İzlenme Para kazandırıyor mu?

• Kullanıcı cesur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
anladım hocam sanırım artık mantığını :) tık almak çok büyük problem ya yapan nasıl yapıyor helal olsun
Neden problem olsun ki tıklayan tıklıyor, sen onlara kafana takma yoksa yt den sana para kazanmak hayal olur. Sen izlenilen beğenilen video koy gerisi gelir.

şöyle bi mantık yürütelim cesur hocam, şimdi izlenmedem para kazanılıyor olsun, ve tüm herkezde xx başlığı yerine yanıltıcı başlık koyarak milyonlara izlensin ve sadece ekraa siyah ekran koysun. izleyicide direk geri çıkmaz mı? çıkar , ve reklama tıklamaz . bırak 1.000 i 1.000,000 izlense yine para alamassın. yani izleyici o videoyu izleyecekki böylece reklama tıklasın ve para gelsin :) ..

Hocam forumun ilk üyeleri arasındasın ve yeni başlıyorsun çalışmaya çok geç kalmış gibisin yt macerasına.

şöyle bi mantık yürütelim cesur hocam, şimdi izlenmedem para kazanılıyor olsun, ve tüm herkezde xx başlığı yerine yanıltıcı başlık koyarak milyonlara izlensin ve sadece ekraa siyah ekran koysun. izleyicide direk geri çıkmaz mı? çıkar , ve reklama tıklamaz . bırak 1.000 i 1.000,000 izlense yine para alamassın. yani izleyici o videoyu izleyecekki böylece reklama tıklasın ve para gelsin :) ..

Evet aslında o da doğru :) olabilir doğru diyorsunuz dün yakınıyordum 50-100 izlenme oldu diye dün attığım futbolcu videosu bugün baktım 420 izlenme olmuş 1 kişi de tıklamış yine izlemeyle doğru orantılı olarak ilerliyor içerik çok önemli :)

Hocam forumun ilk üyeleri arasındasın ve yeni başlıyorsun çalışmaya çok geç kalmış gibisin yt macerasına.

Evet ne yazık ki o zamanlar kaydoldum bu tren kaçmaz diyerekten ancak üstüne düşmemiştim şimdi de geç kaldım artık sanırım bilmiyorum :)

o zaman ben başlamadan bırakayım ya ben de sanıyordum 1.000 izlenme 1 dolar falan

Sevgili dostum, hayatta niyetlendiğin hiç bir işi başlamadan bırakma. Nacizane tavsiyem bu işi biraz keyif için yap ve bu işten gelecek para cebine ulaşmadan güvenip borca girme. Dokuz aydır bu işle ilgileniyorum, kazandığım para harcadığım mesainin belki 1/10'u.

Forumdaki arkadaşlardan yt'ye güvenip işinden ayrılanlar oldu, gelecek paraya güvenip dünya kadar borca girenler oldu. Başlamadan bırakma, azar azar başla, bütçe ayıramıyorsan bot almazsın, vds almazsın, kanallarını kendin açar, günde 10 değil de 1 kanal yaparsın. Hiç beklemediğin bir video öyle bir patlama yapar ki, kazandığın paraya şaşar kalırsın.

Velhasıl, sorunun cevabı bu değil biliyorum ama, sen böyle yazmışken de söylemeden edemedim. Bol kazançlar.

Hocam deneme amaçlı da olsa yabancı dilde videolar dene. Basitçe o dili kullanan insan sayısının çok olması ya da attığın videoya ilginin olması önemli.

İlk yaptığın hesabın (1000 gösterime 1 dolar) biraz daha karmaşık hali BGBM dir.
Videon 15-20 dk'dan uzunsa ve anlattığım şekle uygun yabancı bir dilde çalışıyorsan muhtemelen 1000 izlenime 1 dolar alırsın. Bu da o kanalın BGBM'si 1$ demektir. Ancak 1000 gösterime 20$ da alabilirsin. Ya da 250 gösterime 3-4 $ da alabilirsin. Bu tamamen yayımladığın videonun dili,kategorisi,o dilde reklam verenlerin tbm değerlerinin yüksek olması vs vs bu tip parametrelere bağlı. Yani deneme yapıp en çok izlenen videolara yoğunlaşmalısın.

Tüm bunları hallettin diyelim kanalın adsense bağlıysa ban sorunu aldı başını gitti. Kanalların spama düşme sorunu da. Sağlam bir partner bulabilirsen belki o şekilde tutunabilirsin. Ha bir de şunu unutma:

Kanalı yapar yapmaz adsense bağlama önce bi deneme yap bir hafta ya da bi kaç gün ya da 1 ay eğer izlenim alıyor ve telif, dünya engeli vs gelmiyorsa adsense bağla aksi halde adsensein banlanma ihtimali çok yüksek. Hoş son bir kaç aydır ne yaparsan yap banlanıyor o da ayrı bir olay. Kolay gelsin

Örneğin video hazırladım öyle denemek amaçlı beşiktaşın yeni transferi Aras Özbiliz ile ilgili futbolcu videosu çok özenmedim öylesine atıyım dedim bayağı paylaştım 133 görüntülenme olmuş şimdi ama tabi tık yok

birakma kardesim emek ver biraz karsiligini alirsin gerci bu aralar biraz kotu olduda adsense kapanlari felan zorlasti da yinede tam bitmedi kazanmak mumkun

Sevgili dostum, hayatta niyetlendiğin hiç bir işi başlamadan bırakma. Nacizane tavsiyem bu işi biraz keyif için yap ve bu işten gelecek para cebine ulaşmadan güvenip borca girme. Dokuz aydır bu işle ilgileniyorum, kazandığım para harcadığım mesainin belki 1/10'u.

Forumdaki arkadaşlardan yt'ye güvenip işinden ayrılanlar oldu, gelecek paraya güvenip dünya kadar borca girenler oldu. Başlamadan bırakma, azar azar başla, bütçe ayıramıyorsan bot almazsın, vds almazsın, kanallarını kendin açar, günde 10 değil de 1 kanal yaparsın. Hiç beklemediğin bir video öyle bir patlama yapar ki, kazandığın paraya şaşar kalırsın.

Velhasıl, sorunun cevabı bu değil biliyorum ama, sen böyle yazmışken de söylemeden edemedim. Bol kazançlar.

tabi kesinlikle zaten olaya öyle hiç bir şekilde bakmıyorum ki öğrenciyim ben ek gelir gelsin bir yerden diye bakıyorum olaya :) Zaten bot vds falan hiç bir şey anlamıyorum spamdan da anlamıyorum. Forumdan gördüğüm öğrendiğim bir kaç tekniği uyguladım mesela 15-20 izlenim veriyor öylesine deniyorum ama kategori ne yapılmalı falan pek anlamıyorum onları da. After Effect-Premiere bilgim iyidir ona güvenerek zaten öylesine bir yarım saatimi ayırıp bir futbolcu videosu yaptım 1 günde 400 izlenme almış hoşuma gitti bu durum açıkçası en azından şansımı denemek istiyorum piyasada evet çok bu tarz kanallar var ama futbol her zaman insanlar ilgileniyor diye düşünüyorum bilmiyorum ne kadar doğru :) güzel tavsiyelerinizi gözardı etmeyeceğime emin olabilirsiniz sonuna kadar haklısınız söylediklerinizde

---------- Spam Engelliyici 13:31 ---------- Önceki Mesaj 13:29 ----------

Hocam deneme amaçlı da olsa yabancı dilde videolar dene. Basitçe o dili kullanan insan sayısının çok olması ya da attığın videoya ilginin olması önemli.

İlk yaptığın hesabın (1000 gösterime 1 dolar) biraz daha karmaşık hali BGBM dir.
Videon 15-20 dk'dan uzunsa ve anlattığım şekle uygun yabancı bir dilde çalışıyorsan muhtemelen 1000 izlenime 1 dolar alırsın. Bu da o kanalın BGBM'si 1$ demektir. Ancak 1000 gösterime 20$ da alabilirsin. Ya da 250 gösterime 3-4 $ da alabilirsin. Bu tamamen yayımladığın videonun dili,kategorisi,o dilde reklam verenlerin tbm değerlerinin yüksek olması vs vs bu tip parametrelere bağlı. Yani deneme yapıp en çok izlenen videolara yoğunlaşmalısın.

Tüm bunları hallettin diyelim kanalın adsense bağlıysa ban sorunu aldı başını gitti. Kanalların spama düşme sorunu da. Sağlam bir partner bulabilirsen belki o şekilde tutunabilirsin. Ha bir de şunu unutma:

Kanalı yapar yapmaz adsense bağlama önce bi deneme yap bir hafta ya da bi kaç gün ya da 1 ay eğer izlenim alıyor ve telif, dünya engeli vs gelmiyorsa adsense bağla aksi halde adsensein banlanma ihtimali çok yüksek. Hoş son bir kaç aydır ne yaparsan yap banlanıyor o da ayrı bir olay. Kolay gelsin

Anladım hocam benim adsenseye bağlı kanallarım şunlar 1 tane haber kanalı açtım öylesine güncel haberleri seslendirme yaparak paylaşıyorum yabancı içerikte, bir kendi şahsıma ait kanalım var kısa film çekiyorum falan onları paylaşıyorum o kanalda bir de şimdi futbolcu kanalı açtım öyle video yüklemiştim bakalım nasıl bir işe yarar mı diye yarım saat vaktimi ayırdım zaten hazırlamak için 420 civarı izlenmeye ulaşmış şu an herhangi bir telif yok hiç bir kanalımda sanırım sabır istiyor bu iş

---------- Spam Engelliyici 13:32 ---------- Önceki Mesaj 13:31 ----------

birakma kardesim emek ver biraz karsiligini alirsin gerci bu aralar biraz kotu olduda adsense kapanlari felan zorlasti da yinede tam bitmedi kazanmak mumkun

evet öyleymiş forumda denk geldi bana da benim tüm kanallarım eskidir 2011lerden kalma falan umarım sıkıntı çıkartmaz bana bir telif falan olmadı henüz ama :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri