Kemik iligi Bagisi Hakkinda

mm1650

Kayıtlı Üye
Arkadaslar http://www.ytpara.com/konu-disi/29487-hepiniz-hakkinizi-helal-edin.html bu konuda da yazdim ancak Lösemiden cani yanan cok insamiz oldugundan buradanda bilgilendirme yapip nacizane üzerime düsen görevi kendimce yapayim diye düsündüm.Vefaat eden arkadasimiz icimizden,forumdan biri oldugundan üzüntüm bir kat daha artti ve aslinda herkesin bu hastaliga ne kadar yakin oldugunu gösterdi.

Evet yine berbat bir haber daha.,Allah rahmet eylesin,,mekani cennet olsun kardesimizin.

Arkadaslar,bu ve bunun gibi haberleri duyunca,görünce yada ne bileyim haberlerde ilik nakli bekleyen insanlari görünce,Yardimseverligi ve paylasmayi seven bir millet oldugumuzla övünen bizlerin,bu konuyu okuyan sizlerin ve tüm Türkiye'nin bu ölümlerden sorumlu oldugumuzu düsünüyorum.

Farkindaysaniz ülkemizde ilik nakli bekleyen hastalara bulunan ilikler ya Avrupa dan yada Amerikadan cikiyor.Bunun sebebide millet olarak bu konuda duyarsiz olusumuz ve ilik bankalarina eslestiginde verici olmak icin verilen örneklerin sayisinin cok az olmasidir.

Avrupa ve Amerikada bu tarz ilik bankalarinin fazlasiyla bagiscisi var,bu kayitlar bir veri tabaninda tutuluyor ve herhangi bir eslesme durumunda vericiye haber veriliyor ve artik cok basit olan ufak bir ameliyatla ilik alinarak,ilik bekleyen kisiye ulastiriliyor.

Buradaki sorun,iliklerin irk olarak eslesme sansinin yüksek olmasi,bununla beraber Türkiyedeki bagisci sayisinin cok cok az olmasidir.Avrupa ve amerikan irki ile Türk irki arasinda eslesme sansi düsük oldugundan malesef bu hastalarimizi kaybediyoruz.

Arkadaslar sizlerden acizane ricam lütfen AÜ Akraba Dışı Doku Bankası > Ana Sayfa yada LSEV Lsemili ocuklar Vakf veya benimde 8 yil önce örnek verdigim DKMS adreslerinden size en yakin kök hücre örnegi verebileceginiz merkezleri ögrenip örnek vermenizdir.

Unutmayin ''Bir can kurtaran bütün dünyayi kurtarmis gibidir'' belki verdiginiz örnek bir bebegi,bir cocugu hayata baglayabilir.Dünyada bundan daha büyük bir mutluluk olabilirmi.?

Yazi biraz uzun oldu,basinizi agrittigim icin kusura bakmayin.Herkese kolay gelsin

Yazın için öncelikle teşekkür ederim ayrıca organ bağışı,kan ve trombosit bağışına da önem vermemiz gerekiyor 8 ayda bir kızılaya trombosit bağışlıyorum

Yazın için öncelikle teşekkür ederim ayrıca organ bağışı,kan ve trombosit bağışına da önem vermemiz gerekiyor 8 ayda bir kızılaya trombosit bağışlıyorum
Rica ederim hocam,ancak yazidada belirttigim gibi bu konuda ne kadar duyarsiz oldugumuzu,bu yaziyi okuyan kisi sayisi zaten gösteriyor.

Malesef bu dertler basimiza gelince insanlarimiz bilincleniyor ve kampanya üstüne kampanya baslatiyor.Bu yüzden gönül isterki,bu hastaliga yakalanmadan,sadece kampanyalarda degil,saglikliyken gidip örnek verelim.

İlk olarak sadece kan mı alınıyor? Uygun birinin olması halinde ilik nakli daha sonra mı yapılıyor ?

İlk olarak sadece kan mı alınıyor? Uygun birinin olması halinde ilik nakli daha sonra mı yapılıyor ?
eskiden bir kücük tüp kan aliniyordu,ama simdi bir cubukla yanagin ic kismindan örnek aliyorlar yani tükürükten diyebiliriz.Bu örnekler labaratuvarda analiz edilip bilgisayar ortaminda bir havuzda bekletiliyor.Daha sonra ilik arayanlarin testleri bu sisteme giriliyor sistemde eslesen cikarsa vericiye haber veriliyor ve rizasi olup olmadigi soruluyor.Eger donör kabul ederse 1 saatlik bir amaliyatla bir miktar ilik legen kemiginizden aliniyor.2-3 gün icinde normal hayatiniza dönüyorsunuz.

Ben yıllar önce ilik bankasına kayıt oldum inşallah birgün birisine yardımım dokunur.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri