Kendi Çektiğim videolar Öneriniz ?

• Kullanıcı Doktor33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Doktor33

Kayıtlı Üye
iyi çalışmalar arkadaşlar,

Artık youtube için kendi videomu çekiyorum bu çektiğim videoların başkası tarafından yüklenmesini önlemek için neyapmam gerekir. ?

iyi çalışmalar arkadaşlar,

Artık youtube için kendi videomu çekiyorum bu çektiğim videoların başkası tarafından yüklenmesini önlemek için neyapmam gerekir. ?

Ne tuhaf dimi... spam yaparken bu endiseyi tasimiyoruz ama söz konusu kendimiz olunca daha videoyu yüklemeden kopyalanmasindan endise ediyoruz cünkü emek verdik özgün video icin :)

Herneyse özgüne gecmene sevindim. Videolarini aratarak bulup telif göndere bilirsin diger büyük sirketler cok farkli koruyor onu nasil yapiyorlar pek bilgim yok

videonu upluoad ederken " standart youtube lisansı " yerine, " creative commons " seçeneğini işaretle. videon özgünse eğer o videonun özgün ve sana ait olduğunu belirtiyor. senden başkası upload ederse eşleşen verecektir.

videonu upluoad ederken " standart youtube lisansı " yerine, " creative commons " seçeneğini işaretle. videon özgünse eğer o videonun özgün ve sana ait olduğunu belirtiyor. senden başkası upload ederse eşleşen verecektir.

Bu bilgiyi kimden yada nereden ogrendin bilmiyorum fakat tamamen yanlis. Creative commons demek videolari ben upload ediyorum, isteyen digerleride kullanabilir demek.

değerli bilgiler için teşekkürler...

spam yüklerken dediğiniz gibi hiç dikkat etmiyordum.

şuanda da dikkat ememin sebebi ise hiç kimseye telif göndermek istememem, en azından direk 3. eşleşen çıakrsa insanlar yüklemez, veya yüklemekten vaz geçer.

Tekrar kullanilabilecegini yazdim zaten. Evet telifte atabilir video sahibi, ayrica dogrudur para kazanmak icin kullanamazsin. Fakat nerde gorulmus sirf creative commons yukledin diye 3. taraf eslesen verdigi?

dostum bi sakin ol önce. ben en son dün eşleşen aldım ccden. birkaç tane popüler video denersen sen de rahatlıkla alabilirsin. cc de bir teliftir ve eşleşen verir. normal teliften bazı farkları varsa da temelde ikisi de aynıdır.

ytde ccyi seçmek evet video sahibine eşleşen hakkı verir fakat aynı şekilde hak sahibi olduğunu kanıtlama zorunluluğu doğurur. yt bu konuda nasıl çalışıyor bilemiyorum fakat görünen o ki cc olarak seçtikten sonra en azından bir kez telif atmanızı veya kanıtlamanızı istemeden başkalarına eşleşen vermiyor. çünkü isteyen herkes kolayca ccyi seçebilir. bu gerçekten cc olduğu anlamına gelmez. fakat içerik orjinalse cc seçmek faydalı olur. tabi cc seçmek demek başkası para kazanmasa da yükleyebilir demektir ve bir kez cc lisansı aldın mı artık o lisansı iptal edip normal lisansa çeviremezsin.

yani başkası yükleyip para kazanıyorsa para kazanmasını iptal ettirebilirsin ama videoyu kaldırmak zorunda değildir, böyle bir hak iddia edemezsin. senin adını ve linkini verdiği sürece videonu her yere yükleyebilir.

dostum bi sakin ol önce. ben en son dün eşleşen aldım ccden. birkaç tane popüler video denersen sen de rahatlıkla alabilirsin. cc de bir teliftir ve eşleşen verir. normal teliften bazı farkları varsa da temelde ikisi de aynıdır.

ytde ccyi seçmek evet video sahibine eşleşen hakkı verir fakat aynı şekilde hak sahibi olduğunu kanıtlama zorunluluğu doğurur. yt bu konuda nasıl çalışıyor bilemiyorum fakat görünen o ki cc olarak seçtikten sonra en azından bir kez telif atmanızı veya kanıtlamanızı istemeden başkalarına eşleşen vermiyor. çünkü isteyen herkes kolayca ccyi seçebilir. bu gerçekten cc olduğu anlamına gelmez. fakat içerik orjinalse cc seçmek faydalı olur. tabi cc seçmek demek başkası para kazanmasa da yükleyebilir demektir ve bir kez cc lisansı aldın mı artık o lisansı iptal edip normal lisansa çeviremezsin.

CC lisansli videon var diyelim, ve birine telif atip ispatladin. Bunu istersen 1 milyon kere yap, yinede diger yukleyenlerde 3. taraf esleseni vermez. 3. taraf eslesen tamamen farkli bi olay. 3. taraf gelebilmesi icin Content ID sistemine kayitli olman gerekiyor. Ayrica bazi CC videolardan para dahi kazanabilirsin, bu o videoyu yukleyen sirkete/kisiye bagli tamamen. Ayrica CC lisansi kullanmanin normal lisans kullanmaktan ekstra hic bi yani yok. Olsa suan butun buyuk youtuberlar CC lisans kullanirdi.

ca
CC lisansli videon var diyelim, ve birine telif atip ispatladin. Bunu istersen 1 milyon kere yap, yinede diger yukleyenlerde 3. taraf esleseni vermez. 3. taraf eslesen tamamen farkli bi olay. 3. taraf gelebilmesi icin Content ID sistemine kayitli olman gerekiyor. Ayrica bazi CC videolardan para dahi kazanabilirsin, bu o videoyu yukleyen sirkete/kisiye bagli tamamen. Ayrica CC lisansi kullanmanin normal lisans kullanmaktan ekstra hic bi yani yok. Olsa suan butun buyuk youtuberlar CC lisans kullanirdi.

eşleşen konusunda haklı olabilirsin, demin de dediğim gibi yt bu konuda nasıl çalışıyor bilmiyorum. fakat sırf ccyi seçtin diye tabi ki eşleşen verdiremezsin. yine demin dediğim gibi kanıt şart. o zaman karşılaştığım eşleşen veren ccler, contentID başvurusu yapılmış olanlar olmalı.
link verdiğim konumda da "umursanmayan" ccleri bulmak gerektiğini açıklamıştım zaten.
normal telif ile cc arasındaki "özgün çalışanlar için" en önemli farkı önceki mesajımda söyledim. cc lisans alırsan videonun yüklenmesine karşı çıkamazsın.

videonun sana ait, özgün olduğunu belirtiyor olabilir ama aynı zamanda videoyu isteyen herkesin kullanmasında sakınca olmadığını belirtmiş oluyorsun.

https://www.youtube.com/yt/copyright/tr/creative-commons.html

Orijinal videonuzu Creative Commons lisansıyla işaretlediğinizde tüm YouTube topluluğuna o videoyu yeniden kullanma ve düzenleme hakkı vermiş olursunuz.

videonun sana ait, özgün olduğunu belirtiyor olabilir ama aynı zamanda videoyu isteyen herkesin kullanmasında sakınca olmadığını belirtmiş oluyorsun.

https://www.youtube.com/yt/copyright/tr/creative-commons.html

Orijinal videonuzu Creative Commons lisansıyla işaretlediğinizde tüm YouTube topluluğuna o videoyu yeniden kullanma ve düzenleme hakkı vermiş olursunuz.
---------------------------
Creative Commons

Creative Commons lisansları, içerik oluşturucuların, çalışmalarını kullanmaları için başka kullanıcılara izin vermelerine yönelik standart bir yöntem sağlar. YouTube, kullanıcıların videolarını bir Creative Commons CC BY lisansı ile işaretlemelerine olanak tanır. Bu videolar daha sonra, ticari amaçla kullanım da dahil olmak üzere YouTube kullanıcılarının YouTube Video Düzenleyici ile kendi videolarında kullanmaları için erişilebilir olur.
Atıf, CC BY lisansı uyarınca otomatik olarak yapılır, yani Creative Commons içeriği kullanarak oluşturduğunuz her videoda, video oynatıcının alt tarafında otomatik olarak kaynak videoların başlıkları gösterilir. Böylece, telif hakkınızı korumuş olursunuz ve diğer kullanıcılar, lisans şartlarına uygun bir şekilde çalışmanızı yeniden kullanabilir.

--------------------------
bu cümleye göre yt otomatik ekliyorsa eşleşenin de otomatik çıkma ihtimali var. cc kullanan varsa tecrübesini paylaşabilir mi?

Creative Commons

Creative Commons lisansları, içerik oluşturucuların, çalışmalarını kullanmaları için başka kullanıcılara izin vermelerine yönelik standart bir yöntem sağlar. YouTube, kullanıcıların videolarını bir Creative Commons CC BY lisansı ile işaretlemelerine olanak tanır. Bu videolar daha sonra, ticari amaçla kullanım da dahil olmak üzere YouTube kullanıcılarının YouTube Video Düzenleyici ile kendi videolarında kullanmaları için erişilebilir olur.
Atıf, CC BY lisansı uyarınca otomatik olarak yapılır, yani Creative Commons içeriği kullanarak oluşturduğunuz her videoda, video oynatıcının alt tarafında otomatik olarak kaynak videoların başlıkları gösterilir. Böylece, telif hakkınızı korumuş olursunuz ve diğer kullanıcılar, lisans şartlarına uygun bir şekilde çalışmanızı yeniden kullanabilir.

bu cümleye göre yt otomatik ekliyorsa eşleşenin de otomatik çıkma ihtimali var. cc kullanan varsa tecrübesini paylaşabilir mi?

Hocam atif baska eslesen cok baska birsey. Eslesen icin content id sistemine kayitli olman gerek, baska turlu eslesen verme imkani yok.

arkadaşlar bilgiyi bi tarafımdan uydurmadım, en yetkili ağızlardan birinin sözlerini size yansıttım.

buyrun : Youtube Hakkinda En Cok Sorulan Sorular Ve Cevaplari ! - YouTube 7,5 ile 9,5 dk arasını izlemeniz kâfidir.

Yanlis bilgi verilmis. Cok basit bi yontemle anlayabilirsin. Kendin bi video cek 3 kanala yukle. ilk yukledigin kanala cc olarak yukle ve o kanaldan diger 2sine telif at. Sonrada ayni videoyu baska bi kanala yukle bakalim 3. taraf eslesen verecek mi vermeyecek mi? Bu is bu kadar kolay olsa content id sistemi niye olsun?

dostum özgün çalışmadığım için böyle bi araştırma yapma gereği duymadım. serkan hocamın anlattığı buydu ve doğru olma ihtimalini yakın bulduğum için yardımcı olmak adına ondan öğrendiğimi sizinle paylaştım o kadar.

Creative Commons

yok hocam ordakini yanlış anlamışsınız.
video düzenleyicide cc videolar zaten seçeneklerde çıkıyor, eğer oradan alıp videoyla birleştirilirse oluşturulan videonun altında atıflar kısmında kullanılan video isimleri çıkıyor.
youtube diyorkı ne kadar ulu orta paylaşsanızda; kullanılan videoların altında emeğinize sağlık olsun diye videonuzun ismini yazıyoruz.
yani youtubeun tarama sistemiyle v.s. alakası yok, video duzenleyıcıden eklenınce oluyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri