kendimi geliştirmek istiyorum-neler yapabilirim ?

Mühendislik okuyorsun, Excel'i geçen hafta öğrenmişsin, Word'u öğrenmene gerek yokmuş, daha konu açmayı bilmiyorsun.. Hayat çok garip..

arkadaşlar kusuruma bakmayın biraz geç cevap veriyorum kişisel 2 nedenden dolayı.

Ne mühendisliği hocam ? önemli olan bu :D Pc ise tabikide yazılım bunu zaten yapıyorsunuzdur
inşaat hocam
hocam mesleğiniz ile ilgili iş ilanlarına bakın neler istiyorlar ona göre yol çizersiniz
teşekkürler not aldım
Şimdi ne mühendisi olduğunuzu sormayacam :) Bu forumda iseniz bilgisayara ilgili birisiniz. Size klasik bir öneri de bulunacam.

Web sitesi. Uzun vadeli düşünürseniz sabit bir gelire ulaşırsınız. Yakında benim de başlayacağım bu sektör de zor olan hergün makale yazmak. Ama artık uğraşmak yerine uğraşıyı satın alı benimsediğim için bu makale işini bizzat ben değil aracı kişilere bunu yaptırıp yayınlayacam. Web site inşasını da webruz sitesinden halledebilirsiniz. Harika temalara sahip web site kurulumu yapmaktalar. Ama tabi bunların her biri maliyet ki şunu söyleyebilirim. Para harcanmadan para dönmüyor.

Yazılım. Olağanüstü şekilde geleceği olan bir platform. Bir yazılım öğrencisiyseniz üşenmeden o bölümün hakkını verin. Ve tabi ki her alanda açık olun sizin şuan da yaptığınız gibi.

E-Ticaret. Şuan da o kadar gündemdeki. Herkes birkaç video'da gösterinlerle bu sektöre atılıyor. Bu kesmin çok azı başarılı olsa bile işin özü sabır göstermek de yatıyor ve çok da araştırma.

Aslında işin en önemli kısmı. Siz ne düşünüyorsunuz ? Şunu demeniz gerekiyor. Evet, ben bunu yapmak istiyorum. Ben bugün format atmayı öğrenecem. (Bu arada atamayan kalmamıştır umarım :))

Mesela kendimden örnek vereyim. Ben inşaatçıyım. Yol inşaatında çalışmaktayım. İşten çıktıktan sonra diğer mesleğim olan bilgisayar üzerinden büyük küçük pasif gelir oluşturuyorum. Maaş yanına bir meblağ gelmesi kadar harika birşey yok. 8 yıldır uğraşıyorum ve çok şükür ki isteklerime ulaşmaya başladım. İşin zor kısmı demiştim. Ben 8 yıl önce bunu yapmak istiyorum dedim ve 8 yıl sonra meyvesini yemeye başladım. İşte burada diğer bir husus olan sabır da giriyor.

Yani özetleyecek olursak, ne yapmak istediğinize kendiniz karar vermeniz gerekiyor. Birşeyi öğrenmenin verdiği rehaveti bilirim. Hemen başka birşeye atılmak ister kişi. Ama bir zorlukla karşılaşınca maalesef pes ederiz. Bu yüzden neyden pes etmeyeceğinizi bulun.
inşaat
bilgisayara ve web e aşırı hevesli meraklıyım

Benim size önerim şudur ki: Udemy'e girin orada kişisel gelişim, yazılım, dil, müzik aleti vb birçok sektör var. Oradan dilediğiniz konuda kendinizi geliştirmek için eğitimler alabilirsiniz. Eğitimler zaten 24-29 arası değişiyor.

Zaten çok iyi hocalar en öne çıkıyor. Alın dilediğinizi oturun izleyin tüm dersler. Yeni beceriler edinin. Ben bu şekilde ispanyolca, rusça, arapça, osmanlıca dillerini öğrendim.

Dil öğrenmek istiyorsanız busuu uygulaması var hem ios hem android için. O uygulama dil konusunda en iyisi.

Bunlar benim edindiğim tecrübeler. Umarım kendinizi geliştirebilmeniz için bir yol gösterici olabilmişimdir.

İyi Forumlar...
fiyatlar arttı :) tesekkurler

AutoCad öğren kesinlikle Madem Mühendis olacaksın.
ogrenıyorum ve kendımı gelıstırmeye devam edıyorum

Dil konusu çok önemli. Ne olursa olsun ilk sıraya İngilizce öğrenmeyi koymalısın kanımca. ;)
yapacaklarım arasında onerınız var mı acaba ?
3d max öğren 2-3 seneye 10 milyarla işe başla :D
aklımdaydı bır arkadasım soz ettı acaba kaynak onerısınız var mı zor mudur ogrenmesı ?

Windows server oluşturma, SQL, ağ güvenliği vs. öğrenirseniz bi şirkette güzel bi iş bulabilirsiniz
hocam tesekkurler ancak saydıklarıınıza pek meraklı degılım
Film çevirisi, metin çevirisi yapabilecek düzeyde ingilizce, iş ingilizcesi gibi düşünebiliriz.

Rusça, İspanyolca, Arapça'yı da Lise'den çıkan kardeşlerimizin bildiği ingilizce ile eşit seviye diyebiliriz. Hepsi farklı diller olunca kafa karışıklığı yapıyor. Ama İspanyolca'yı önerebilirim. Türkçe'deki çoğu ses var. O yüzden bizim insanımızın öğrenmesinde zorluk olacağını sanmam.

Rusların alfabesi malum kiril alfabesi. Bu yüzden biraz zorlanıyorum. Ama hangi harfler okunur hangileri nasıl anlaşılır onları biliyorum.

Dediğim gibi eğer cidden istiyorsanız ingilizceniz iyi olmalı. Ben busuu uygulamasnı kullanıyorum. 1 Yıllık Premium aldım. Kafam rahat. Çok güzel bir ilerleyişi var. Ayrıca onaylı dil seviye sertifikası da veriyor. En güzel yanı bu. CV'lerinizde vs buyrun ingilizce seviyem bu diyebiliyorsunuz.
tesekkurler

excel öğrendiğini iddia ediyorsun ama sana burada bi excel sorsam şoka uğrarsın güzel kardeşim :)
birşeyi öğrendim diyen birisi asla öğrenememiştir.
=A2+B2 ile excel öğrenmiş olmuyorsun yada üstten Calibri 11,Times New Roman 15 bold yapmala olmuyorki.
Console.WriteLine("Hello World"); bunu ekrana yazdıran yazılımcı olmuyor :)
sen otur excel uğraşmaay devam et.daldan kala konma

kendımı hala gelıstırmeye devam edıyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri