Kendi Müziklerim - Aşama Aşama İlerleyiş

• Kullanıcı BOZGUN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

BOZGUN

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır kendi müziklerimi yapmak konusunda çalışmalar yapmaktayım. Bu ayın başlarında uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkan basit, aslında bir cacığa benzemeyen ilk çalışmamı sizlere paylaşmıştım. Bknz. Özgün Kanalın En Büyük Derdi Müzik

Çalışmalarıma ve denemelerime uzun süredir devam ediyorum. Bu denemeler konusunda az çok ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum. Sizlerden konuyla ilgili yorum almak için büyük emekler sarf ettiğim ve eğitim sürecimin başlarında yaptığım melodimi paylaşmıştım. Şimdiyse eğitim sürecim boyunca sırasıyla ortaya çıkardığım güzel işleri sizlerle yaplaşayım dedim.
1-) Firs Drum&Bass - Ough
2-)Niveeer
3-)Relaxy
4-)Grand PiBass
5-) Grand Game Of Thrones - (Ustalık Dönemim)
6-)Call Me Maybe - Grand (Ustalık Dönemim)

Şuan için sadece piano ve bass konusunda melodiler oluşturabiliyorum. Arada bateri ritim de tutabiliyorum. Çalışmalarım yavaş yavaş popüler müzikleri remixlemeye doğru gidecek. Öz güvenim yerine gelse ve biraz ekipman sapyalabilsem cover yolunda da ilerleyebilirim.
Melodilerim konusunda olumlu veya olumsuz yorumlarınızı alabilirsem sevinirim.
Aynı zamanda Remix İle Kazanç konumda bu kategoride kazanç konusunda sorularımı yanıtlayabilirirsiniz. Muhabbete bekleriz. :)

O GoT'u kendin mi yaptın? Eğer öyleyse çok iyi.

Evet hocam kendi yapımım inanmayan arkadaşlar falan illaki olacaktır bunun için FLS görüntüsünü veriyorum.
2qntaag.png

Elinize sağlık , şu programı bir çözebilsem çok güzel fikirlerim varda işte :D

Elinize sağlık , şu programı bir çözebilsem çok güzel fikirlerim varda işte :D

Hocam Piano Roll'ü çözebilmek için kendimi paraladım desem yeridir. Zaten fazla vaktim olmuyordu bu mereti kullanabilmek için aylarımı aldı. :) İşin en büyük kısmı Piano Roll'ü çözmek ve melodi yazmakta bitiyor. Gerek kulak gerekte nota bilgisi önemli tabiki.

Zamanında çok uğraştım bu fl studio ile ama bir türlü güzel bir ilerleyiş sağlayamadım. Çok iyi müzik yapanlar var gerçekten usta olanlar. Got başarılı olmuş.

got gerçekten çok iyi olmus hocam

Zamanında çok uğraştım bu fl studio ile ama bir türlü güzel bir ilerleyiş sağlayamadım. Çok iyi müzik yapanlar var gerçekten usta olanlar. Got başarılı olmuş.
Hocam benim FL Studio'ya üçüncü kez başlayışım diyebilirim sana. Ayrıca ben öyle daha basit programlarla falan da değil müzikle uğraşmaya direkt FL Studio ile başlamıştım. 2 kez biraz ilerleyip bırakmış ve en son bundan aylar önce tekrar başladığımda ortaya güzel şeyler çıkmaya başladı. İnsanı çok uğraştırıyor, bezdiriyor diyebilirim. Ama bir süre sonra ortaya güzel şeyler çıkınca insan çok büyük zevk alıyor.
"GOT" şahane hocam bu tarz dizi müzikleri ile iyi para kazanabilirsiniz...
Game Of Thrones nota açısından beni fazla zorlamamıştı ancak Call Me Maybe beni en çok zorlayan oldu diyebilirim. İkisininde melodisini yazarken aylar geçti binlerce kez orjinal müziklerini dinlemişimdir. :)

Olumlu yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.

FL Studio Lego oynamaya benzer, ilk başladığınızda bir küp yaparsınız, ikinci gün bir ev yaparsınız, üçüncü gün bir araba, dördüncü gün lokomotif, beşinci gün piramit, altıncı gün uzay gemisi, yedinci günün sonunda şehrinizi inşaa edersiniz.

Gönül ve zaman verdikten sonra çok kolay gelmeye başlıyor.
Öyle sıkıcı ders videolarını izleyip vakit harcamayın, zaten 2-3 gün sonra sıkılır bırakırsınız. Önce ucundan azıcık bir temel atın, sonra trance parçalarıyla işe başlayabilirsiniz :)
Başlangıç olarak izlediğiniz videodakinin aynısını yaparsınız, sonrasında kendiniz geliştirirsiniz özgün birşey.

Mesela bunu izle, zevk alarak öğrenmek isteyebilirsin ardından :)
How to make a nice Uplifting Trance melody in Fl Studio - YouTube

FL Studio bana karmakarışık geliyor, kaybolup gidiyorum, ne yapacağımı bilemiyorum veya nereden başlamam gerektiğini diye kendi kendinizi yiyorsanız da tavsiyem "eJay Dance" programı ile başlamanız...

FL Studio = Minecraft
eJay Dance = Lego

Güzel olmuş dostum ellerine sağlık. Zamanında çözecem diye çok çektiydim ama çok şükür başardım :)

FL Studio Lego oynamaya benzer, ilk başladığınızda bir küp yaparsınız, ikinci gün bir ev yaparsınız, üçüncü gün bir araba, dördüncü gün lokomotif, beşinci gün piramit, altıncı gün uzay gemisi, yedinci günün sonunda şehrinizi inşaa edersiniz.

Gönül ve zaman verdikten sonra çok kolay gelmeye başlıyor.
Öyle sıkıcı ders videolarını izleyip vakit harcamayın, zaten 2-3 gün sonra sıkılır bırakırsınız. Önce ucundan azıcık bir temel atın, sonra trance parçalarıyla işe başlayabilirsiniz :)
Başlangıç olarak izlediğiniz videodakinin aynısını yaparsınız, sonrasında kendiniz geliştirirsiniz özgün birşey.

Mesela bunu izle, zevk alarak öğrenmek isteyebilirsin ardından :)
How to make a nice Uplifting Trance melody in Fl Studio - YouTube

FL Studio bana karmakarışık geliyor, kaybolup gidiyorum, ne yapacağımı bilemiyorum veya nereden başlamam gerektiğini diye kendi kendinizi yiyorsanız da tavsiyem "eJay Dance" programı ile başlamanız...

FL Studio = Minecraft
eJay Dance = Lego

ben bırakalı baya bir zaman oldu üstad, sıktı bir süre sonra başlarda pek heves ettim sonra bıraktım şu zamanlar launchpad e merak saldım videoları izliyorum çok zevkli ama çalması bir hayli zor

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri