Kanal Satışında Başlık - Fiyat Değerlendirmesi Hakkında Bilgiler !!!

• Kullanıcı beyto33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Partnerli Kanal Alim-Satim

beyto33

Yasaklanmış
Merhaba Arkadaşlar :

Bu konuda kanallarımızı satarken bazı noktalara dikkat etmemiz gerekitğini yazmak istedim.Bu konuda yazacağım şeyler 2-3 yıldır yt deolmanın onlarca kanal alıp onlarca kanal satmamdan dolayı belirli bir tecrübem olduğundan, yeni gelen arkadaşlara nasıl fiyat biçmeliler - neye göre fiyat biçmeliler vb konualrda fikrimi yazacağım.Yazacaklarımı beğenenlerde olacaktır , beğenmeyenlerde ama lütfen saygı duyun.

Kanal Satarken ;
1-Kanal en az 30 gündür para kazanması lazım.
2-Kanalınıza fiyat biçerken kanalınız son 1 haftada 20 $ a çıtkı diye günde 20 $ kazançlı kanal diye satışa sunulamaz !
3-Kanalınız en azından 1 aydır düzenli olarak 20 $ civarı para kazanıyorsa veyada bazen 15 bazen 25 kaznıyorsa ve ay sonu geldiğinde kazandığı $ miktarını 30 güne böldüğünüzde ortalama 20 $ çıkıyorsa işte o kanalınızı GÜNDE 20 $ KAZANÇLI KANAL diye satışa sunabilrisiniz.
4-Gelelim kanalınıza değer biçmeye , burada şu maddlere dikkat etmeliyiz.
a-kanal ne zamandır açık
b-kanal ne zamandır para kazanıyor
c-kanaldaki kazanç belirli bir seviyeye oturmuş durumda mı ?
d-kanalda kaç abone ve izlenim var
e-kanala gelen günlük görüntüleme - abone sayıları
f-kanal kaç aydır düzenli şekilde ödeme alıyor.

Yukarıdaki saydığım maddleri karşılaştırarak kanalınıza değer biçmelsiniz.Yani sadece 1 hafatada 100 $ kazandı diye , 20 4 kaznaçlı kanal diye bir başlıkta konu açmamalı ve kanala 2000 TL isteyememeliyiz.yukarıdaki tüm maddeler önemlidir.

BİRDE ÖRNEK VEREYİM :

En az 2 aydır açık olan ve son 1 ayda günlük 30 $ kazanan (ay sonunda 900 $ +50-50) 300-500 abonesi olan , günde 10 K görüntülemesi olan ve ilk ödemesni almış olan kanal için şu şekilde bir konu açmalıyım :

GÜNLÜK 30 $ KAZANCLI PARTNER KANAL

Kanal fiyatı: 1500 $ ( Bu kanala biçtiğim fiyat)
Kanal Kategorisi: .........
Kanalın abone sayısı: 300
Kanaldaki Toplam Video sayısı : 10
Toplam video görüntülenme sayısı: 650.000
Toplam İzlenen Dakika : 1 Milyon
Kanal üzerinden para kazanma aktif mi ? : Evet
Hesapta herhangi uyarı telif vs bulunuyor mu ? : Hayır

Buranın altına 2 aylık görüntülemeleri tarih tarih sıralı şekilde gösteren bölümün SS 'si
Buranın altına 2 aylık kazançları tarih tarih sıralı şekilde gösteren bölümün SS 'si
Buranın altına Kanalın genel dururmunu gösteren Bölümün SS 'si

Cümleten bol kazançlar !!!

Son düzenleme:
Teşekkürler 2. Madde önemli adam 2 gündür 20 dolara cıkmıs 20 dolar kazanclı dıye satıyor saçmalık

Hocam verdiğin örnekte aylık ortalama 900 dolar kazanan kanala, 1500 dolar fiyat biçmişsin, 3 aylık kazancı + içindeki para diye satıyorum ben kanallarımı, ki bu fiyat ölü bir fiyat olmuş bence :) Yine de emeğine sağlık.

Hocam verdiğin örnekte aylık ortalama 900 dolar kazanan kanala, 1500 dolar fiyat biçmişsin, 3 aylık kazancı + içindeki para diye satıyorum ben kanallarımı, ki bu fiyat ölü bir fiyat olmuş bence :) Yine de emeğine sağlık.

Bak sende yanlış değerlendiriyorsun veyada gözünden kaçmış..Zamanında serkan 3 aylık kazancına satılmalı diye bişeyler söledi ..sölemez olaydı herkez buna takıldı.

Şimdi yukarıdaki kanal 2 aylık bir kanal ve 1 ödeme almış vede son 1 aydır 30 $ kazanıyor bu kanala 2 Katı bile falza bunun için 1,5 aylık kazancını değer biçtim.

Senin dedğin gibi 3 aylık akzancı demek için en azından kanal 5-6 aylık açık olacak vede 3-4 ödeme almış olması lazım. ve son 3-4 aydır kazancı sabitlemiş olması gerekir.bilmem anlatabildim mi ?

bide sana şunu sorayım mesela benım 40 gunluk kanalım var ve ilk 30 gunde 1000 $ kazandır sen 3000 $ a alırmısın ???

Kim kime ne tutturursa mantığıyla kanal satıyorlar.
Alanların çok dikkat etmesi lazım.
Adam 20 günlük kanal satıyor 4 gündür 15$ görmüş zar-zor.
Yazıyor 1 Aydır günlük 15$ getiren kanal satılıktır diye.
( örnek sallamadır )

Ben bu konuya girip desemki o öyle değil, bak senin kanalının değeri bu bu budur, Konuyu Baltaladım diye Ban yerim.
O yüzden uzak duruyorum otür konulardan.
Smod'ların ne yapacağı belli olmuyor.

Bence Okumadım bile kimse yanlış anlamasın isteyen istedigi fiyata satsın Zorla almıyor kimse her şeyin bir alıcısı var ben burdaki önemli olan nokta kanal alacak kişilerin kimden kanal aldıgına dikkat etmesi aldıkları kişinin forumdaki insanlar üstünde bıraktıgı intiba çok önemli adamın mesaj sayısı 30 bile degil uyanık görüp kendimizi satın almaya çalışıyorsunuz ya kanalı kapanıyor yada başka bişey başınıza geliyor
ticaret ahlakı olmalı güvence konusunda bu işin bir güvencesi yok aldıgın kişi dışında senin şunu bilmen yeterli aldıgın kişi hesabı geri almayacak biri olması ve kesinlikle zarar verecek bir davranışta bulunmaması
gerisinde 20 gün 10 dolar kazanan kanal 21.gün 50 dolarda olabilir 100 de
20 gün günlük 50 dolar kazandıran bir kanal birden 10 15 dolarada düşebilir
dikkat edilecek hususlardan bazıları
1.Kanalda kaç video var ve bu videolar eşitmi kazancları yoksa 1 2 videomu kazandırıyor
çünkü olan şey genel olarak adam alır kanalı 30 videoda 2 tanesi kazanıyordur 2 si izlenme artıgı için telif yer ve kanal kazancı dibe düşer

kim ne alıyorsa ,satıyorsa satsın.
ben kanal alırken grafiğin en azından belli çizgide gitmesine dikkat ederim.belli çizgide giden kanal bazı kriteleri karşılıyorsa günü gelince kesin yükselir.bu kriterler arasında [MENTION=7818]beyto33[/MENTION] ün bahsettiği abone gelişleri önemli.abone gelmeyen bir kanal her zaman eli kulağında düşüşe hazırdır.her kanalın izlenimi düşebilir ama kanala abone gelmiyorsa kendisini toplayamaz.hiç bir zaman da bir kanala 2 aylık değerinden fazla vermem ve satmam.kanal videoları ilk sayfadaysa ne zamandır orda oldugu da önemli,yeni çıktıysa saldırı alma ihtimali muhtemeldir.

Kanal alıp satmakla şimdilik bi işim yok ama tespitler güzel hocam emeğine sağlık. Bence bu konuda bir alt limit oluşturulmalı ve ona göre kanal satışa sunulmalı.

Son günlerde au konunuyu 2-3 cümleye sigdirip kanal satis konularina yaziyorum her ne hikmetse siliniyor mesajlarim.

Adamin kanali 2 aylik 55 gün 5 dolara cikamamis , son 5 gün 20 dolara firlamis 2.5 k tlye satmaya calisiyor.

Akilli adam o satisa izin vermez , yahu bi nevi DOLANDIRDIciligdir bu. O kanalin normalden 10 kat riskli olduğunu 3 günlük youtuberde bilir.

Sonra dolandirildim konulari acinca her kez bilmiş bilmiş yorum yapiyor.

Son günlerde au konunuyu 2-3 cümleye sigdirip kanal satis konularina yaziyorum her ne hikmetse siliniyor mesajlarim.

Adamin kanali 2 aylik 55 gün 5 dolara cikamamis , son 5 gün 20 dolara firlamis 2.5 k tlye satmaya calisiyor.

Akilli adam o satisa izin vermez , yahu bi nevi DOLANDIRDIciligdir bu. O kanalin normalden 10 kat riskli olduğunu 3 günlük youtuberde bilir.

Sonra dolandirildim konulari acinca her kez bilmiş bilmiş yorum yapiyor.
O konuda haklısınız hocam, kanalın analytics raporları çok önemli, ayrıca son 15 günde atıyorum 50 dolar kazandırmış ondan öncesinde 3 ay hiç kazanmamış kanalı 50 dolar sabit gelirli diye satan gördüm :)

Bak sende yanlış değerlendiriyorsun veyada gözünden kaçmış..Zamanında serkan 3 aylık kazancına satılmalı diye bişeyler söledi ..sölemez olaydı herkez buna takıldı.

Şimdi yukarıdaki kanal 2 aylık bir kanal ve 1 ödeme almış vede son 1 aydır 30 $ kazanıyor bu kanala 2 Katı bile falza bunun için 1,5 aylık kazancını değer biçtim.

Senin dedğin gibi 3 aylık akzancı demek için en azından kanal 5-6 aylık açık olacak vede 3-4 ödeme almış olması lazım. ve son 3-4 aydır kazancı sabitlemiş olması gerekir.bilmem anlatabildim mi ?

bide sana şunu sorayım mesela benım 40 gunluk kanalım var ve ilk 30 gunde 1000 $ kazandır sen 3000 $ a alırmısın ???
Tabi haklısın hocam o konuda, bahsettiğim şeyde o değildi zaten :)
5 aylık bir kanalı 3 aydır fix şekilde 50 50 50 yada 100 100 100 şeklinde kazandırmıyorsa zaten o kanal, içindeki tutardan fazla etmez, ama eğer bunun tam tersi ve sürekli 3 aydır 50 50 günlük geliri varsa ve yükselişte bir grafik çiziyorsa 3 aylık ederi de vardır :) Demek istediğim.

En önemlisi de şu : Alırken de satarken de tüm zamanların raporlarına dikkat edilmeli her zaman için..

Benim tek tavsiyem, kanal alan adam uyanık olsun neyi aldığının farkına varsın kazanıcağını düşündüğü kanalı satın alsın, satanla alanın arasındaki ticarette anlaşmışlarsa sabit kurallar hariç diğer kuralları kendi aralarında belirleyebilirler.

valla hocam tebrik ediyorum. gayet adil ve 2 tarafıda düşünen bir yaklaşım olmuş.
inşaallah tüm alıcı ve satıcılar bu değerli tecrübeleri bilgileri dikkate alırlar.
konunun sabitlenmesi herkes için faydalı olacaktır.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri