Isvec ve Isvecce ile Alakalı Sorularınız

İsveç'i bilmiyorum ama Norveç yabancı öğrencilerden okul ücreti almıyor. Sadece barınma yemek masrafı ile üniversite okuyabiliyorsun.. Amerika ingiltere'ye giden zavallılara acıyorum. Bir de osuruk ingilizce ile geri dönüyorlar;)

Isvec pahali ulke.Hangi Nordik ulke pahali degil ki? Estonya ucuzdu,orayida bozdular :D Bildigim kadariyla dil ingilizce ve almancaya yakin bi dil.O yuzden o 2 dili bilen insan ogrenmekte zorlanmaz saniyorum.Zamaninda universite/gonulluluk hizmeti icin falan cok arastirmistim ama oraya butce dayanmaz :D

---------- Mesaj saat 20:27:56 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 20:24:14 civarında gönderildi. ----------

İsveç'i bilmiyorum ama Norveç yabancı öğrencilerden okul ücreti almıyor. Sadece barınma yemek masrafı ile üniversite okuyabiliyorsun.. Amerika ingiltere'ye giden zavallılara acıyorum. Bir de osuruk ingilizce ile geri dönüyorlar;)

Norvecte okuyabilmek icin Turkiye'de 1 yil okumus olmak gerek.Ustelik TOEFL dende saglam bi skor alman gerekiyor.Evet universiteler ucretsiz ama sadece barinma ve yemek masrafi karsiliginda ogrenci vizesi alip okuluna gidemezsin.Aylik belirtilen bi miktar vardir o kadar bankada para gostermen gerekir.

Mesela Finlandiya icin 500 euroydu gecen sene.12 ayla carparsan 6000 euro eder.Egerki banka hesabinda bu parayi gosteremezsen ogrenci vizesi alamiyorsun malesef.Ha 500 euro yeterli mi ayda? Alakasi yok,oda kiralari 200 eurodan basliyor 1000 euroya kadar gidiyor.300 euroyla aylik gecinmek cok zor.Sadece evde kalir yemek yersin o sekilde yeter.Norvec'inde Finlandiya'dan asagi kalir yani yok.Hatta daha pahali.

Isvec universiteleri icin website : https://www.universityadmissions.se/intl/start

Norvec icin : http://www.studyinnorway.no/Where-can-I-study/List-of-institutions

[MENTION=95]neisen[/MENTION]

Asagidaki websitelerindende maas araliklarini gorebilirsin hocam.Cok kazanirsin muhendis olarak ama ulkenin kendiside cok pahali zaten.

http://lostinstockholm.com/2012/01/10/average-salaries-in-sweden-by-occupation/

http://www.payscale.com/research/SE/Country=Sweden/Salary

İsveçde mi yaşıyorsunuz?Yaşam koşulları nasıldır?Orada çalışan mühendislerin maaşları ne durumdadır?Orada okuyan-okuyacak olan bir öğrencinin aylık gideri ne kadar olur?Üniversiteleri-eğitimi kaliteli midir?

Şu an Isveç'de yaşamıyorum, en son mayıs ayında gittim. Yaşam koşulları ciddi anlamda çok üst düzey. Dünya'nın sayılı ülkelerindendir bu açıdan. Mühendis maaşları konusunda çok da bir fikrim yok ama genel maaşlar ile alakalı şunu söyleyebilirim, çok yüksek bir maaş alırsınız ama bunun yanında İsveç pahalı bir ülkedir. Tabi bir mühendis orada yaşamını rahatça sürdürebilir. Öğrencilerin aylık giderleri oldukça fazla olacaktır ki ev kiraları oldukça yüksek. Bunun yanında yemesi içmesi vb. var. Öğrenci olarak buraya gidecek iseniz biraz paranız olması gerek tabi devlet de yardım edebiliyor bu konularda. Üniversite eğitimleri hakkında tam bir yorumum yok ama Türkiye'den daha çok öğrenciler ile ilgilenilen ve değer verilen (sadece öğrenciler için değil, vatandaşlar içinde) bir yer olduğu apaçık ortada. Bu arada yanlış anlaşılmasın, Türkiye'yi kötülemiyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri