Kesinlikle Gizlide Dünya Engeli ve Telif Geliyor.

HunterLord

Kayıtlı Üye
S.a arkadaşlar .. Bu konu kulaginiza küpe olsun .. " Kesinlikle Gizlide Dünya Engeli ve Telif Geliyor. " .. 3 gün önce özele aldığım videolara az önce dünya engeli ve telif geldi. Bundan sonra özel de ki video ya engel yada Telif gelmezi savunmayın .. Haydi hayrılı kazançlar herkese :)

Gizli-liste dışı- herkese açık(bekleme de ) her türlü yiyor zaten =)

Zaten geliyordu gelmez diyenler neye göre demiş merak ettim :D

büyük ihtimalle videoyu özele almadan önce şahıs linki almıştır. sonradan yollamıştır engeli veya telifi.
liste dışı yapılabilir sakıncası olurmu acaba indexe?

büyük ihtimalle videoyu özele almadan önce şahıs linki almıştır. sonradan yollamıştır engeli veya telifi.
liste dışı yapılabilir sakıncası olurmu acaba indexe?

Link almayla alakasi yok. Content ID sisteminde sen videoyu ne kadar gizli tutsan, yayinlamasan yada liste disi yapsan dahi gorebiliyorlar. Yoksa gunde yuzlerce icerige telif atan sirketler var, tek tek link mi topluyor bu adamlar? :D

Videolar gizli de olsa 'Dünya Engeli' zaten eskiden beri otomatik geliyordu, ama videoya Telif gelmesi için videonun açık ve izlenir olması lazım. Çünkü Telif bildirimleri hak sahibi tarafından manuel olarak ve link verilerek gönderilebiliyor.

Sizin telif gönderilen videonuz henüz gizlemeden önce tespit edilmiş ve linki Youtube'ye bildirilmiş olmasın ? Telif anında gelecek diye bir kural yok ki, hak sahibi videoları tespit edip linklerini sonra bildirmiş olabilir. Bu ayrıntıyı da atlamayalım

Videolar gizli de olsa 'Dünya Engeli' zaten eskiden beri otomatik geliyordu, ama videoya Telif gelmesi için videonun açık ve izlenir olması lazım. Çünkü Telif bildirimleri hak sahibi tarafından manuel olarak ve link verilerek gönderilebiliyor.

Sizin telif gönderilen videonuz henüz gizlemeden önce tespit edilmiş ve linki Youtube'ye bildirilmiş olmasın ? Telif anında gelecek diye bir kural yok ki, hak sahibi videoları tespit edip linklerini sonra bildirmiş olabilir. Bu ayrıntıyı da atlamayalım

Bu dogru degil. Bizzat kendim daha yukledigim fakat yayinlamadigim videoya telif yedim. Yukledikten yaklasik 20 saniye sonra falan. Asla genele acmadim yayinlaya basmamistim. Content ID sistemi cok daha gelismis bi olay, tek tek link toplamayla mi ugrastiracaklar koca sirketleri?

Özeldeki videoya telif geliyo hocam çok yaşadım 0 izlenme hatta yüklenmesi biter bitmez bile telif gelebiliyo.

15dksı kapalı kanala atılan aktif olmayan uzun videolara bile resmi telif gelebiliyor :D

Hocam Dün video yukluyodum. videoları hep gizlide yüklerim.. yüklerken telif geldi :). Benim yeni tezim işleniyorda telif geliyor :D

Benim de başıma gelmişti. Her ne kadar eşleşen veya dünya engelini geçsenizde, genele alınmamış videolarda bazen eşleşen sonradan gelebiliyor.

Benim bu telif şirketi öyle telifi ertleyecek bir şirket değil :D

Bir kere panele düşmüşse isterseniz özele alın, başlığı alakasız yapın yine telif, eşleşen vs. gelir.

oto dünya engeliyse gizli olsa da gelir.
benim çalıştığım firma manuel atıyor. hatta hafta sonları çalışmıyor olacaklar ki hafta sonu hiç gizlemiyorum videolarımı.

Gizli videolarınıza (özellikle acımasız firmalardan) telif geliyorsa video yüklenirken veya sonradan gelen eşleşen'lerden de tespit edilebilmesinden kaynaklanabilir.. Böyle videolar yasaklanan görüntüleri içinde barındırdığı için eşleşme bilgisi hak sahibine ulaşıyor ve o da gizli olan bu videoyu tespit edip telif gönderiyor olamaz mı ? Diğer türlü görmeden, bilmeden ve aynı video olduğunu tespit etmeden telif göndermesi hem haksızlık olur hem de zaten hukuka aykırı bir durumdur. Hukukta tespit kuralı vardır ve videolar da eşleşen sayesinde tespit ediliyor, kaçamıyor zaten.

Yani işin özü; öyle video başlığından veya etiketlerden yakalanma filan değildir, birebir görüntü eşleşmesidir. Başlık ve etiketten dolayı gizli videoya telif atılacak olsaydı yanıltıcı başlık ve etiket kullanarak video paylaşanlar da telif yerdi. Doğru başlıklı sahte videolar neden telif yemiyor diye mantıklı düşünmek lazım.

telif konusunu bilemem ama dünya engeli hertürlü gelir telif paneline bakmak lazım gözüküyor mu gizli videolar diye

hergün geliyor bana gizlide kim gizlide gelmez demişse anasayfada sallandırmak lazım :)

silinmiş videolara bile telif gelirken gizlideki videolara gelmeyeceğini düşünmek bile şaşırtıcı zaten :)

gerçek telif için,dünya engeli için gizli,liste dışı filan farketmez bence zaten.çare olursa sahte telifcilere olur belki bi nebze...

Bunu bende yaşadım.Özele aldığım bir videoya telif ve dünya engeli yemiştim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri