Kıdem Tazminatı Değişikliği Hakkında Ne Düşünüyorsunuz

Captain Price

Kayıtlı Üye
https://www.youtube.com/watch?v=HuZkdhegYXE

Bugün muhasebecimin sayfasında gördüm detayları bilmiyorum olduğu gibi ekledim.

YENİ KIDEM TAZMİNATI DEĞİŞİKLİĞİ

Size yeni "kıdem tazminatı" sistemini anlatayım biraz canınız sıkılsın.Ama önce eski sistemi anlatayim.Eski sisteme göre eğer 1 yıl ve üzeri çalıştıysanız,işveren her ay için maaşınızın %8,3'ü kadarını size kıdem tazminatı olarak vermek zorunda.

Örneğin bu sisteme göre bir işyerinde 1 yıl asgari ücretle çalışırsanız ve haksız gerekçeyle işten çıkartılırsanız 2943 lira kıdem tazminatına hak kazanırsınız ve bu tutarı da HEMEN alırsınız.

Gelelim yeni gelen sisteme.Yeni sistemin adı tamamlayıcı emeklilik sistemi.Kısaca TES. TES'e göre sistem şu şekilde.Maaşınızdan sisteme ödenecek %8,3'lük tutarın %5,3'ünü işveren, %3'ünü siz ödeyeceksiniz.

Yani işveren fona sizin adınıza 2943 lira değil;Bu tutarın %63,6'sını ödeyecek.Yani 1874,74 lira. peki bu tutarı 1 yılınız dolduysa ve haksız gerekçe ile işten çıkartılırsanız alabilecek misiniz? HAYIR.

Sistem diyor ki;Ben bu parayı senin adına biriktireceğim.Ne zamana kadar 60 yaşına kadar. 60'dan sonra da bu tutarı sana 15 yıl boyunca eşit paylarda ödeyeceğim.

25 sene çalıştığınızı düşünelim. sistemde 46793 liranız birikecek. bunu da size 15 yıl boyunca her ay 259,96 lira olacak şekilde maaşınıza ek olarak ödeyecek.

Peki 60'da emekli oldunuz ancak 65'te öldünüz diyelim. ne olacak? 10 yıl boyunca size ödenecek olan tutar devlete kalacak eğer maaşınız bir yakınınıza kalmışsa da %25 kesecek.

60 yaşına geldiğinizde dediniz ki ben paramı ay ay değil tek seferde almak istiyorum. devlet size diyor ki ALAMAZSIN.Sadece %10'unu ödüyor. yani 4679 lirasını.Kalanı yine 15 yılda taksitle.

Özetle 25 sene çalışıp sistemde biriktirdiğiniz kıdem tazminatınızın tamamını eksiksiz olarak almak istiyorsanız 75 yaşınızı doldurana kadar ölmemeniz gerekiyor. türkiye'de bugün ortalama yaşam süresi 72 sene. yani hepimiz öleceğiz ve paralarımız devlete kalacak.

Yeni sistem dolaylı yoldan paranızı yıllarca işletip sizin paranızı yaşlandığınızda size taksit taksit ödeyecek bir sistem. 75'ten önce ölürseniz de sizin para yanıyor.

ALINTIDIR.
https://www.r10.net/gundemdeki-konular-amp-haberler/2416847-yeni-kidem-tazminati-degisikligi.html

Devlete isyan ediyorsunuz hocam lütfen böyle şeyler yazmayalım düşünmeyelim ekonomimiz çok iyi Avrupa bizi kıskanıyor siz ise 46793 tl gibi 6.826 dolara tekabül eden komik rakamlar için devletimizi itham ediyorsunuz yol yaptık tabii ki alacak devletimiz şehir hastahaneleri var bak tabii ki alacak devletimiz Suriye'de Libya'da mermi atıyoruz tabii ki alacak devletimiz Kıbrıs'ta sondaj yapıp avrupayı diz çökertiyoruz tabii ki alsın ya feda olsun fakirlere 1000 tl koskoca 1000 tl asgari ücret 2324 tl 1 ay çalışıp alacağın paranın %40 ını devletimiz fakirlere sosyal yardım olarak yaptı kiralar 1000 tl ya fakir insanları bu kadar düşünen bir devletimiz var Amerika'da Avrupa'da insanlar sokaklara atıldılar ölüme terk edildiler lütfen sosyal bir devleti böyle kara şeylerle lekelemeyelim.

Sendikalar tarafından grevler yapılması lazım..Ülkede yandaş vesaire olup tuzu kuru olanlar var onlar zaten hak aramaz. İşçi gariban ahmet , mehmet hakkını aramalı.

Hirsizliktan baska bir sey degil. Ülkenin yagmayalip talan edilen baska bir seyi kalmayinca gozlerini kideme diktiler. Halktan calinan issizlik fonu deprem vergisi vs soyulacak baska bir parasi kalmadigindan kidem tazminatina geldi sira. Ondan sonra halkin donu var...

Son düzenleme:
ben bu tarz düzenlemeleri kötü ekonominin sonuçları olarak görüyorum . ama bunlarla bitecek zannetmeyin, şuan 30 lu yaşlarda olan bir kişi emin oldum 85-90 yaşlarında emekli olacak. emeklilik yaşı en az 80 lere çekilecek mecburen. ekonomiler emeklilik giderlerini fazla karşılayamaz.
zaten işverenler şuan devlet desteğiyle ayakta duruyor. iflas etmek yasak , işçi çıkarmak yasak nereye kadar dayanır ekonomi mechul...

İnsanların tek hayali kıdem tazminatıyla ufakta olsa birşeyler yapabilmek hayata tutunabilmektir, Bu haklarınıda teslim etmek istiyorlarsa iyi rüyalar onlara..

Niye yapılan her hareket, atılan her adım işçinin emekçinin aleyhine ? Orta ve alt tabaka her geçen gün daha da fakirleştiriliyor.

Türk milletine müstehak. Bana dokunmayan yılın 1000 yılın yaşasın düşüncesiyle yaşayan Türk milleti o yılan gelir bir gün sizi sokar, soktuktan sonra da ağzınızı açsanız da bir faydası olmaz..

Daha yeni başlıyoruz.

Kötü günler geride kaldı, daha kötü günler bizi bekliyor...

Ne yazzak boş, forumda bir bir dolu Troll var.
Her yaptıkleri şeyi iyi gösteriyorlar ama HALK için HALK adına hiçbirşey yapılmıyor.
Yazmaya, çizmeye gerek yok, Egonomi çok çok eyyi.

Sendikalar tarafından grevler yapılması lazım..Ülkede yandaş vesaire olup tuzu kuru olanlar var onlar zaten hak aramaz. İşçi gariban ahmet , mehmet hakkını aramalı.

Sendikalar hükümetlerin çıkardığı asla gerçekleşmeyecek olan bir hak arama birimi kurumudur. sözde hak arayan ama her daim tasmaları hükümetlerin elinde olan bu soyguncu kuruluşlar
Haksız yere milyonlarca üyelerinden aylık 90 100 tl ücreti alan ve paraların kayıt altına alınmayan örgütlerdir.
Çalıştığım kurumda bile zorla bir başka sendikaya üye yaptırıldık.
Düşününki en son mikrofonları açık kalan sendikanın önceden planlanmış konuşma anlaşmaları sonucunda gerçek yüzünü de gördük.
Neden 2022 de çıkarılacak
Çünkü 2023 e sağ çıkmayacak zamanında benimde desteklediğim parti.
Kendilerine 2 yıl sonunda ömür boyu emeklilik hakkı tanıyacak ama biz HALK a 65 75 yaş sonrası alırsın parayı diyorlar.
yazıklar olsun böyle soyguncu partilere

Son düzenleme:
Diyelim ki ben 10 yıldır çalışıyorum. Ve yasa bugün geçti diyelim. Ben bu saatten sonra tazminat alamayacakmıyım? Yoksa benim sigorta ve işe giriş tarihim eski olduğu için beni kapsamayacak mı? Yoksa bu ilk defa işe başlayacak olanlar için mi geçerli acaba?

Bunların halkın yararına yaptığı tek bir değişiklik mi var. Yine laf kalabalığıyla çökecekler.

Diyelim ki ben 10 yıldır çalışıyorum. Ve yasa bugün geçti diyelim. Ben bu saatten sonra tazminat alamayacakmıyım? Yoksa benim sigorta ve işe giriş tarihim eski olduğu için beni kapsamayacak mı? Yoksa bu ilk defa işe başlayacak olanlar için mi geçerli acaba?

bende bunu merak ediyorum kabul edildiği gün ve sonrası içinmi geçerli olucak yoksa gecmişteki kıdemlerde bu şeklemi dönecek

bu konu bence hala düşündürücü. Geçmişe dönük bir yasa ile eski kıdemlerimize de çökerler. şu yasa çıkmadan evi alabilsem de kıdemi kurtarsam diye düşünüyorum bende :S

her şeyden önemlisi insanların bu tür şeylere alışması ve zamanla kabullenmesi.ne yazık ki böyle emekçi düşmanı kanunları savunacak derecede partizan insanlar da mevcut.bu gidişata dur demedikten sonra daha beterlerini görecez

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri