"Kapak Olsun!"

cigale130

Kayıtlı Üye
Evet Arkadaşlar başlık oldukça dikkat çekici.

3957987904623771419

Emin olun amacıda bir o kadar faydalı.

Bir çoğumuz sokaklarda kapak toplayan insan yada kapak toplamak için bırakılmış kutu görmüştür.

Söz konusu kampanyaya ait site aşağıdaki gibi.

İyilik Dünyayı Ayakta Tutar...

TOFD - KAPAK OLSUN

Bu kapak toplama mevzusu iyice ytılan hikayesine döndü.
Eskiden okullar alıyordu bizde çok toplayıp yeğenlere veriyorduk.
Şimdi okullar almıyor, belediye toplamıyor, nereye verilecek?
İnsanlar nasıl ulaştıracak herkesin arabası yokki.

teşekkür ederim adres için 1 çuval kapak toplamıstım kime göndereceğimi bulamamıştım simdi verdiginiz adrese mail attım geri dönüş yapmalarını bekliyorum

Kusura bakmayın Ben bu kadar cılız bu kadar saçma bir kampanya görmedim. Eleştiren elestirsin ama edebi ile.
Şu anda aklıma gelen ve yazmam gerekn yüzlerce kelime var ama değmez yahu yazmaya...

Yav bırakın Allah aşkına birde ülkemizde en çok para kazananlar çıkmış kamu spotu gibi reklam yapıyor. Arkadaşım madem bu kadar önemsiyordunuz yardım yapsanıza. Binlerce kapak toplamak ile uğraşılıyor. Hani ilk okullu çocuklara tablet bilgisayar dağıtacaklarına böyle hayırlı işler yapsalarda millet kapak toplamakla uğraşmasa. Sırf insanları teşvik etmek için yapılmış bir reklam olduğunu düşünüyorum. Arkadaşında dediği gibi söylenecek çok şey var aslındada neyse

Bu kapak toplama mevzusu iyice ytılan hikayesine döndü.
Eskiden okullar alıyordu bizde çok toplayıp yeğenlere veriyorduk.
Şimdi okullar almıyor, belediye toplamıyor, nereye verilecek?
İnsanlar nasıl ulaştıracak herkesin arabası yokki.

Nasıl Kapak Gönderirim?

TOFD - KAPAK OLSUN

---------- Spam Engelliyici 13:57 ---------- Önceki Mesaj 13:50 ----------

Yav bırakın Allah aşkına birde ülkemizde en çok para kazananlar çıkmış kamu spotu gibi reklam yapıyor. Arkadaşım madem bu kadar önemsiyordunuz yardım yapsanıza. Binlerce kapak toplamak ile uğraşılıyor. Hani ilk okullu çocuklara tablet bilgisayar dağıtacaklarına böyle hayırlı işler yapsalarda millet kapak toplamakla uğraşmasa. Sırf insanları teşvik etmek için yapılmış bir reklam olduğunu düşünüyorum. Arkadaşında dediği gibi söylenecek çok şey var aslındada neyse

Arkadaşlar kampanya cılız gelebilir beğenmeye bilirsiniz elbette eleştirme hakkına sahipsiniz.

Ama birde başka bir pencereden bakalım.

Bu kampanyaya yüz olmuş insanların maddi olarak yardım yapıp yapmadıklarını nereden biliyoruz?

Her vatandaşımız maddi olarak yardım yapacak güçte değil, sokakta kaldırımda gördüğü kapağı toplayan fakir yaşlı insanları gördüm ben "bir faydam dokunsun evladım" diyorlar.

İşin bir de çevresel boyutu yok mu? Bu kapaklar geri dönüşüme tabi tutuluyor.

Bir engelli vatandaşımız bile faydalandıysa, buna her kim sebep olduysa ALLAH RAZI OLSUN.

EDİT:
Kampanya ile hiç bir bağlantım yoktur.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın Ben bu kadar cılız bu kadar saçma bir kampanya görmedim. Eleştiren elestirsin ama edebi ile.
Şu anda aklıma gelen ve yazmam gerekn yüzlerce kelime var ama değmez yahu yazmaya...

Bu reklamı çekmek için bindikleri arabanın tek bir aynası 10 tane tekerlekli araba fiyatı olan adamlar reklama çıkmış. :) Ha belki de her biri yüzlerce bağış yapmıştır ama devamlılık sağlamak için kapak toplanmak isteniyordur onu anlarım.

Kapak niye topluyorlarki.Direk şişenin tamamını alsınlar.Şişe geri dönüşüme gitmiyorda kapakmı gidiyor yani.İşleyiş saçma ama sonucu güzel.

Kapak toplama kampanyalarını su şirketleri finanse ediyor. Boş şişeler tekrar su taşımak için kullanılmasın ve insanlar yeni su satın alsın. Toplanan kapakların hiçbir işe yaramadığını biliyorsunuz umarım. Dahaçok tüketim daha çok çevre kirliliği.

Son düzenleme:
Kapak niye topluyorlarki.Direk şişenin tamamını alsınlar.Şişe geri dönüşüme gitmiyorda kapakmı gidiyor yani.İşleyiş saçma ama sonucu güzel.
Çünkü yasaya göre bunları üreten yerler belli miktarda geri dönüşüm için toplama yapmak zorunda ve bu yasa çıkartılırken cinlik yaparak kapak ibaresini oraya geçtiler.sonrasında bu kampanyayı çıkartarak %bilmem kaç daha düşük para harcayarak geri dönüşüm şartlarını göstermelik olarak sağlamış oldular.artı olarak da hayırsever göründüler.işçiliklerini de biz yapmış olduk.anlayacağınız kim bilir bir araba için cepte kaç araba parası kaldı....

Son düzenleme:
Çünkü yasaya göre bunları üreten yerler belli miktarda geri dönüşüm için toplama yapmak zorunda ve bu yasa çıkartılırken cinlik yaparak kapak ibaresini oraya geçtiler.sonrasında bu kampanyayı çıkartarak %bilmem kaç daha düşük para harcayarak geri dönüşüm şartlarını göstermelik olarak sağlamış oldular.artı olarak da hayırsever göründüler.işçiliklerini de biz yapmış olduk.anlayacağınız kim bilir bir araba için cepte kaç araba parası kaldı....

Yasanın kesin bir metni var mı? Bu açıdan hiç düşünmemiştim doğrusu.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri