Keşke vicdanım ön planda olmasa , keşke bu kadar iyi insan olmasam ...

Ne kadar darbe yiyorsam o kadar köreliyorum. Artik tanimadigim insanlara yardim eli uzatmaktan korkuyorum. Buyudukce iyiliklerim azaliyor. sistem bizi bunun icine cekiyor

Yazılanları tam okumadım ama, insanları tanımadan ön yargılı olmak çok yanlış birşey bence. Bu forumda nice iyilik yapmıyorum artık, ben bu işi bıraktım diyen insanlar gördüm. Allah razı olsun ben bugün bu işin hakkında ne öğrendiysem yarısını onlarla ettiğim arkadaş,abi-kardeş muhabbetlerinden; geri kalan yarısını da uykusuz gecelerimden öğrendim. Allah razı olsun, şuan burada olandan da olmayandan da. Şunu anlatayım:

Benim geçen sene bir öğrenciye göre yüksek bir meblağ borcum vardı ama tabiatımdan dolayı gece gündüz araştırır çalışırdım. Bir abi bana kendi sistemini olduğu gibi anlattı ve dedi ki bunu çalış. Ben adama ayıp olacak zaten bize iyilik yapıyor diye elimi bile sürmedim o ısrar ettikçe ben kendimi geri çektim. Sonra birisiyle tanıştım bana quiz açmayı öğretti. Birisiyle tanıştım quiz satmayı, müşteri bulmama yardımcı oldu.

Yani işin özet kısmı; hala iyilik yapmayı bırakmış insanlar değiliz; sadece karşımızdakinden korkuyoruz yediğimiz darbeler yüzünden. Karşıdaki insan güvenilir olduktan sonra istediğini yap zararını görmezsin.

Buna ek olarak; doğru düzgün görünen her insan en azından bir şansı hakeder. Adamı azıcık bile tanımadan önyargıya varırsanız suçlu o değil siz olursunuz. Ben hayatımı her zaman buna göre yaşadım elimden geldiğince iyi ve dürüst olmaya da çalışıyorum. Kaç gün arkadaşlarıma mahcup olduğumu bilirim dolandırıldığım için. Neler geldi başıma bir yerden sonra artık insanları az çok anlıyorsunuz.

Forumda zamanında çok yardımı dokunan bir arkadaş bir abi oldu her daim duacısıyım,allah razı olsun her daim.

Bende herkes gibi bir sefer yardım ettiğim bir kişide çok güzel bir ders aldım...babamda olsa babama bile söylemem diyen bir zihniyetle karşılaştım tabi velasın tilkin dönüp dolaşacağı yer kürtçü dükkanı hesabı oldu :) youtube dunya engeli güncellemesinden sonra utanmadan iki sefer aradı taktik soruyor.mutlaka okur mesaji biz kimseyi yarı yolda koymayız umarım bu yaptığından ders alır ders cıkarır....Bence iyilik her daim insana kazandırır sen bunun farkında olamayabilirsin

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri