İşten Çıktım Bir İşe Girmek Dışında Bir Alternatıf Varmıdır

tuncay1979

Kayıtlı Üye
Merhabalar Değerli Ytpara ailesinin Kıymetli Yöneticileri ve Üyeleri Hepinize Saygılar Selamlar Ben eyt den emeklilik için dilekçemi verdim eyt resmı gazete de yayınlanır yayınlanmaz iş yerıme gıtmeden birinci ssk ya dilekçe vermeye gıttım ve işyerı birinci bize gelmeden ssk ya gittim diye beni tekrar işe almıyor Beni Twiter yaktı orada biri yazmış idi Resmi gazete de yayınlanır yayınlamaz ssk ya koşacağım diye benimde kanıma gırdı bende ssk ya koştum hiç ilk başda iş yerıne gitmeyi akıl edemedim Atalarımız dediği gibi olmuş ile ölmüşe çare yok önümüze bakacağız mecbur çalışmak zorundayım emekli maaşım en düşük orandan çıktı gerçi emekli de olamadık evrak hala beklemede yazıyor e devlette Ben en eski üyelerden ım ama youtubeden ben para kazanamadım şansım yaver gıtmedı beceremedim After effect ile eğitim vs videolarında her gösterılen işi hemen hemen yapabılıyorum bunun yanına bir iki program daha örenmeye urasıyorum ama örenmek bana çok sıkıcı geliyor bir türlü dısıplınlı olamıyorum Bir ıkı ay daha böyle ıdare edebılırım ama sonra maddı olarak zorlanmaya başlayacağım Sizler ne tavsıye edersınız bir iki ay ile yt veya online sektorden gecımı sağlayacak para kazanmak zormu dersınız Şimdiden iş aramaya başlamamımı tavsıye edersınız Siz ytpara ailesının değerli yorumlarını beklıyorum ve çok teşekkür ederim Rabbım hepınıze emekli olmayı nasıp etsın banada inşallah ağız tadı ile yemeyı nasıp etsın

İşyerinden çıkış almadan nasıl direkt sgk ya gittiniz hocam?

çıkış almasına gerek yok. direk sgk dan emeklilik istemiş. işyeri mecbur tazminatı odeyip çıkış vermek zorunda. ama işte etik olarak ilk önce işyerine söylemesi lazımdı.

çıkış almasına gerek yok. direk sgk dan emeklilik istemiş. işyeri mecbur tazminatı odeyip çıkış vermek zorunda. ama işte etik olarak ilk önce işyerine söylemesi lazımdı.

İşten kod 8 ile çıkmadan başvuru yapılıyor mu hocam emin misin
Daha önce emeklilik başvurusu yaptın mı

Hocam ilk başta ssk gıdıp işten çıkış kaıdı almanız gerekıyor dıye yayınlar yaptılar bende ilk başta ssk ya gıttım Oradan işten çıkış kağıdı almak ıcın fakat Bursa ssk da işten çıkış kaıdı vermıyoruz dedıler onun yerıne emeklılık formu doldurttular ve bana bir numara bulunan bir fiş verdıler Bu fişle gıt ısten çıkısını al dediler Öyle çıkıs aldım Ama sız hala emeklılık dılekçesı vermedı ısenız iyice arastırın sonra benım gıbı zor durumda kalabılırsınız

---------- Spam Engelliyici 18:57 ---------- Önceki Mesaj 18:56 ----------

Haklısınız hocam bunu akıl edemedım

Teknoloji günden güne gelişiyor. Bu gelişim süreci insanlara da zoraki bir güncelleme gereksinimi duyuyor. Evet insanlar bir güncellemeye tabiidir. Yeni programlar, yeni yöntemler, yeni fikirler, yeni kategoriler ile sürekli bir adaptasyon süreci içindeyiz. Bu gelişime adapte olamayanlar "bir zamanlar ben de bu işi yapıyordum" diye anmaktadır.

İnsanların kendini güncellemesi şart. Şuan pek açmak istemediğim ama bir çok kişiye hayal gibi gelen bir sektör üzerine çalışıyorum. 1 ay önce hiç aklıma gelmeyecek bir sektör bu, ne ilgim ne alakam vardı. Ama baktım ki büyük balıklar o gölde ve ben de bir avcıysam, neden oraya el atmıyorum? Ama tabi her şey bu kadar basit bir kararla olmuyor. Şuan satın aldığım 120 küsür dersi inceleyip taslaklar üzerinde çalışıyorum, muhteşem zor bir süreç. Yt gibi bir düzen olsa sanırım daha rahat olurdu, nitekim ilgi alakam olmadığı bir sektöre atıldım. Sahi yt'ye nasıl atılmıştım? Tam da bu şekilde yine. En ufak, saçma sapan detayları bile insanlara sorarak, araştırarak yapmaya çalışıyordum ve o günden bugüne artık yt benim ana gelir kaynağım oldu yıllardır ve öyle olmaya da devam ediyor.

"Ya asgari ücretle çalışıp ay sonu aldığım binlerce ama hiç bir şeye yaramayan liralar ile hayata tutunmaya çalışacağım, ya da beynimi kullanıp, abuk subuk bahaneler üretmeden bir şeyler üreteceğim ve atılım yapacağım" diye kendimi şartlandırırım. Nitekim başka bir seçenek de yok:)

Teknoloji günden güne gelişiyor. Bu gelişim süreci insanlara da zoraki bir güncelleme gereksinimi duyuyor. Evet insanlar bir güncellemeye tabiidir. Yeni programlar, yeni yöntemler, yeni fikirler, yeni kategoriler ile sürekli bir adaptasyon süreci içindeyiz. Bu gelişime adapte olamayanlar "bir zamanlar ben de bu işi yapıyordum" diye anmaktadır.

İnsanların kendini güncellemesi şart. Şuan pek açmak istemediğim ama bir çok kişiye hayal gibi gelen bir sektör üzerine çalışıyorum. 1 ay önce hiç aklıma gelmeyecek bir sektör bu, ne ilgim ne alakam vardı. Ama baktım ki büyük balıklar o gölde ve ben de bir avcıysam, neden oraya el atmıyorum? Ama tabi her şey bu kadar basit bir kararla olmuyor. Şuan satın aldığım 120 küsür dersi inceleyip taslaklar üzerinde çalışıyorum, muhteşem zor bir süreç. Yt gibi bir düzen olsa sanırım daha rahat olurdu, nitekim ilgi alakam olmadığı bir sektöre atıldım. Sahi yt'ye nasıl atılmıştım? Tam da bu şekilde yine. En ufak, saçma sapan detayları bile insanlara sorarak, araştırarak yapmaya çalışıyordum ve o günden bugüne artık yt benim ana gelir kaynağım oldu yıllardır ve öyle olmaya da devam ediyor.

"Ya asgari ücretle çalışıp ay sonu aldığım binlerce ama hiç bir şeye yaramayan liralar ile hayata tutunmaya çalışacağım, ya da beynimi kullanıp, abuk subuk bahaneler üretmeden bir şeyler üreteceğim ve atılım yapacağım" diye kendimi şartlandırırım. Nitekim başka bir seçenek de yok:)

Yorumunuz için teşekkür eder Başarılarınızın devamını dilerim

nasıl bir sektör bu hocam ?=

shopify kokusu aldım aga ben

Yok hacı abi bu forumda dönen yazılan edilen işlerden değil, bilişim üzerine bir sektör, ne olduğundan ziyade sadece bir yorumda bulundum, odaklanmamız gereken nokta bu:)

Metehan hocam Youtube dışında ne tavsiye edersiniz.Benimde bu şekilde Youtube dışındada odaklanmak istediğim işler bulunmakta.Siz ne üzerine tavsiyeler verebilirsiniz

Metehan hocam Youtube dışında ne tavsiye edersiniz.Benimde bu şekilde Youtube dışındada odaklanmak istediğim işler bulunmakta.Siz ne üzerine tavsiyeler verebilirsiniz

Yine yt derdim, şuan başka kazanç sağladığım hiç bir iş dalı yok ve spam bitmiş olsa da özgün içerik bulup ciddi rakamlar kazanabilirsiniz halen. Ama kategori bulması aylarca zaman ve para harcamasını da gerektiriyor

Yine yt derdim, şuan başka kazanç sağladığım hiç bir iş dalı yok ve spam bitmiş olsa da özgün içerik bulup ciddi rakamlar kazanabilirsiniz halen. Ama kategori bulması aylarca zaman ve para harcamasını da gerektiriyor

Hocam dropshipping, borsa, coin gibi yt de gördüğümüz sürekli pohpohlanan dallar sence doğru mu para kazandırıyor mu yoksa tamamen hayal satıp izlenme üzerinden mi para kazanıyorlar

Hocam dropshipping, borsa, coin gibi yt de gördüğümüz sürekli pohpohlanan dallar sence doğru mu para kazandırıyor mu yoksa tamamen hayal satıp izlenme üzerinden mi para kazanıyorlar

Bir çok iş dalının belli zirve dönemleri, ytnin 2016ya kadar olan dönemi, shortsun ilk 1 senesi gibi. Zamanında iyi hatırlıyorum Facebookun ilk yaygın olduğu zamanlar takip edecek sayfa olsa da takip etsek diye bekliyorduk. Biri sayfa kurardı ve herkes hücum ederdi o sayfayı takip etmek için. 1-2 günde milyonlara çıkan sayfalar vardı. Lakin o dönemler pek internet reklamcılığı gelişmediği için sayfa kasıp satmak dışında pek bir kazanç yöntemi yoktu. Ben de bir süre bunu yapmıştım. Şimdi ise bence facebook boşa çaba, ama bir başkası için ana kazanç kaynağı olabilir.

Coin işi şuan bile anasayfada olan konular gibi tamamen belirsiz. Biri bir kaç milyon dogecoin'i 4-5bin tlye satmaktan bahsetmiş (şuan değeri milyonlarca tl) bir diğer konuda 5k bitcoini bir kaç yüz bin dolara satan elemanın konusu var, şuan bu hareketi yapmış olsaydı daha da ciddi bir serveti olacaktı.

Ama bilemeyiz. Yarın ne getireceğini bilemiyoruz. Bu gibi sektörlerde biraz maddi rahatlığın olacak ki gerçekten unutabilesin sağda solda bir şeyleri.

Dropshopping ve borsa hakkında hiç bilgim yok, borsayı araştıracağım sırf ülke ekonomisinde birikimlerimi yatırıma dönüştürebilecek bir alan bulmak için.

Bir çok iş dalının belli zirve dönemleri, ytnin 2016ya kadar olan dönemi, shortsun ilk 1 senesi gibi. Zamanında iyi hatırlıyorum Facebookun ilk yaygın olduğu zamanlar takip edecek sayfa olsa da takip etsek diye bekliyorduk. Biri sayfa kurardı ve herkes hücum ederdi o sayfayı takip etmek için. 1-2 günde milyonlara çıkan sayfalar vardı. Lakin o dönemler pek internet reklamcılığı gelişmediği için sayfa kasıp satmak dışında pek bir kazanç yöntemi yoktu. Ben de bir süre bunu yapmıştım. Şimdi ise bence facebook boşa çaba, ama bir başkası için ana kazanç kaynağı olabilir.

Coin işi şuan bile anasayfada olan konular gibi tamamen belirsiz. Biri bir kaç milyon dogecoin'i 4-5bin tlye satmaktan bahsetmiş (şuan değeri milyonlarca tl) bir diğer konuda 5k bitcoini bir kaç yüz bin dolara satan elemanın konusu var, şuan bu hareketi yapmış olsaydı daha da ciddi bir serveti olacaktı.

Ama bilemeyiz. Yarın ne getireceğini bilemiyoruz. Bu gibi sektörlerde biraz maddi rahatlığın olacak ki gerçekten unutabilesin sağda solda bir şeyleri.

Dropshopping ve borsa hakkında hiç bilgim yok, borsayı araştıracağım sırf ülke ekonomisinde birikimlerimi yatırıma dönüştürebilecek bir alan bulmak için.
şu an kısa vade için borsanın en kötü en tehlikeli dönemi.Uzun vade derseniz yatırım yapabilirsiniz 1 sene sonrası için vs

Emekli maşınızın en düşük oranda çıktığı size mahsus bir şey değil. EYT lilerin %95 ine bağlanan aylık zaten 5500 TL dir. Kaldı ki 9000 gün hizmeti olan bağkur emeklisi de 5500 TL aylık almaktadır. Bu normaldir ...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri