Kanalının para kazanması devre dışı bırakılanlar ve merak edenler BURAYA

• Kullanıcı Strider
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kapatılan Hesaplar & Ban Sorunları

Strider

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,

Daha önce benzer bi konu altına yaptığım yoruma karşılık skype'tan surekli arkadaşlar aynı dertten muzdarip oldukları için geliyorlardı. Tek tek konusmak yerine buraya kendi fikirlerimi yazmaya karar verdım. Aynı durumla karşı karşıya gelen arkadaşlardan durumu netleştirmek adına bazı sorulara da cevap vermelerini rica edicem.

Arkadaşlar öncelikle neden, nasıl vs. gibi saçma sorular sormayın çünkü direk olarak kendi tecrübelerime dayanarak, kendi fikirlerimi söyleyeceğim. Farklı tezler sunar, benim düşüncemi çürütürseniz onun üzerine konuşmaya devam ederiz. Bunu belirteyim...

Benim birkaç gün önce, en yüksek meblağ tuttugum adsenseme baglı 1 kanalımın para kazanması kapatılmıştı. Buna karşılık tedbir olsun diye, en iyi para kazanan kanalımı da kızağa çekmştim yani gizliye almıştım videolarımı. 3-4 gün sonra adsenseme baglı bütün kanallarımın para kazanmaları kapatıldı. Kızağa çektiğim kanal dahil.

2 farklı adsensemi kıyaslayayım size öncelikle..
Birisinde full force vps'ten spam calısıyorken bir diğerinde kopya içerik ama tek tek elle alakalı etiketler ve açıklamalar girerek oluşturdugum kanallar bulunuyordur. Videolar da tek tek yüklenmişti.
Bu adsensemde sorun yok.

Spam yaptığımda bağlı olan kanallar güm. Ayrıca spam yaptıgıma butun kanalların para kazanması kapatıldıgı gunun gecesınde yenı kanallar actım ve para kazanmalarını aktıf ettım. 2 gun sonra onlarında para kazanmaları kapatıldı.

Benim fikrim şu şekilde;
Youtube uzun zamandır başbelası olarak gördüğü spamcıları yani bizleri önlemeye çalışıyordu...

aranızdan "e bizim sayemizde dünyanın parasını kazanıyordu" diyenler olacaktır;

Youtube'un gelirlerinde buyuk yukselısler yaptıgımız vs. dogru ama bır yandanda spam demek dusuk kalıte demektir. Ve dusuk kalıtelı hızmet verırsenız sonunuz gelır. Bu mantıkla spamcıların getirdikleri gelirdense sürekli olmayı tercih eder büyük şirketler.

Neyse, sonuç olarak adamlar bizden kurtulmaya çalışıyorlardı.

Youtube geleneksel kanal kapatma şenlikleri olurdu mesela ayın bellı gunlerınde -ki takvımlerını tutardım.
Daha önce de kanalalrın para kazanmalarını kapatarak "akıllı olun" mesajları verıyorlardı vs..

Adamların yapabıleceklerı, alabıleceklerı butun onlemlerı ılk gunden berı dusunuyordum, kendı kafamda kuruyordum ama adsenseyı banlamadan kanallarla ısı bıtıreceklerını oldum olası aklıma getırmıyordum.

Aranızda "eslesen" "dunya genelınde engelleme" vb. sebeplerden oldugunu dusunenler olabılır ancak bence bu yapılanlar
tamamen spam'ın onune gecmek ıcın.

Zira benım durmadan spamdan kapanan kanallarım, kapanmak yerıne para kazanmaları kapatılıyor.
Kanalı kapattıgı zaman paramızı oduyordu, şimdi ise böyle yaparak parayı kendi kasasına indiriyor.
Videoyu kapatmıyor, imleme yapılmış sitelerden gelecek olan trafik payını da kasasına koyuyor.
Bunun karşılığında 1 defa bıle spam yapmış olan kullanıcının adsensesındekı butun kanalları cezalandırarak son derece kesin uyarı verıyor.
"2. adsenseyı aldıgında akıllı ol" dıyor kısacası. (bence) :)

Benım dusuncem tamamen spamı çözmek, spamcıyı bezdırmek ve aynı zamanda spamcıların daha once kendılerıne olusturdukları zararı lehlerine çevirmek amacıyla yapılmıs bır olaydır.

Aynı durumla basbasa kalmıs arkadaslardan ricam asagıdakı soruları sırasıyla cevaplandırmalarıdır.
Sizin cevaplarınızla şu anda burada oluşturmuş olduğum tez ya kesinlik kazanacaktır ya da çürütülüp yeni bir tez ortaya çıkacaktır. Ama bu konunun sonunda bu soruna bir çözüm bulucaz, başka yolu yok.

Sadece, kanalının veya kanallarının para kazanması kapatılan arkadaşlar cevaplasınlar;

1- Spamcımıydınız? Yani çok sayıda kanal ve çok sayıda video ile sureklı olarak kanal acıp vıdeo atıp arkasına bakmayanlardanmıydınız?

2- Adsensenize baglı butun kanallarınızın para kazanılması kapatıldı mı?

3- İlk kapatılan kanalınızda telif, uyarı vb. varmıydı?

4- "sizce" bu durumla karşılaşıyor olmamızın sebebi nedir? Sizler ne gibi yukleme yapardınız, ne gibi bir durumla karşılaştınız kısaca anlatır mısınız?

5- Videolarınıza etiketleri ayrı ayrı mı gırıyordunuz yoksa butun kanaldakı vıdeolara aynı etıketlerı mı gırıyordunuz?
Etıketlerınız arasında vıdeolarınızla alakasız seyler yer alıyormuydu? Etiketleri açıklama kısmına giriyormuydunuz? (önemli)

fikir ve cozum acisindan sabitliyoruz konuyu.

1- hayır

2- hayır sadece 1 tanesi + o adsense bağlı 1 kanalımda 2000 video var o duruyor

3- evet

4- Çok fazla eşleşen alıyordum. Daha önce giden kanallarım hep bu kategoriydi. Başka kategoride hiçbir kanalım para kazanması kapanmadı. Tek tek videoları yüklerdim

1- Spamcımıydınız? Yani çok sayıda kanal ve çok sayıda video ile sureklı olarak kanal acıp vıdeo atıp arkasına bakmayanlardanmıydınız?
Spamcıyız ezelden gönlüm geçmez ytden

İlk adsensemde 53 kanaldan 40 kapandı.13 sağlam kaldı.sağlamları başka bir adsenseye taşıdım.Diğer adsensedeki tüm kanallarda gitti.
Hiç bişey yapmadan beklesem 1 adsense gitmeyecek diğerindede 13 sağlam kanal kalacaktı.

İlk kapatılan kanalı dahi bilmiyorum mail vb gelmedi.Zaten yükleme yaptıktan sonra kanalı temizleyip bırakıyordum.

4- "sizce" bu durumla karşılaşıyor olmamızın sebebi nedir? Sizler ne gibi yukleme yapardınız, ne gibi bir durumla karşılaştınız kısaca anlatır mısınız?

Bence tüm adsensedeki kanallarımızı tek bir kanal olarak görmeye başladı youtube.Örneğin 20 eşleşen 3.taraf bir kanalı varsa önceden sadece o kanalı kapatıyordu.Şu an 20 kanalda 1tane bile olsa tek kanal gibi görüp tümünü kapatıyor

Bu sorulara verilecek toplu cevaplar havadaki bircok soruya cevap olacaktir. Bu sebeple konu cok onemli bence.

Ayrıca altına tekrar ekliyorum, sormayı unutmuşum..

Videolarınıza etiketleri ayrı ayrı mı gırıyordunuz yoksa butun kanaldakı vıdeolara aynı etıketlerı mı gırıyordunuz?
Etıketlerınız arasında vıdeolarınızla alakasız seyler yer alıyormuydu?

Öncelikle bu konunun kesin çözümünü yazıyorum:

1) Her zaman adsense e bağlamadan para kazanması açık olan 1 adet deneme kanalınız olsun.

2) Misal 500 videoluk kanal sömüreceksiniz, öncelikle deneme kanalınıza karışık şekilde bot ile 20-25 video atıp sömüreceğiniz kanalın 3. Taraf ve Dünya Geneli gibi sorunlu videolara sahip olma oranına bakın.

3) 25 karışık deneme videosu yüklediniz, 5 tane 3. Taraf verdi o risk alınır, 10 tane 3. Taraf mı çıktı başka kanal bakın. Yüklediğiniz deneme videoları kanalın tehlikesi hakkında bilgi verecektir.

4) Her kanalınızı 1 adet maile yönlendirin ve her saat telif 3. Taraf kontrolünü kolaylıkla yapın, 3. Taraf telif vs maili gelince o kanalınıza girin hemen temizleyin o videoları.

Son 1 haftadır herkesin kanalları kapatıldı diyordum ki benimkiler neden hala ayakta meğersem çoğunuz videoları kontrol etmeden kanalınıza zarar verecek şekilde sallıyormuşsunuz.

Ben 1 yıldır bu işin içindeyim yukarıdaki yöntemlerle 1 kere bile para kazanma devre dışı olayı yaşamadım.

Sadece deneme yaptığım adsense e bağlı olmayan deneme kanallarımda devre dışı kalıyordu o kadar.

Bunları uygulamanızı tavsiye ederim.

Benim bu konuda ki tecrübem şu oldu ;
Şimdi spam olarak çalışıyordum ve bana gelen mailde para kazanması kapatılan kanal adına değilde başka kanal adına geliyordu , bunu fark ettim hepimizde biliyoruz ki artık adamlar topluluk ihtarı olan kanalı değil de o kanal dahil ve o kanalın bağlı olduğu adsenseye bağlı tüm kanalların para kazanmasını kapatılar ..
Şimdi yeni açtığım kanallarda şunu gözlemledim, toplu video atıyoruz ve bu videolar inceleniyora takılıp belli bir süre sonra Ticari'ye takılıp kalıyor bu arada google size mail gönderiyor bu takılan videoları doğrulayın diye 3 gün içerisinde doğrulanmadığında para kazanmaya kapanıyor kanal . Bunu çözmek içinse ben kendime şöyle bir yol çizdim, açtığım her yeni maili belirlemiş olduğum ve sürekli kontrol ettiğim maile yönlendirip gelen mailere bakıyorum hangi kanalda hangi videoları doğrulamam gerektiğini görüyorum doğrulamaya gerek duymayıp direk siliyorum ben bi kanalımda bunu uygulamadım yaklaşık 1 haftadır kanal para kazanmaya devam ediyor ve sıkıntı vermedi sizlerde deneyin isterseniz.

1)evet
2)evet
3)evet

para kazanma kapanmadan 2 gun once etiket girmiştim videolarla fazla alakası yoktu.neden olarak alakasız etiket girmem olarak görüyorum ama tek neden bu değil bence.

1- spamcı değildim..yalnız altı çizilesi konu videoları yt to yt yanı youtbe dan ındırp yıne youtuba yukluyordum..etiket ve açıklamaları usulunce değiştirip en uste cıkarıyordum..

2-evet tum knalların para kazanması kapatıldı

3-ilk kapatılan kanalalımda bir tane 1 ay oncesine ait 1 tane topluluk ihtarı
bulunuyordu..

4-bence google plus baglantı kesme ya da etiket ve açıklama kısımları ve en önemlisi youtube dan ındırıp tekrar youtube yukleme yapmak(bu da bir nevi spam) ve DAHA ÇOOK ÖNEMLİSİ ise yükleme yaptıgımızda dünya geneli videolar daha işlenirken siliyoruz.. evet telif vs bişi almamış oluyoruz ama yt bunu HAFIZASINA ATIYOR benim kanaatim..

5- eğer bakmak istersen "KANAL LİNKİNİ" PM olarak atayım..çok hitli kazandıran abonesi bol bi kanal olmaMAsına ragmen etiket ve açıklamalara göz atmanı tavsiye ederim.burada uzun uzadıya yazsam sanırım çok karışık olacak ve anlaşılamıyacak

inş. NET bir çözüm buluruz.. en olmadı giden kanalları kurtarabiliriz..

Ayrıca altına tekrar ekliyorum, sormayı unutmuşum..

Videolarınıza etiketleri ayrı ayrı mı gırıyordunuz yoksa butun kanaldakı vıdeolara aynı etıketlerı mı gırıyordunuz?
Etıketlerınız arasında vıdeolarınızla alakasız seyler yer alıyormuydu?

Benim kanallarimin para kazanmasi bugune kadar acikti. etiketleri tek tek giriyordum. Gecen gun 6-7 tane niche eklemistim butun videolara. Ve bugun butun kanallar gitti. Hic spam yapmadim. Tek tek elle girmistim videolari. Cok defalar eslesen aldim. Toplam 6 tane telif vardi' 1tane de topluluk uyarisi.

1 hafta önce toplam 5 kanal falan açtım. önce vidyoları atıp izlenmesini bekledim daha sonra 1 kanalı partner yapıp diğer 4 kanalı Adsense'e bağladım. Partner kanalda 3. taraf eşleşmeleri vermeye başladı. Adsensedeki kanallarda ise normal izleniyordu. Bütün etiketler tek tek girildi. ve garip son :)

Kanalların 5i birden kapatıldı. Ama 5 ay önceden adsense baglı kanallar hala duruyor. Ip adresi ile alakalı olabilir.

mobil oldugum icin bunlari cvp layamiyorum
ama bende size bi tez aticam.
smdi google vb siteler full otamatik calisir yani her seyi botlar yapar
insanlar sadece yazilim gelistirir
cok kucuk bir kisim teknik destek ve kontrol isine bakar
kisaca bot bulur kapatir
simdi gelelim tezime google 2009 dan beri adwords te affiliate link kesin olatak kapatti

ve suan hala affiliate link cikiyor adwordsbotunun aciklaribdan affiliateler siziyo
yukardaki sorulari yanitladim diyelim ve sonucta kesinlikle baskasinin videosunu yuklemeyeceksin cikti diyelim
ozaman sorun cozulmusmu olcak
ozet burda cikan sonuc hicbir ise yaramaz yapilmasi geteken adsense kontrol botunu atlatmaktir.

[MENTION=3001]zzinan[/MENTION] link verebilir misin?

5- Videolarınıza etiketleri ayrı ayrı mı gırıyordunuz yoksa butun kanaldakı vıdeolara aynı etıketlerı mı gırıyordunuz?
Etıketlerınız arasında vıdeolarınızla alakasız seyler yer alıyormuydu? Etiketleri açıklama kısmına giriyormuydunuz? (önemli)

1 - Hayır Sadece 2 Kanalım vardı tek tek video atardım..

2 - Evet Bütün Kanallarım Önceden Spamdan tamamen kapatıldı Sonradan Açtığım 2 kanalın ise para kazanmaları kapatıldı.

3- Hayır hiç bir Telif Yada Uyarı Yoktu.

4- Haber Videoları ve Dizi Yüklüyordum Bunların Dışına Çıkmadım 2 Kanalda Toplam 120 video vardı

(Şahsi Düşüncem ise bir kere kanalınız kapatıldı yada askıya alındığında bir kara listeye alıyonuyorsunuz) sonradan baska isim yada neyle actığınızın kanalın önemi yok ona bağladığınız adsense kapatılan kanallarına baglı bir adsense ise er geç o kanallarda 3 5 bilemedin 10 gün içinde kapatılıyor. Bu olaya maruz kalan her kimse o adsenseyi unutmalı yeni bir adsense ve ona yeni kanallar acarak daha dikkatli yüklemeler yapmak zorunda. )

1) Her zaman adsense e bağlamadan para kazanması açık olan 1 adet deneme kanalınız olsun.

2) Misal 500 videoluk kanal sömüreceksiniz, öncelikle deneme kanalınıza karışık şekilde bot ile 20-25 video atıp sömüreceğiniz kanalın 3. Taraf ve Dünya Geneli gibi sorunlu videolara sahip olma oranına bakın.

3) 25 karışık deneme videosu yüklediniz, 5 tane 3. Taraf verdi o risk alınır, 10 tane 3. Taraf mı çıktı başka kanal bakın. Yüklediğiniz deneme videoları kanalın tehlikesi hakkında bilgi verecektir.

4) Her kanalınızı 1 adet maile yönlendirin ve her saat telif 3. Taraf kontrolünü kolaylıkla yapın, 3. Taraf telif vs maili gelince o kanalınıza girin hemen temizleyin o videoları.

Son 1 haftadır herkesin kanalları kapatıldı diyordum ki benimkiler neden hala ayakta meğersem çoğunuz videoları kontrol etmeden kanalınıza zarar verecek şekilde sallıyormuşsunuz.

Ben 1 yıldır bu işin içindeyim yukarıdaki yöntemlerle 1 kere bile para kazanma devre dışı olayı yaşamadım.

Sadece deneme yaptığım adsense e bağlı olmayan deneme kanallarımda devre dışı kalıyordu o kadar.

Bende böyle diyordum hiçbir kanalımın para kazanması kapanmamıştı ve son 1.5 ayda 40 kanal açmışım spamdan kapanan sadece 1 kanalım vardı. Günlük olarak kanallardaki eşleşen yada ne varsa temizlerdim. Ancak genede kapandı

fikir ve cozum acisindan sabitliyoruz konuyu.

1- Evet spam çalışıyordum ancak kapatılan kanallarımın bir tanesinde özene bezene hazırladığım videolar da vardı.
2- Evet bağlı tüm kanalların para kazanma özelliği devre dışı kaldı
3- Eşleşen uyarıları çoğu kanalımda mevcuttu
4- Sizin de söylediğiniz gibi youtube bize ödediği parayı elimizden aldı ama bir yandan da videoların izlenmesiyle sağladığı trafiği heba etmedi.Sorunun sebebi ise spam kesinlikle ancak kesinlikle ortada bir adaletsizlik var.
5- Bazı kanallarda etiket ve açıklama kısmı mevcut değil.Etiket ve açıklaması mevcut olan kanallarda ise her kanalın kendine özgü etiket ve açıklamaları mevcut.

Bu arada yeni bir projeye girmek istiyorum tamamen özgün olacak ancak bu kanalımı adsenseye bağlama konusunda çekincelerim var.Özgün çalıştıktan sonra bir sorun olur mu sizce ? Adsense hesabım kara listeye girdi diye mi düşünmeliyim ?

Yok bende eşleşen veya teliflı yuklemıyorum. Hatta actıgım kanalları 2 gun bekletır sonra baglarım vs. 1 senelikte adsenseydi daha önce para kazanma kapatılması hiç yaşamamıştı bu adsense. Bi yerde bi ortak nokta çıkacak herkes yazdıgında da bakalım nerede..

mobil oldugum icin bunlari cvp layamiyorum
ama bende size bi tez aticam.
smdi google vb siteler full otamatik calisir yani her seyi botlar yapar
insanlar sadece yazilim gelistirir
cok kucuk bir kisim teknik destek ve kontrol isine bakar
kisaca bot bulur kapatir
simdi gelelim tezime google 2009 dan beri adwords te affiliate link kesin olatak kapatti

ve suan hala affiliate link cikiyor adwordsbotunun aciklaribdan affiliateler siziyo
yukardaki sorulari yanitladim diyelim ve sonucta kesinlikle baskasinin videosunu yuklemeyeceksin cikti diyelim
ozaman sorun cozulmusmu olcak
ozet burda cikan sonuc hicbir ise yaramaz yapilmasi geteken adsense kontrol botunu atlatmaktir.

bu tez degılde direk muhalefet olmuş biraz. Şöyle söyleyeyim, buradan sonucun "kesınlıkle kımsenın vıdeosunu yuklemeyeceksın" cıkacagını zannetmıyorum. Ha öyle cıkarsa teknık bılgısı olanlar kalır, gerısı de ben yapamayacam der bosuna zaman kaybetmez.Buradan cıkacak sonuc ne kadar olumsuz olursa olsun her halükarda (senın benım yaramasa da) yarayacak ınsanlar olacaktır.

Ha kaldı ki ben bu para kazanma kapatılma olayının etıketler, yukleme tarzı, trafik yükü,ipler vb sebeplerden spam algılanan kanallarda olsutugunu dusunuyorum.
kopya ıcerık calıstıgım ama manuel yukleme yaptıgım adsensemde hıcbır sorun yok mesela.
Birisinin kafasına bu yatarsa oturur tek tek vıdeo yukler bakar, ya da benım gıbı tek tek vıdeo yukleyıp ımleme yapan, 1 vıdeoyla 6 7 saat bogusan kişiler cıkıp "aynen ben de boyle yapıyorum, sorun yasamıyorum" derlerse dıger kısılerın nasıl calısması gerektıgını de cozerız..

Tek basına 2 farklı calısma sıstemıyle calısıp sadece 1 tanesınde bu sorunu yasadıgım ıcın benım kanaatım bu. [MENTION=114]FGA[/MENTION] [MENTION=291]Triqalx[/MENTION] ve [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] ile de konusuyoruz, toplamda 5 kısıyle konusup karsılastırdıgımda ben bu sonucu cıkarıyorum. Dıger arkadaslardanda bellı bı ıstatıstık tutmak ıcın bu bılgılerı ıstıyorum.

---------- Mesaj saat 18:14:45 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 18:11:08 civarında gönderildi. ----------

1- Evet spam çalışıyordum ancak kapatılan kanallarımın bir tanesinde özene bezene hazırladığım videolar da vardı.
2- Evet bağlı tüm kanalların para kazanma özelliği devre dışı kaldı
3- Eşleşen uyarıları çoğu kanalımda mevcuttu
4- Sizin de söylediğiniz gibi youtube bize ödediği parayı elimizden aldı ama bir yandan da videoların izlenmesiyle sağladığı trafiği heba etmedi.Sorunun sebebi ise spam kesinlikle ancak kesinlikle ortada bir adaletsizlik var.
5- Bazı kanallarda etiket ve açıklama kısmı mevcut değil.Etiket ve açıklaması mevcut olan kanallarda ise her kanalın kendine özgü etiket ve açıklamaları mevcut.

Bu arada yeni bir projeye girmek istiyorum tamamen özgün olacak ancak bu kanalımı adsenseye bağlama konusunda çekincelerim var.Özgün çalıştıktan sonra bir sorun olur mu sizce ? Adsense hesabım kara listeye girdi diye mi düşünmeliyim ?

o adsenseye kanal baglamamanı tavsıye ederım. Bak ben aynı seyı denemek ıcın yaptım adsense gıttı mı duruyor mu dıye.. Kanalların para kazanması kapatıldıktan 12 saat sonra yenı kanal acıp bagladım. 2 gun sonra onlarda kapatıldı.

Bi tane spam kanalından yola cıkarak butun kanallarını ucuruyor zaten. Mantıgı bu sekılde calısıyor sanırım. Cozecez karın agrısının sebebını de bakalım..

hesabı TL ye geçmemiş olup da bu sıkıntıyı yaşayan var mı?? TL ye geçtikten sonra Muslera06 içimize su serpse de ben bir sıkıntı çıkacagını düşünüyordum!!!

muhalefet olmak istemem bende doldurayim ozaman
7 adsense 700kanalim var 7 adsenseye bagli 30 kanal devre disi 6 adsense ve bagli kanallar sapasaglam ne bulursam atarim corcopdemem
1 kanala tek seferde 5kdan assa atarsam uyuyamam hepsi spam canavar gibi para geliyo

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri