabilirsin buralardayız..

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri