Kendi çektigim videoyu youtube nasıl kanıtlayabiliriz ?

Selçuk Sepetci

Kayıtlı Üye
1-2 videomu youtube kanıtlamamı istemiş videolar 2-3 aydır sorun çıkartmıyordu şimdi çıkarttı bunu nasıl kanıtlayabiliriz ne gibi birşey istiyor bu.

Nasil yani onaylamani istiyor?ticari kullanim hakkimi istiyor¿

Hayır,Videodan para kazanma için daha fazla işitsel bilgi gerekli yani normalde ticariyi isteme sebebi 24 saat içinde inceleniyor açılmazsa gerekli ancak video 2-3 aydır sorun yaratmadı şimdi belge istiyor

Bunu bende çok merak ediyorum.takipteyim.bilen arkadaşlar ve varsa yardımcı olurlarsa çok seviniriz.

bi ara ingilzice bi kaynaktan bakarak ispatlama metninin taslağını hazırlamıştım (kendi oyun videolarım için) bu videonun tüm dünyada yasal kullanım haklarına sahibim ve ıspatlayabilirim, bu video benim kendi kameram ile çekilmiştir videodaki kişi benim gibi 5-6 madde vardı taslak metnim diğer bilgisayarımda kaldı (yazlık evdeyim) bi bakayım tekarar bulabilrsem yazarım

bi ara ingilzice bi kaynaktan bakarak ispatlama metninin taslağını hazırlamıştım (kendi oyun videolarım için) bu videonun tüm dünyada yasal kullanım haklarına sahibim ve ıspatlayabilirim, bu video benim kendi kameram ile çekilmiştir videodaki kişi benim gibi 5-6 madde vardı taslak metnim diğer bilgisayarımda kaldı (yazlık evdeyim) bi bakayım tekarar bulabilrsem yazarım

Paylaşırsanız çok iyi olur :( ve youtube kabul ettimi onu ?

gözünü seviyim yardım et :) aynı durum bendede var üstelik bir video 200 bin bir video 100 bin izlenme almış hemen hemen onlardan kazanıyorum

Videonun Size Ait Olduğunu Ispatlama Bu yazdıklarımı sadece özgün çalışanlar yeni kendi videolarını kendi oluşturanlar kullnsın derim. Eğer kanalınıza size ait olmayan video attıysanız veya diğer kanallarınızda kendinize ait olmayan video varsa hiç uğraşmayın derim çünkü kanalınızın incelenme ihtimali var.
Eğer kanallarınızda sadece kendi yaptığınız vidoları kullanıyorsanız ozmn ispatlamanın bi mahsuru olmaz.

şartlar
1) Videonun içindeki herşey lisanslı ve yasal olmalıdır( örneğin kullandığınız video veya resim düzenleme programı
kullanması bedava olanlardan olmalı veya lisanslı program olmalı,müzik var ise kullanması bedava hiçbir yasal hak içermeyen müzik olmalı)
2)Videonun tamamı size ait olmalı tamamen sizin tarfınızdan oluşturulmalıdır.
3) Oyun vb bir video ise oyunun yapımcılarının oyunun görsel ve ses içeriğini kuanmanıza izin verdiğini gösteren bi link atmalısınız.
(mesela Battlefield 3 için EA da bf3 sözelşmesi var PDF bu pdf dosyasında oyunun videolarını paylaşabileceğiniz kullanabileceğiniz yazıyor)
4)Videoda kullandığınız tüm herşeyin ticari kullanım izine sahip olduğunuzu teker teker ispatlamanız gerkiyor.

İspat Metni Örneği
(Kendi durumunuza göre aşşağıdaki maddeleri düzenlemelisiniz. Aşşağıdakiler youtube un sizden duymak istedikleridir.)
(Önce ingilzce sonra türkçe olarak yazmanızı öneririm çünkü okuyacak kişi Türk mü değilmi bilmiyoruz. Bu örnekte bi resim
sunusunun ispatı var.)

In English
1) I have the world wide commercial distribution rights to thsi video.
2) I created all this images and animation in the introduction. I took the photos
with my personal dgital camera and i created graphics myself using ...... image manipulation software.
3)The actor in video is me.
4) I have expressed commerical use permission from business ..... to use background musicin the introductin.
(Herhangi bir ücretsiz müzk vb kullandıysanız. Açıklama kısmına da müziğin linkini eklemelisiniz.)

In Turkish
1)Bu video için dünya çapında yasal ticari kullanım ve dağıtım haklarına sahibim.
2)Bu sunumdaki tüm resim ve animasyonları ben kendim yaptım. Resimeri kendi dijital kameramla çektim
ve grafikleri ...... programını kullanarak yaptım.(kullanımı bedava olan bi program yazın derim)
3)Videodaki kişi benim.
4)Arka plandaki müziğin ticari kullanım iznine şu ...... firması tarafından sahibim.
(Herhangi bi müzik kullandıysanız 4. maddeyi yazın müziğin linki açıklamada olsun)

Bu amcanın açıklamalarını kullandım. Video nasıl para kazanmaya aktif edilir ismili videosundan.
How To Monetize Your YouTube Videos Updated Tutorial For 2012 - Pirate Lifestyle TV ™ Episode 034 - YouTube
Bunun gibi bi sipat metnini kendi durumunuz için oluşturmalsınız.Tutup da yukarıdakileri kopyalayıp yapıştır yaparsanız olmaz.
Yuakarıdaki metni kendim hazırladım diğer arkadaşların yardımıyla daha düzgün hale getirebiliriz.
Eğer herhangi bi hatalı ksım görüyorsanız düzeltilmesi için lütfen uyarınız.
Kendi oyun videolarım için bi metin hazırlamıştım youtube daha benden istemediği için gönderemedim.(Bu forumda
dolar ışığını beyaz yapmayı öğrenince videoyu silip tekrar yükledim daha youtube videonun size ait olduğunu ispatlayın demediğinden
yollayamadım yollamayı çok istiyordum.) Birkaç ayrı yabancı kaynaktan okumuştum herkes aynı şeyleri söylüyor bu şekilde ispatlanıyormuş.
Araştırıp bulabildiğim bilgiler bunlar.Kullanıp kullanmamak denemek size kalmış.İşe yararsa paylaşın diğer arkadaşlarda faydalansın.

ben denemiştim bunu. video kendinize aitse diğer kişiler kullandığında eşleşen 3. taraf tanımlamak için diye biliyorum.

Dediğiniz doğrudur.

Konuyu açan arkadaş "Kendi çektigim videoyu youtube nasıl kanıtlayabiliriz ?" başlığıyla konu açtığı için bu linki paylaştım.

Burda yeri gilmiş iken şunu da söyleyelim: Sakın ola uyanıklık yapıpta kendinize ait olmayan videoların telif hakkını almak için youtube başvurmayın. İlerde başınız çok ağrır benden demesi...

Dediğiniz doğrudur.

Konuyu açan arkadaş "Kendi çektigim videoyu youtube nasıl kanıtlayabiliriz ?" başlığıyla konu açtığı için bu linki paylaştım.

Burda yeri gilmiş iken şunu da söyleyelim: Sakın ola uyanıklık yapıpta kendinize ait olmayan videoların telif hakkını almak için youtube başvurmayın. İlerde başınız çok ağrır benden demesi...

arkadaş doğru söylüyor kanallarınız incelenebilir hadi 1 tanesinde kendinzie ait videoalar var ya diğer kanallar?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri