İstanbulda Yaşamak

sabit gelirin yoksa zor olur hocam. 600 700e 1+1 2+1 daireler bulursunuz ama dediğiniz gibi merkezlerde bulamazsınız sahibindene bakın fıkır edının hocam ama ev arkadası bulursanız cok rahat yasarsınız o dedıgınız yerde

bende ilerki yillarda egitim icin turkiyeye gelmeyi dusunuyorum.yasamak icin en iyi sehir hangisidir yazabilirmisiniz ?

var tabiiki :D bilgisayar programciligi okumaya gelicem eger gelsem.is imkanlari hangi sehirde daha fazla onuda bilmek isterim :)

daha tecrübeli arkadaşlar vardır bu işi yapanlar size daha geniş çaplı yardımcı olurlar hocam şehir üniversite okumak için en idaal :) gelirseniz yardımcı olmayada calısırım

Garanti bir kazancınız yoksa mesela 3-4 bin gibi sakın böyle bir çılgınlık yapmayın hocam.. Verebileceğim tek tavsiye bu olur.. O dediğin yerlerde en dandik 1+1 ler en az 1000 tl ye kiralanıyor.. Bir kaç ay 3-4 bin değilde 2 binin aldında kazanırsan ağrımayan başını ağrıtırsın.. Doğal gaz yeme içme elektrik ve diğer faturalar derken işin içinden çıkamazsın.

hocam senin istanbulda tek başına yaşayabilmen için aylık en az 3 4 bin tl gelirin olması lazım 1+1 evler 1000 tl oda bodrum falan :D şişli mecidiyeköyde mesela dükkan daha pahalı oralarda :D bilgin olsun çılgınlık yapma :D

Diğer arkadaşların dediği doğru, burda ev kiraları cidden çok uçuk tek başına sıfırdan gelip yaşaman için en az 3-4 bin tl düzenli maaşa ihtiyacın var, o olsa bile ilk bir evi dizerken kart borcun olacak onları ödeyeceksin vs.vs mesleğin yoksa alım satım işiyle zor gibi

---------- Spam Engelliyici 21:39 ---------- Önceki Mesaj 21:37 ----------

bende ilerki yillarda egitim icin turkiyeye gelmeyi dusunuyorum.yasamak icin en iyi sehir hangisidir yazabilirmisiniz ?
Hocam pardon da "Eğitim" için Türkiye'ye gelmek mi? :D Ben okula kapağı atmamış olsam hayatta düşünmez kaçardım, şimdi okul bitsin de anında kaçayım diye düşünüyorum, Türkiye'den kötü eğitimi olan ülke mi varmış, varsa neresi? :D

Diğer arkadaşların dediği doğru, burda ev kiraları cidden çok uçuk tek başına sıfırdan gelip yaşaman için en az 3-4 bin tl düzenli maaşa ihtiyacın var, o olsa bile ilk bir evi dizerken kart borcun olacak onları ödeyeceksin vs.vs mesleğin yoksa alım satım işiyle zor gibi

---------- Spam Engelliyici 21:39 ---------- Önceki Mesaj 21:37 ----------

Hocam pardon da "Eğitim" için Türkiye'ye gelmek mi? :D Ben okula kapağı atmamış olsam hayatta düşünmez kaçardım, şimdi okul bitsin de anında kaçayım diye düşünüyorum, Türkiye'den kötü eğitimi olan ülke mi varmış, varsa neresi? :D

Azerbaycan devlet universiteleri :D 0-in altinda verdigi egitim

ev için esenyurtun bazı bölgeleri, esenkent, beylikdüzü, halkalı gibi yerlerde o fiyata bulursun ama iş için mecidiyeköy şişli taraflarına gelecek isen her gün orda oturmanın avantajı kalmaz çünkü yola vereceğin para ile arkadaşların dediği hesaba gelecek.

Hocam valla 5 ay önce falan ben kaçtım İstanbul'dan ve çok memnunum. Daha hazırlıklı, maddi olarak daha sağlam, daha çok imkanım varken gelmeyi düşünüyorum ama onları da yarattığımda neden İstanbul'a geleyim, neden o çileyi çekeyim. Boş verin İstanbul'u size tavsiyemdir, Türkiye'de yaşanabilecek bir çok şehir var, gidin oralardan birine yerleşin.

Ben kuzenimle birlikte ayda 6 - 7 bin liraya geçinemiyordum. Bende mecidiyeköy'de oturuyordum. Sağlam bir planlama ve hazırlıkla gidin İstanbul'a.

Son düzenleme:
İstanbul, taşı toprağı altın dedikleri bu olsa gerek arkadaş :).

Gidilip gezilip görülür sonra memlekete dönülür, bir acılı adana söylenip afiyet ile yenir.

Hocam arkadaşlarında bildiği gibi esenyurt'ta emlakçıyız esenyurt, beylikdüzü ve sefaköyde dairelerle ilgileniyoruz.Herkes buralarda evler ucuz diye biliyor konuşuyor fakat artık buranında hiçbi yerden farkı kalmadı.1+1 giriş 600 tl civarları onuda bulman imkansız gibi bize artık düşmüyor.İnnovia tarzı sitelerden bakabilirsin emreyt 1+1 de kalıyorlardı fakat evde video çekemedikleri için onlar bile taşındılar sen düşün o kadar küçük evler.Ev için min 700tl gözden çıkarmalısın.İş içinde pc al sat işi bitti gibi bişi.Ama 2.el konsol satışı internetten oluyor görüyorum kazandırırmı bilmem.

sen bi gel gör istanbulu ondan sonra kararını ver yapıp yapamıyacağına.
ev konusunda ODA kiralamını tavsiye ederim cünki o fiyata mecidiyeköyde oda bulursunz . tabi paylaşımlı . mutfak wc vs ortak oluyor . ama mecidiyeköy gibi bi yerde memurların bile oda kiraladıgı yerler var yani oda komşuların düzgün olabiliyor.

iş konusuna gelince istanbulda bi işe gir ve diğer işini ek iş olarak başla zamanla gelişirse hobbyini ana iş olarak devam etirebilirsin . cünki daha ssk sigorta masrafların vs olacak . istanbul dediğin zaaten hep para adım başı para demek. ama gel gör bi fikir sahibi ol.

sen bi ara CPA ve internet marketing ile uğraşmıyormuydun ? ona yoğunlaşsaydın keşke.

İşin garanti paralı şeyler değilse İstanbul pek uygun düşmez hocam. Tongaya geldin mi İstanbul'un yaşamı biraz deper adamı, zordur ama güzeldir burada yaşamak. :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri