.jope uzantılı Crypto virüsü hakkında

Rewossky

Administrator
Web sitesi
www.ytpara.com
Selamlar, bir abinin bilgisayarına .jope uzantılı fidye yazılımı bulaşmış ve bütün dosyaları kriptolanmış, ne kadar pc teknisyeni olsam da böyle bir durumla hiç karşı karşıya kalmadığım için çözüm yolu bulamadım.

Başına gelip de çözen ve yardımcı olacak birileri var mı?

(Yolu gösterin ben hallederim ne yapmam gerekir ise)

Çözümü sadece format bazı yöntemler var deniyor ama çözeni görmedim hada hiç sakın para yollamasın

Hacı kardeşim geçmiş olsun. Eğerki online değilse çözümü var. Online şifrelene dosyalar şimdilik çözüm yok. Benim başıma geldi. Dosyalar şifreli olarak duruyor. Hayata sıfırdan başladım.
......................

https://www.technopat.net/sosyal/konu/coezuem-stop-ransomware-desifre-araci.649657/

Bu konuya bak.
.......................................

Benim konu
https://www.ytpara.com/konu-disi/137405-hese-virus-tum-dosyalarim-sifrelendi.html

---------- Spam Engelliyici 22:48 ---------- Önceki Mesaj 22:45 ----------

Benim konuya geçmiş zaman bir arkadaş yazdı. Bilgisayarın yedek alma açık ise dosyalar kurtarabiliyordun. Teamla bağlandı bakmıştı. Yedek açık olmadığı için dosyaları kurtaramadık. Arkadaşın nicki unuttum. Acele etme format atma. Yedek alma vs açık ise kurtarabilirsin.

Başıma gelmedi ama ben de bazı pc teknik grupların da ve adli bilişim grubun da görüp derlediğim siteler linkler vardı.
Onları bulursam size atayım hocam.

Hacı kardeşim geçmiş olsun. Eğerki online değilse çözümü var. Online şifrelene dosyalar şimdilik çözüm yok. Benim başıma geldi. Dosyalar şifreli olarak duruyor. Hayata sıfırdan başladım.
......................

https://www.technopat.net/sosyal/konu/coezuem-stop-ransomware-desifre-araci.649657/

Bu konuya bak.
.......................................

Benim konu
https://www.ytpara.com/konu-disi/137405-hese-virus-tum-dosyalarim-sifrelendi.html

---------- Spam Engelliyici 22:48 ---------- Önceki Mesaj 22:45 ----------

Benim konuya geçmiş zaman bir arkadaş yazdı. Bilgisayarın yedek alma açık ise dosyalar kurtarabiliyordun. Teamla bağlandı bakmıştı. Yedek açık olmadığı için dosyaları kurtaramadık. Arkadaşın nicki unuttum. Acele etme format atma. Yedek alma vs açık ise kurtarabilirsin.

Çok teşekkürler abinin pcye bağlanıp deneyeceğim,

Başıma gelmedi ama ben de bazı pc teknik grupların da ve adli bilişim grubun da görüp derlediğim siteler linkler vardı.
Onları bulursam size atayım hocam.

Süper olur benim de başıma gelmedi hiç, o yüzden bi yedeğini alayım pc'min :D

bu virüs harici disklerdeki dosyaları da şifreliyor mu acaba?

hocam benim pcde değil sıkıntı :D Ama yine de yedek alıyorum şuan, 1tb taşınabilir hdd ve 2 sata hdd ayırdım hepsine birer yedek alayım bir şey olursa dosyalara perişan olurum yt kariyerim biter :D

Harddisk bölmek fayda vermiyor. Pc bağlı hardiskleri şifreleniyor.

bu virüs harici disklerdeki dosyaları da şifreliyor mu acaba?

Şifreleniyor. Virüs bulaştığında taşınabilir Harddisk bir dosya kopyalanır gibi verir alışveriş oluyordu farkına vardım. Yarı yolda çıkardım. Birazda olsa şifrelenmeyen dosyalarım oldu. Pc virüs silmediğin sürece usb tak anında dosyalar şifrelenmeye başlar. İlk etap virüs silmek. Sonra verileri kurtarmaya bakmak.

...........
Virüs başıma getirdikleri, başka birinde nasıl olur bilemiyorum.önemli dosyalarınızı Pc bağlı olmadan bir yedekte saklayın.

1. Gölge kopyalama aktif ise kurtarma şansımız varmış. Virüs yedikten sonra kapatıyorsa o durumda çözüm olmayabilir.
2.Karpesky virüs program kullanmak gerekiyormuş
3. Windows 7 kullananlar oltadaki balık gibi.
4. Windows 10 özel koruma mevcut.(virüsden korunmak için w10 kullanmak gerekiyor.) ne kadar yeterli bilmiyorum. Virüs program gibi var. Pc geçtiğimde ekran görüntüsü atarım

KSzxjE.png

ErNGry.png

Son düzenleme:
Çözümünü bilmiyorum, başıma gelmedi ama bu aralar sanırım çoğaldı bu olay. Birkaç hafta önce arkadaşımın da başına geldi. Kaynağını bilmediğiniz dosyaları indirmeyin, yüklemeyin. Her mailin linkine tıklamayın. Mutlaka yedek alın hdd yoksa bulut sistemlerinde de muhafaza edebilirsiniz. Bu aralar ekstra dikkat edin.

gölge kopya varsa kurtarılır ancak yeni nesil kripto virüsler bu dosyaları siliyor.

bilgisayarda önemli bir veri yoksa format atın. sql dosyalarını(mdf) vs kurtarmaya yardımcı olabilirim.

eset'in başlangıç tarama diskini indirin cd ye yazdırım pc yi cd ile açıp özel tarama ile tarayın birde böyle deneyin sorununuzu çözecektir sanırım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri