Javascript ile php arasındaki fark nedir?

• Kullanıcı Turkuaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Programlama & Yazılım Geliştirme

Turkuaz

Yasaklanmış
Arkadaşlar ben şuanda java ile ilgileniyorum videolar izliyorum.Tabi sadece java ile sınırlı kalmak istemiyorum.programlama ile ilgili araştırma yaparken dikkatimi çeken javascript ve php oldu ayrıca.İkiside bağımlı anladığım kadarıyla yani web sayfa programlama ile ilgili sanırım ama aralarında ne fark var anlayamadım.Javascript ile php arasındaki farklar neler?

Javascripti browser yorumlar, php yi server arka planda yorumlar, sonucunu browsera gösterir diye sana kısa bi özet geçeyim.

Programlamayla ilgileniyo musun bilmiyorum ama hangisi bilmem daha faydalı olur?

Web projeleri için programlama düşünüyosan ikiside gerekli hepsi birbiriyle bağlantılı diyebiliriz.

HTML, CSS, Javascript , Jquery , PHP , MYSQL

Özetle, PHP ve mysql ile kodunu yorumlatırsın sonucunu : Html ile ekranda gördüğün ekrana koyarsın, Css ile bunları şekillendirirsin, Javascript ve Jquery ile Browser etkileşimli olaylar yaparsın.

Javayla ilgileniyorum ama java bağımsız biliyosun.Bir web sayfası yapılamazki onunla

---------- Spam Engelliyici 00:18 ---------- Önceki Mesaj 00:18 ----------

Web projeleri için programlama düşünüyosan ikiside gerekli hepsi birbiriyle bağlantılı diyebiliriz.

HTML, CSS, Javascript , Jquery , PHP , MYSQL

Özetle, PHP ve mysql ile kodunu yorumlatırsın sonucunu : Html ile ekranda gördüğün ekrana koyarsın, Css ile bunları şekillendirirsin, Javascript ve Jquery ile Browser etkileşimli olaylar yaparsın.

Bu yazdıklarını öğrenmem herhalde bir 5 yılımı alır :(

dostum benim webtvmin javayla yapılmış ondan dolayı ne link bulabilirsin ne hacklemeye çalışabilirsin benim için java

webtv derken internet sayfasını kastediyosun herhalde ancak java ile yapılamaz yanlışın var.

hocam siz ne yapmak istiyorsunuz ? yani bu yapmak istediğinize göre değişir. javascript dediğinizi web programlama platformlarında kullanabilirsiniz.

Sen önce bir tanesini öğren geri kalanı sonra öğrenirsin. 2 tane öğrenmek hüsran ile sonuçlanıyor kendim şahsen denedim. Java öğren derim ben sana Java'yı her alanda kullanabiliyosun oyun olsun programlama olsun veritabanı olsun her yerde rahatça kullanabilirsin. Android uygulamalarda java altyapılı

hocam siz ne yapmak istiyorsunuz ? yani bu yapmak istediğinize göre değişir. javascript dediğinizi web programlama platformlarında kullanabilirsiniz.

Öncelikle javadan devam edicem ama merak etmiştim javascript ile php ikiside birbirine benziyodu web tabanlı olduğu için herhalde onu sordum.

C öğren her türlü programlama dilini çabucak öğrenirsin, atıyorum ben php biliyorum bazı diller bana kolay geliyo. C bilseydim php yi gözüm kapalı kodlardım. diğerleri ne kadar kolay gelirdi sen hesap et.

İtalyanca bilen adamın İspanyolcayı biraz anlaması gibi düşün

Hocam bana kalırsa da C# öğrenin. Zaten bir web projesine başladığınız anda javascript olsun veritabanı olsun bunları da yanına katmanız gerekiyor. Hatta çok meraklı olup üzerine giderseniz JSON falan c# ile birlikte süper olur.

C öğren her türlü programlama dilini çabucak öğrenirsin, atıyorum ben php biliyorum bazı diller bana kolay geliyo. C bilseydim php yi gözüm kapalı kodlardım. diğerleri ne kadar kolay gelirdi sen hesap et.

İtalyanca bilen adamın İspanyolcayı biraz anlaması gibi düşün

1)Ben java öğreniyorum.Javayı bırakıp bu kadar emekten sonra C ye geçmek ne kadar mantıklı?

2)Java mı daha zor C mi?Çünkü C yi duydum sadece.Hiç bakmadım.

3)Eğer C yi bilen phpyi kodlayabiliyosa Java yı bilen de kodlar.Sonuçta ikisi de bağımsız platform.Değil mi?

1)Ben java öğreniyorum.Javayı bırakıp bu kadar emekten sonra C ye geçmek ne kadar mantıklı?

2)Java mı daha zor C mi?Çünkü C yi duydum sadece.Hiç bakmadım.

3)Eğer C yi bilen phpyi kodlayabiliyosa Java yı bilen de kodlar.Sonuçta ikisi de bağımsız platform.Değil mi?

C Atamızdır bilen yürür diyim sana :) Javascript biliyosan Visual basic, asp.net gibi dillere daha yatkın olursun PHP ye değil

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri