Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Sürekli yaptığım bir çalışma tarzı bu, artı ve eksileri yazabilirim. 10 like alırsa bu yorum açıklayacağımAz önce youtube müşteri temsilcisinin verdiği cevap. Enteresan... Tekrar eden içeriklerden neden kanallar kapandı kafama takıldı. Temsilciye de sordum.
"Size editöriyel tavsiyede bulunmam mümkün değildir, fakat sizinle YouTube'un politikalarını paylaşabilirim."
kuralları attılar ancak sorduğum soruyla alakası yok.
şimdi de yapay zeka gibi cevap verdi.
"Size yardımcı olabilmem için, almak istediğiniz desteği açıklar mısınız?"
tekrar başa döndüm. Sanırım chatgp tarzı bir programla konuşuyoruz.
kendinize ait içeriğinizi tekrar yayınlamanızda sakınca yoktur şeklinde aynı cevabı yazdı.
Enteresan...
Sürekli yaptığım bir çalışma tarzı bu, artı ve eksileri yazabilirim. 10 like alırsa bu yorum açıklayacağım![]()
Bence sakınca var hocam. Detaylara burada değinmem uygun olmaz, Şu kadar söyleyeyim. Sakıncanın kralı tamda burada zaten. Siz yinede dikkat edin derim.
Az önce youtube müşteri temsilcisinin verdiği cevap. Enteresan... Tekrar eden içeriklerden neden kanallar kapandı kafama takıldı. Temsilciye de sordum.
"Size editöriyel tavsiyede bulunmam mümkün değildir, fakat sizinle YouTube'un politikalarını paylaşabilirim."
kuralları attılar ancak sorduğum soruyla alakası yok.
şimdi de yapay zeka gibi cevap verdi.
"Size yardımcı olabilmem için, almak istediğiniz desteği açıklar mısınız?"
tekrar başa döndüm. Sanırım chatgp tarzı bir programla konuşuyoruz.
kendinize ait içeriğinizi tekrar yayınlamanızda sakınca yoktur şeklinde aynı cevabı yazdı.
Enteresan...
Kendine ait içeriği yayınlaman tekrarlayan içeriğe girmez, mevcut kanalındaki bir videoyu editleyip seste değişiklik yapıp, süre de kısaltma yaparak yayınlayabilirsin ben yapıyorum sıkıntı yok, bu konuda adamlar doğru söylemiş.
Adamların tekrarlayan içerik dediği olay; atıyorum gülmeme challenge youtube da 100 lerce var sen tutup bu konuda içerik üretirsen tekrarlayan içerik olarak algılıyor yani adamlar youtube çöplük yapmak istemiyorlar, işin özü spam içeriği tekrarlayan içerik adı altında para kazanmasını kapatıyorlar. Örneğin; Adam bir içerik yapıyor kanalımdaki en komik videolar diye başlık yapıyor ve yine kanalındaki videoları bu video da topluyor ama para kazanması gitmiyor yani adamaların tekrarlayan içerik dediği olay tamamen farklı bir olay tekrarlayan içerik = SPAM.
Yani içerik %100 özgün bile olsa, o içeriği yt istemiyorsa yine pk kapanırmı?
Aynen öyle tam olarak. Çöp içerikler de zaten belli içerikler, kendini bariz belli ediyor. Örneğin şimdi dünya kadar kanal Rusya Ukrayna savaşının haberlerini yapıyor, sen tutup bu savaşın slaytını yaparsan, arkada seslendirirsen başlığı atıp yayınlarsan tekrarlayan içerikten para kazanman gider, bu içerikler belli yani.
Kendine ait içeriği yayınlaman tekrarlayan içeriğe girmez, mevcut kanalındaki bir videoyu editleyip seste değişiklik yapıp, süre de kısaltma yaparak yayınlayabilirsin ben yapıyorum sıkıntı yok, bu konuda adamlar doğru söylemiş.
Adamların tekrarlayan içerik dediği olay; atıyorum gülmeme challenge youtube da 100 lerce var sen tutup bu konuda içerik üretirsen tekrarlayan içerik olarak algılıyor yani adamlar youtube çöplük yapmak istemiyorlar, işin özü spam içeriği tekrarlayan içerik adı altında para kazanmasını kapatıyorlar. Örneğin; Adam bir içerik yapıyor kanalımdaki en komik videolar diye başlık yapıyor ve yine kanalındaki videoları bu video da topluyor ama para kazanması gitmiyor yani adamaların tekrarlayan içerik dediği olay tamamen farklı bir olay tekrarlayan içerik = SPAM.
Bir video attım diyelim, o video izlenmedi. Silip başka başlık ve fotoğraf ile yeniden paylaşıyorum veya video izlendi ekmeğini yedim ama tekrar kullanmak istiyorum yine aynı şekilde silip yeniden farklı başlık ve fotoğraf ile paylaşıyorum. Bunları yt bir problem olarak görmüyor, video silmem analizdeki gelirimde düşme vs yaratmıyor. Pk açık olduğu sürece 10 kere aynı videoyu yükleyip sildiysem 10 defada ne kazandıysa her zaman kesinleşti. Kısacası bu durum benim gelirime çok katkı sağlıyor.
Lakin.
İçeriğimi kopyalayan çok kişi var. Ben ilk video silişimden sonra telif hakları kısmına içeriğimi kopyalayanlar artık çıkmıyor. Hatta öyle bir durum ki, bazen ben spam olarak gözüküp pk kapatmaları çok çok sık yaşadığım problemler arasındadır. Tembel, 2 dakika zaman ayırıp ilk videoyu yükleyeni bulmak yerine "o senden daha önce yüklemiş" diye saçma bir algıyla olayı ele alan destek ekibinin yüzünden problem yaşıyorum her ay 1 kere (10dan fazla kanal işletiyorum).
Bir keresinde benim videomu paylaşan bir vietnamlı, videomu 1milyondan fazla izletmişti ve ben de kanalımdaki telif ekranına düşmediği için manuel olarak telif ihtarı talebinde bulundum ve dahilinde sorunlar silsilesi başladı.
İlk başta daha fazla bilgi gerekiyor diye mail geldi. İçeriğin bana ait olduğunu (*lan videoda ben varım ve adamlara yüzümün göründüğü) ingilizce altyazılı itiraz videosu çektim gönderdim bunu kabul etmediler. 7 gün içinde ihtar bildirimini geri almazsam sahte telif bildirimi yapmaktan dolayı kanalımın kapatılacağına dair bir mail aldım. Düşünün, videoyu siz çekip siz yüklediniz ytye. Ama sildiniz, sizden sonra yükleyen biri siz sildiğiniz için sizden önce yüklemiş gibi gözüküyor sadece yüzeysel olarak ve youtube onu haklı görüyor. Kaldı ki bahsettiğim vietnamlının kanalında trilyon tane ağır spam içerikler, benim kanalımda ise kendi yüzüm gözüktüğü bir sürü video vardı.
Her neyse, dediğim üzere, video silmenin kazanca çok etkisi var. Ama bu bahsettiğim içerik kopyalayanlardan dolayı ve dahilinde aptal destek ekibi çalışanlarının yarattığı saçmalıklardan dolayı sorunlar da beraberinde geliyor. Ben de bir çözüm olarak videoyu ilk yükledikten sonra silme zamanı geldiğinde silmeyip videoyu kırpma seçeneğinden ilk 2 dakikasını bırakarak"tanıtım" adı altında kanalımda tutuyorum, bir süre daha yükleyen olduğunda telif bildirimi gelmeye devam ediyor ama her ne hikmetse yine duruyor (kopyalayanlar olduğuna emin olsam da). Lakin bu bahsettiğim sorunlar epey daha azalıyor, maalesef bitmiyor.
eskiden ne like istenirdi ne de burada söyleyemem denirdi![]()
İşin esprisi hocam ya, yt çalışan adamız "1000 like gelirse kanalımı sileceğim" konseptince bir yorum yaptım. Müsait değildim o vakit, elden çıksın yazmayım diye yorumum dursun dedim
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.