Kendi ses kaydıma dünya engeli atıyorlar yardım eder misiniz?

• Kullanıcı ebubekir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

ebubekir

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar 2008 yılında çekilen bir sinema filminde benim ezan kaydımı iznim ve bilgim olmadan almışlar. Şimdi ben ilgili sahneyi kendi kanalımda yayınlamak istiyorum ama dünya engeli çıkıyor.
Bildirim gönderiyorum bu defa telif atıyorlar.
Ciddi bir mağduriyetim var. Bana bu vicdansızlara karşı gönüllü yardım edebilecek var mı? 1 dk lık bir kesit sadece.

Arkadaşlar 2008 yılında çekilen bir sinema filminde benim ezan kaydımı iznim ve bilgim olmadan almışlar. Şimdi ben ilgili sahneyi kendi kanalımda yayınlamak istiyorum ama dünya engeli çıkıyor.
Bildirim gönderiyorum bu defa telif atıyorlar.
Ciddi bir mağduriyetim var. Bana bu vicdansızlara karşı gönüllü yardım edebilecek var mı? 1 dk lık bir kesit sadece.

zamanında firma hak sahipli gi açmış ses için youtube gözünde gerçek sahibi onları görürler sesin sana ait olduğunu ispat edicek bir şeyşer varmı elimde

Ayni ses kaydini kamera karsisinda cek gonder ytye benim sesim diye karsilastirsinlar[emoji23] saka bi yana ilginc bi durum umarim cozebilirsiniz

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ilgili sesin size ait olduğunu kanıtlayabilirseniz (belgeleyebilirseniz) yasal hakkınız var. Telif hakkı iddia edebilirsiniz. Öncelik filmin yapım şirketi ile iletişime geçmenizi öneririm uzlaşma sağlamak için. Baktınız olmuyor dava açarsınız. Ama belgeleyemiyorsanız yapılacak pekte birşey yok. Tekrar söyliyim kıyaslasınlar falan sonuç çıkmaz bu şekilde.

Katkılarınız için teşekkür ederim. Sesin bana ait olduğunda şüphem yok da nasıl ispat edeceğim. Yöntemi nedir?

Katkılarınız için teşekkür ederim. Sesin bana ait olduğunda şüphem yok da nasıl ispat edeceğim. Yöntemi nedir?

o vıdeonun yapım sırketıne maıl at ara dava edecegım felan de ses benım de.bırde onlar o vıdeoyu vs yaparken sızden ızın alıp kullanmadılarsa gene bı dava konusu zaten kesın sızınse ve ıyı bır fılm vs de kullanıldıysa zaten tazmınatta alrısnz davayla

o vıdeonun yapım sırketıne maıl at ara dava edecegım felan de ses benım de.bırde onlar o vıdeoyu vs yaparken sızden ızın alıp kullanmadılarsa gene bı dava konusu zaten kesın sızınse ve ıyı bır fılm vs de kullanıldıysa zaten tazmınatta alrısnz davayla
Hocam şöyle söyleyeyim 3 maymun filmindeki ezan. Yalnız ezan amatör kayıt. Kaydı kendim yapıp sound forge ile düzenlemiştim. Videoya dünya engeli gelince geri çekmelerini istedim. Geri çekmeyi kabul etmediler sonra ben dedim sizi mahkemeye vereceğim ama telifi yine de çekmediler silmek zorunda kaldım.
Amatör ses kaydı ile hak iddia edebilir miyim.
Yapımcıya ulaşamıyorum.

---------- Spam Engelliyici 10:11 ---------- Önceki Mesaj 10:10 ----------

Madem sana ait, dava açacaksın.
Hocam bandrollü bir ürün değil. 3 maymun filmindeki ezan. Kayıt amatör bir kayıt.
Bunun örneği var mıdır bir hak iddia edebilir miyim?

Hocam şöyle söyleyeyim 3 maymun filmindeki ezan. Yalnız ezan amatör kayıt. Kaydı kendim yapıp sound forge ile düzenlemiştim. Videoya dünya engeli gelince geri çekmelerini istedim. Geri çekmeyi kabul etmediler sonra ben dedim sizi mahkemeye vereceğim ama telifi yine de çekmediler silmek zorunda kaldım.
Amatör ses kaydı ile hak iddia edebilir miyim.
Yapımcıya ulaşamıyorum.

---------- Spam Engelliyici 10:11 ---------- Önceki Mesaj 10:10 ----------

Hocam bandrollü bir ürün değil. 3 maymun filmindeki ezan. Kayıt amatör bir kayıt.
Bunun örneği var mıdır bir hak iddia edebilir miyim?
hocam edebılırsın kesın sızınse.
sız bır avukatla gorusun bence.. bu konuda yetkın bır avukat bulun

hocam edebılırsın kesın sızınse.
sız bır avukatla gorusun bence.. bu konuda yetkın bır avukat bulun
Hocam kesinlikle bana ait ama dediğim gibi amatör kayıt. Bandrol falan yok aradan da zaman geçmiş nasıl olur bilmiyorum. Avukat bulup danışmak en iyisi dediğiniz gibi.

ezanların selaların hatta bazı ayetlerin bile ses kimliği var. Sizinde yapmanız gereken bu ses kaydını tescilletmeniz. Müzikal bir eser ise mesam ile görüşün. Veya bir yapım şirketi ile görüşüp tescili hakkında bilgi alın. Eğer tescil edebilirseniz dava hakkınız var. Edemezseniz boşa kürek çekmek olur dava açmanız.

Bence madem bu işi yapıyorsunuz. avukat vb. film şirketinede bilgim ve iznim oladan filmde ses kaydımı kullandınız diyerek onlarada yaptırımda bulunabilirsin. öncelikle film şirketi ile uzlaşı yapıp herhangi bir şikayet vb. etmiyorum ama ilgil isahnedeki ses bana aittir. beni yormayın boş yere 1 dk lık ilgili sahnenizi bende kullanayım kanalımda, diyebilirsin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri