İşte karşınızda YouTube Algoritması

aynen hocam benim 100k izleniyordu pk kapalıyken pk açıldı 40k izleniyor anında düştü izlenim

Yt artık kanallara göre reklam kotası veriyor. Şuan kanala göre kendi kriterlerince belirlemiş olduğu Reklam kotası düşük ise, izlenimlerini kesiyor.
Misal veriyorum adamın 50 videosu var, kanalın pk si açıldı farzedelim.
Bu 50 videonun pk sini aktif edip, video ortasıda reklam girerse, %90 olarak yeni videosu izlenmeyecektir. veya video atmasanda mevcut izlenimleri bıçak gibi kesiyor. kotayı doldurdugu için. Bunu pk ilk açıldıgında yapıyor özellikle. ve belli bir süre tanıyor bu durum için. bi nevi spama yeni darbe, atsanda kazanamıcaksın diyor. Bikaç kanalda denedim. Eski videoların pk sini açmadım. yeni video normal şekilde izlendi.

Son düzenleme:
Yt artık kanallara göre reklam kotası veriyor. Şuan kanala göre kendi kriterlerince belirlemiş olduğu Reklam kotası düşük ise, izlenimlerini kesiyor.
Bu 50 videonun pk sini aktif edip, video ortasıda reklam girerse, %90 olarak yeni videosu izlenmeyecektir. veya mevcut izlenimleri bıçak gibi kesiyor. Bunu pk ilk açıldıgında yapıyor özellikle. ve belli bir süre tanıyor bu durum için. bi nevi spama yeni darbe, atsanda kazanamıcaksın diyor.

Durumu çok net izah etmişsin hocam, tası tarağı toplayacağım az kaldı

1 haftalık bir anime videosu (resimlerden oluşuyor) 1 haftada 13 milyon izlenim aldığından beri (boş yeni kanal ) algoritma işini kafamda bitirdim ben :D

Bu 50 videonun pk sini aktif edip, video ortasıda reklam girerse, %90 olarak yeni videosu izlenmeyecektir. veya video atmasanda mevcut izlenimleri bıçak gibi kesiyor. kotayı doldurdugu için. Bunu pk ilk açıldıgında yapıyor özellikle. ve belli bir süre tanıyor bu durum için. bi nevi spama yeni darbe, atsanda kazanamıcaksın diyor. Bikaç kanalda denedim. Eski videoların pk sini açmadım. yeni video normal şekilde izlendi.

Teşekkür ederim. Yeni bilgi edindim.

1 haftalık bir anime videosu (resimlerden oluşuyor) 1 haftada 13 milyon izlenim aldığından beri (boş yeni kanal ) algoritma işini kafamda bitirdim ben :D

Evet sonuç olarak ne yapmalıyız :D

Bu zaten yt kuralı gibi bir şey açılınca düşme oluyor ve toparlanmıyor güncel tutarak aşabilirsiniz belki benim bir kanalım da bu durumdan muzdarip aralık açtırdım hala eskinin yarısına bile gelmedi

güncel kalmaktan başka çare yok gibi. neyse sağlık olsun

Bir diğer sorunda kanaldan video sildiğinizde baş gösteriyor. Atıyorum kanalınızda izlenmeyen, sevmediğiniz, içinize sinmeyen bir video var ve siliyorsunuz. Hop genel izlenme çakılıyor aşa :(

bende bir ihtimal söylüyüm ki konu mesajlarının aşağı yukarı çoğunu okudum. Eğer kanalınızdan bir video sildiyseniz veyahut bir videoya telif atıldı ise ve sizde bu videoyu kaldırdıysanız yt sizi anında dibe çekebiliyor. Bu tezim kesin ve nettir. Size tavsiyem konuyla pek alakası olmasada söyleme ihtiyacı duyuyorum, eğer videonuz telif yediyse mümkün mertebe bunu gizli olarak bi tutun ve videoyu kesinlikle silmeyin (ihtar için geçerli değil). İlerleyen günlerde atıyorum anlık izlenmeniz genelde 10k civarıdır bi videonuz patlamıştır ve anlığınız 50k olmuştur. Bana göre eğer o telifli videoyu silecekseniz o an silmeniz bence yararınıza olacaktır diye düşünüyorum. Yine aynı şekilde kanalınızda fazlasıyla video var ve bi kaç videoyu beğenmiyorsunuz silmek istiyorsunuz, yine aynı şekilde kesinlikle silmeyin sadece gizli yapın. Tabi bu arada bunların izlenmeleri nasıl onuda gözardı etmeyin. Yani mesela o videonun anlık izlenmesi 100 civarı ise gizlemenize gerek yok. Ama eğer sadece o anda 1 kişi izliyorsa gizli yapabilirsiniz. Bu da şöyle bu videonuzun üstünden çok zaman geçmesi gerekiyor ve ileride de izlenmeyeceğini düşünüyorsanız bu işlemi yapın.

bende bir ihtimal söylüyüm ki konu mesajlarının aşağı yukarı çoğunu okudum. Eğer kanalınızdan bir video sildiyseniz veyahut bir videoya telif atıldı ise ve sizde bu videoyu kaldırdıysanız yt sizi anında dibe çekebiliyor. Bu tezim kesin ve nettir. Size tavsiyem konuyla pek alakası olmasada söyleme ihtiyacı duyuyorum, eğer videonuz telif yediyse mümkün mertebe bunu gizli olarak bi tutun ve videoyu kesinlikle silmeyin (ihtar için geçerli değil). İlerleyen günlerde atıyorum anlık izlenmeniz genelde 10k civarıdır bi videonuz patlamıştır ve anlığınız 50k olmuştur. Bana göre eğer o telifli videoyu silecekseniz o an silmeniz bence yararınıza olacaktır diye düşünüyorum. Yine aynı şekilde kanalınızda fazlasıyla video var ve bi kaç videoyu beğenmiyorsunuz silmek istiyorsunuz, yine aynı şekilde kesinlikle silmeyin sadece gizli yapın. Tabi bu arada bunların izlenmeleri nasıl onuda gözardı etmeyin. Yani mesela o videonun anlık izlenmesi 100 civarı ise gizlemenize gerek yok. Ama eğer sadece o anda 1 kişi izliyorsa gizli yapabilirsiniz. Bu da şöyle bu videonuzun üstünden çok zaman geçmesi gerekiyor ve ileride de izlenmeyeceğini düşünüyorsanız bu işlemi yapın.

doğru dedin musa , geçtiğimiz 9 aydır geçerli bu dediğin.. + olarak telif geldiyse o videoyu hemen silmek , veya kimden geldiğine dahi bakmamak spamdan kapanmaya teşhis sebebi.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri