Kanal Kapanması Hakkında Yardım

• Kullanıcı KamaSutra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

KamaSutra

Kayıtlı Üye
Öncelikle sorunumu okuyan yardımcı olan olmayan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Youtube işinde yeni sayılırım. Daha 1 ay önce Pin'im geldi adsense'imi onayladım. Ondan 2 hafta sonra adsense'e bağlı mailimdeki kanalımda 3 topluluk ihtiarı aldım ve kanalın para kazanması kapatıldı.Gelen mailde ''[email protected] hesabınızdaki birden çok Topluluk Kuralları ihtarı, telif hakkı ihtarı ve/veya dünya geneli Content ID engellemesinin sonucu olarak hesabınızın para kazanma özelliğini devre dışı bıraktık. Engellenen videoları sildiyseniz hesabınızın para kazanma özelliği hala devre dışı olabilir. Bu durum AdSense hesabınıza bağlı tüm YouTube kanallarını etkiler. Altı ay sonra bu AdSense hesabına bağlı tüm YouTube kanallarının iyi olması durumunda para kazanma hakkını tekrar elde edebilirsiniz''
yazıyordu.(ki 4 tane daha alt kanalım vardı aynı malile bağlı onlar da gitti) Daha sonra bütün videoları kanalları her şeyi sildim adsense'in mailini değiştirdim o ilk maili kaldırdım tamamen. Farklı maillerler ile farklı 3 kanal açtım ve adsense'e bağladım. Ama bağladıktan 3 gün sonra sıra sıra bu 3 kanalım şu an hiç bir bağı olmayan hatta youtube kanalı bile olmayan o maile gelen ihtardan dolayı kapatılıyor. Bu tarz bir şey başına gelen oldu mu? Ne yapabilirim? Tam öğreniyorum kazanmaya başlıyorum bir şeylerin ucundan tutuyorum derken bu geldi başıma.Yardım ederseniz çok memnun kalırım.

Adsense hesabının sabıkası varsa ya da youtube hesaplarından herhangi birinde telif vs. gibi içerik yaptıysan ne yaparsan yap youtube acımıyor. 6 aylık geçici devre dışı bırakma olmuş anladığım kadarıyla. İşte tamda sizin anlattığınız sebepten youtube hesaplarının hepsini tek bir adsense hesabına bağlamak pek mantıklı değil. Sahibi tek olduğundan, eğer bu kanalda 10 kuruş bile haksız kazanç elde ettiyse diğerlerinden de kazanamasın ki akıllansın gibi bir mantıkla hesabınızı bloke ediyorlar. Bildiğim kadarıyla 6 ay boyunca hiç bir şey yapamazsınız. Yapabileceğiniz; diğer kanallara yeni adsense açın her birine farklı bir hesap ekleyin ki bu sayede hangisinde sorun varsa o gider bütün emekleriniz yanmaz. Ama ben hala özgün ve telifsiz videolardan yanayım. Kopya içerik vs. uğraşmayın derim 50 lira daha fazla kazanayım derken bütün emekleriniz çöp oluyor. Karar siz değerli arkadaşımızın. Geçmiş olsun tekrardan.

Adsense hesabının sabıkası varsa ya da youtube hesaplarından herhangi birinde telif vs. gibi içerik yaptıysan ne yaparsan yap youtube acımıyor. 6 aylık geçici devre dışı bırakma olmuş anladığım kadarıyla. İşte tamda sizin anlattığınız sebepten youtube hesaplarının hepsini tek bir adsense hesabına bağlamak pek mantıklı değil. Sahibi tek olduğundan, eğer bu kanalda 10 kuruş bile haksız kazanç elde ettiyse diğerlerinden de kazanamasın ki akıllansın gibi bir mantıkla hesabınızı bloke ediyorlar. Bildiğim kadarıyla 6 ay boyunca hiç bir şey yapamazsınız. Yapabileceğiniz; diğer kanallara yeni adsense açın her birine farklı bir hesap ekleyin ki bu sayede hangisinde sorun varsa o gider bütün emekleriniz yanmaz. Ama ben hala özgün ve telifsiz videolardan yanayım. Kopya içerik vs. uğraşmayın derim 50 lira daha fazla kazanayım derken bütün emekleriniz çöp oluyor. Karar siz değerli arkadaşımızın. Geçmiş olsun tekrardan.

Özgün çalışmayı aslında çok istiyorum ama ne ekipmanım var ne de aklıma gelen tutacağını düşündüğüm bir fikrim. Cevabın ve ilgin için teşekkürler hocam.

Özgün çalışmayı aslında çok istiyorum ama ne ekipmanım var ne de aklıma gelen tutacağını düşündüğüm bir fikrim. Cevabın ve ilgin için teşekkürler hocam.

hocam ben sana bir ipucu vereyim, yabancı kanalları takip et beğendiğin şeyleri ilgi çeken konuları türkiyeye uyarla. Kopyalama içerikleri benzer şeyler olsun ama yabancı kanallarda inanılmaz fikirler var eğer kendi aklına gelmiyorsa. Benim projem özgün bir proje kendi fikrim ama içinde birden fazla unsur barındırıyor mesela. Ama önemli olan işinize bağınız. Ben özenle yapıyorum videolarımı video introsu grafik tasarımı video sonunda abone olma önceki videoya gitme ek açıklamalar internet sitesi vs. her şeyi bir arada yapıyorumve geri dönüşleri iyi şu anda. Güzel bir emek vererek standart denilebilecek bir kanal bile muhteşem bir hale gelebilir hocam. Saygılar.

hocam ben sana bir ipucu vereyim, yabancı kanalları takip et beğendiğin şeyleri ilgi çeken konuları türkiyeye uyarla. Kopyalama içerikleri benzer şeyler olsun ama yabancı kanallarda inanılmaz fikirler var eğer kendi aklına gelmiyorsa. Benim projem özgün bir proje kendi fikrim ama içinde birden fazla unsur barındırıyor mesela. Ama önemli olan işinize bağınız. Ben özenle yapıyorum videolarımı video introsu grafik tasarımı video sonunda abone olma önceki videoya gitme ek açıklamalar internet sitesi vs. her şeyi bir arada yapıyorumve geri dönüşleri iyi şu anda. Güzel bir emek vererek standart denilebilecek bir kanal bile muhteşem bir hale gelebilir hocam. Saygılar.

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim hocam. Kanallarım kapanmaya devam ediyor. İşin kötüsü şu an bu adsense'ime özgün kanal bağlasam o da gidecek diye onu da yapamıyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri