İzlenim Var Ama Para Yok Problemi'nin Sebebi ve Çözümü

• Kullanıcı cakirturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

cakirturk

Kayıtlı Üye
Web sitesi
hasanhuseyincakir.com.tr
Merhaba Arkadaşlar,

Bazı videoları yüklediğimiz gibi 10k, 15k, 20k vs izlenim alıyor ancak Bu izlenmeler adsense paneline yansımıyor değil mi? Bunun sebebini buldum :D

İlk olarak Bu izlenmelerin adsense paneline yansıması için "reklam gösterimi" olması gerekiyor.

Ancak Bazı siteler "özel player" kullanarak videolarımızı çekiyor ve bu player'larda reklam gösterimi olmuyor ancak izlenmeler sayılıyor. Örnek: "Prank Trimmer" Haircut App is Kind of Genius - CollegeHumor Video

Ancak Youtube'dan aynı video'da reklam görüntülenmesinde sıkıntı olmadığı anlaşılıyor: Haircut Prank Gone Wrong - YouTube

Peki Ne Yapılabilir?

Durumu farkettiğiniz anda Video'nun ayarlarına gelin
Dağıtım seçenekleri'nden
Yerleştirmeye izin ver 'in solundaki tik'i kaldırın.

Bu durumda videonuzu sitesine alan kişi'nin player'ında şöyle bir yazı çıkması gerekiyor:
"Bu video sitelerde yerleşik oynatıcılarda oynatılamaz, lütfen youtube üzerinden izleyiniz."

Bunu yaptığınız zaman bu playerlarda video'nun sağ alt köşesinde çıkan youtube logosuna tıklandığında youtube izleme sayfası açılmaktadır.

Dediğini yaptım kısa yoldan bütün videoların yerleştirmesini kaldırdım bakalım ne olacak.

Dediğini yaptım kısa yoldan bütün videoların yerleştirmesini kaldırdım bakalım ne olacak.

Sadece diğer sitelerde embed edilmiş ve hit alan ancak para getirmeyen videoları ayarlasaydınız keşke.

Çünkü bazı siteler doğrudan youtube'un verdiği embed kodunu kullanıyor, o kodla eklenen videolarda reklam çıkıyor çünkü.

Benim bahsettiğim olay "özel player" kullanan siteler için geçerli, yukarıda college humor örneğindeki gibi...

Sadece diğer sitelerde embed edilmiş ve hit alan ancak para getirmeyen videoları ayarlasaydınız keşke.

Çünkü bazı siteler doğrudan youtube'un verdiği embed kodunu kullanıyor, o kodla eklenen videolarda reklam çıkıyor çünkü.

Benim bahsettiğim olay "özel player" kullanan siteler için geçerli, yukarıda college humor örneğindeki gibi...
Bi deneyelim çünkü 1.500k izlenim alan video var 1 tık var sadece bu işte bir şey var:D

Güzel bir konuya değinmişsin. Peki örnek gösterdiğin linktekinin Tr versiyonu olacak şekilde videolarımızı embed koduyla ekleyebileceğimiz kaliteli siteler var mı?

Konu ile alakası olmayan soru ve cevabını bilmiyorum malesef.
Başka konu açıp sorabilirsin :)

Nasıl alakası yok. Örnek gösterdiğin yabancı linkin tr versiyonunu soruyorum. Daha açıklayıcı bir ifade ile haber kanalıma bir video attım ve videomu xhaber.com sitesi embed koduyla alarak kendi özel playerına attı. Benim hesaba kazanç yansımadı ancak görüntülenme var. Bu şekilde kendimiz elle ekleyeceğimiz kayda değer siteler var mı? Ekstra konu açmaya gerek yok. Bilen arkadaşlar konu altından cevaplarlarsa memnun olurum.

Nasıl alakası yok. Örnek gösterdiğin yabancı linkin tr versiyonunu soruyorum. Daha açıklayıcı bir ifade ile haber kanalıma bir video attım ve videomu xhaber.com sitesi embed koduyla alarak kendi özel playerına attı. Benim hesaba kazanç yansımadı ancak görüntülenme var. Bu şekilde kendimiz elle ekleyeceğimiz kayda değer siteler var mı? Ekstra konu açmaya gerek yok. Bilen arkadaşlar konu altından cevaplarlarsa memnun olurum.

Sizin sorduğunuz şey şu: "Ben videolarımın izlenimini artırmak için embed kodlarını paylaşabileceğim Türkçe siteler arıyorum, Bildiğiniz site var mı?".

Ancak konu para kazandırmayan özel playerlı sitelerle alakalı.

Sorunuza tekrar cevap veriyorum: bu tarz "Türkçe" siteler bilmiyorum malesef.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri