Kendime ait videounun telif haklarını alma

• Kullanıcı by_tmrci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

by_tmrci

Kayıtlı Üye
Kendime ait videounun telif haklarını ciddi manada nasıl alırım ...

Kesin çözüm nedir?

Kendime ait videounun telif haklarını ciddi manada nasıl alırım ...

Kesin çözüm nedir?

Daha oncede anlatmistim kendinize ait videonun telifi zize aittir. Telif hakkini satin alamazsiniz yapimci degilseniz ki yapimcilara zorunlu kilinmistir, yapimci degilseniz telif hakki satin alamazsiniz size ait olan bir video size aittir.!!!

Amatir calismalar da video icerisindeki sizsinizdir
Gorsel kullandiginizda da durum ayni resimlerin sahibisinizdir

Size ait videolarin icerigini soylerseniz ne yapmaniz gerektigini daha net aciklariz

Senin dediğine göre bir video yu ben yükledikten sonra (benim videom) onda yasal yaptırımım oluyormu yani başkasının kullanmasına izin vermeme gibi?
Ekstra birseye gerek yok yani?

Peki arkadaşlar biz atıyorum bir video yüklüyoruz. Eşleşen üçüncü taraf içeriği diyor. Özellikle büyük kurumlarda. Ama mesela geçenlerde josh turnbull diye bir 2 yaşındaki bebeğin golünü yükleyeyim dedim 5 milyon izlenmişti 2 günde direk eşleşen üçüncü taraf içeriği dedi. İnsanlarda öyle uyari vermesini istiyorum

Video kendi seslendirdiğim bazı yazı , makale vs vs
Amacım videomun kopyalanıp başkaları yüklemesin yüklese de kazanç benim olmalı.

Ciddi sekilde patlamis bir videoyu telif altina alabilirsiniz.Normal videolari da yurt disinda telifi altina alanlar var. Alamazsiniz diye birsey soz konusu degil. Amator videolarda en cok tercih edilen secenek ChiWay tarzi yerlerle anlasmak ve adamlarin hali hazida var olan content id ayricaliklarina videonun yine size ait oldugunu kanitlayarak eklenmesini saglamak. Tabiki ucreti mukabilinde.(oda cok karisik is)

Youtube'un size tek video (oyle farzediyorum) icin content id acacagini sanmiyorum.

Diger arkadaslarin da dedigi gibi zaten videoyu ilk siz yukledi iseniz telif sikayetleriniz degerlendirilir ve buyuk ihtimalle ceza aldirabilirsiniz videonuzu kopyalayanlara.

Video kendi seslendirdiğim bazı yazı , makale vs vs
Amacım videomun kopyalanıp başkaları yüklemesin yüklese de kazanç benim olmalı.

uluslar arasu gorsel ve isitsel hakalri koruma diye birsey var ama neler nasil yapiliyor bilmiyorum eslesen ucuncu taraf desin kazancini ben aliyim diyorsaniz youtubeyle iletisime gecmeniz gerekiyor daha once ayni sekil yazdim youtube ne belgeleri ister bilmiyorum ama o durum youtube ile alakali onlarin verilerine isleniyor ve eser sahibinin dedigine gore bu tur eslesmede yayindan akldiriliyor yada uzerinde reklam yayinlaniyor kazanci eser sahibine gidiyor bunun icin youtube ile iletisim kurman gerek ama kesin bir belge isteyeceklerdir..

sikayet konusuda belgeye gerek yok video senin sikayet ediyorsun sikayet formunda durumuna uyanlari isaretleyip gonderiyorsun fakat o islemde de belge gerekebilir cun ki karsi taraf sana geri bildirim yaparsa bu ihtarda bir yanlsilik var bu video benim derse dava acman gerekli bunun icinde belge gerekli yine tekrarliyorum vide gorselse size aittir yada sizin tanidigniz birdir cikip iznim var ben yaptirdim diyerek hakli olursunuz isitsel ses ise yine ayni durum ya size ait yada ses sahibinin izni.!!!

bu kadar uğraş mı yani . Kendi kanalımdaki 20-25 videoyu youtubeye benim olduğunu ispatlamak ve başkası yüklerse uyarı verdirtmek için bu kadar uğraş fazla bence daha kolayı olmalı gibi. Sonuçta bazen abuk subuk videolarda uyarı çıkartıyorlar bazı insanlar bence bu kadar uğraşmıyorlardır.

bu kadar uğraş mı yani . Kendi kanalımdaki 20-25 videoyu youtubeye benim olduğunu ispatlamak ve başkası yüklerse uyarı verdirtmek için bu kadar uğraş fazla bence daha kolayı olmalı gibi. Sonuçta bazen abuk subuk videolarda uyarı çıkartıyorlar bazı insanlar bence bu kadar uğraşmıyorlardır.

anlattigimdan daha zor bir is 20-25 video icin bence deymez zaten bu tur ozellikler binlerce videosu olan ve bu isten para kazananlar icin ama kaldirmak okadar zor degil.

yani video sizin ise zaten karsi tarafa ihtar gittiginde korkup silecektir diyelim ki korkmadi karsi bildirim yapti dava acabilirsin icerigin izinsiz kullanildi 5651 tabi sonucta ama eslesen ucuncu taraf desin reklamlardan ben kazaniyim bu biraz ugrasli bir is

bu karşı tarafa itharı nasıl yollatacağız o iş uğraştırır mı sizce

bu karşı tarafa itharı nasıl yollatacağız o iş uğraştırır mı sizce

video altindak baragi tiklayin resimdeki gibi durumunuza uyan kademeleri isaretliyerek devam edin icerikleri dikkatlice okuyun ve uygulayin daha sonra basiniz agrimasin

njvfl.jpg

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri