Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
yeterli kazancı olup sosyal güvencesi olmayanlar için şart uyduruk şirket
ama her keze göre de degişebilir devlet memurudur şirket acmasına izin yoktur falan o kısımlar hakkında bi bilgim yok
bilişim sektöründe bi şirket oldunuz diyelim bir iş adamı sizi desteklerse maddi olarak %100 ü adamın vergisinden düşüyor çevrenizde mutlaka ciddi vergiler ödeyen birileri vardır ayık olmak lazım![]()
arkadasım bu ceza tamamen adsenseden kazandığın paradan dolayı aldınız ceza dımı ? yanı bızımde odememızı şiddetle tavsiye ediyorsun ?
saol kardeşim bende yıl sonunda gıdıp odüycem o zaman sonrada basımıza iş gelmesin tarifeye gorede yuzde 35 oderım galıbaDostum ister Adsense'den kazan ister backlink paket sat bu bizim ülkemizdeki yasalara göre aynı şey. Kazandığın paranın vergisini ödeyeceksin diyor.![]()
saol kardeşim bende yıl sonunda gıdıp odüycem o zaman sonrada basımıza iş gelmesin tarifeye gorede yuzde 35 oderım galıba
2013 Gelir vergisi tarifesi sudur :
10.700 TL'ye kadar---% 15
26.000 TL'nin 10.700 TL'si için 1.605 TL, fazlası---% 20
60.000 TL'nin 26.000 TL'si için 4.665 TL (ücret gelirlerinde 94.000 TL'nin
26.000 TL'si için 4.665 TL), fazlası---% 27
60.000 TL'den fazlasının 60.000 TL'si için 13.845 TL (ücret gelirlerinde
94.000 TL'den fazlasının 94.000 TL'si için 23.025 TL), fazlası---% 35
Hocam bu olay bence bu şekilde değil. Farklı bir durum söz konusu.
Detaylandırmak lazım, alınan ödemeyi bir tanıdığa göstermek lazım.
İçindeki o %20 lik kesinti kısmında %18 KDV'de olabilir %15 gelir vergiside olabilir.
Eğer gelir vergisiyse, gelir vergisi ödemeyeceğiz KDV ödememiz gerekir.
Ancak herkes şirket değil ki birşeyler satsın.
Adsense üzerinden başvuru yaparken bireyseli seçtiğimize göre ödenen şey %18 KDV'dir ve %2 Google payı vardır diye düşünüyorum.
Biz sadece gelir vergiside ödeyebiliriz. Ödemeyedebiliriz.
Karışık.
Ancak internetten kazanılan paraya devletin ceza kestiği gerçek![]()
Arkadaş devlet yıllarca bir işçinin ömrü boyunca çalışarak kazanacağı parayı bir sezonda alan futbolculardan vergi almıyordu.Şimdi kalkıp da mazlum adsensecilerin gelirine göz dikmesinler.
Ben o vergiyi araba alırken iki katı ödeyip,devletin ötv fantazisini gerçekleştirirken,Benzini çok uzakta değil komşularımızdan %5000 daha fazla alırken ödüyorum zaten.
Bilindik bir bölgemizde kendi kendine güvenlik birimleri,bayraklar hatta bu bayraklar altında Bizim temiz şehitlerimizin ünvanını kirleterek;kendine mezarlıklar oluşturan garip it sürüsünün kaçak kullandığı elektriğin,suyun vergisini yine ben benim halkım ödüyor.
Ayrıca benim vergimle suriye'den gelip de burada militan olanlara 750 lira maaş bağlanıp,evlenene devlet tarafından yine benim vergimle 20 bin lira ödeniyorsa bundan sonra NAH alırlar o vergiyi...
cok uzun zamandır internetten ve adsenseden gelir elde ediyorum ve bu konu hakkında bilgiliyim ve fatura kesiyorum cok incikli cıncıklı bi mevzu ama sadece youtube için bi açıklama yapayım ;
verilen hizmet yurt dışında oldugu için %0 kdv olarak gelir beyannamesi yapıp
sene sonunda toplam gelen para dan degil karımızdan %20 vergi ödememiz gerekiyor
kazancımız eksi bagkur + muhasebe giderleri + yedigin içtigin + ısınma cart curt hatta aldıgın araba yaktıgı mazot bile gider sonuç olarak zarar gösterip + teşviklerden faydalanabiliyoruz
sadece beyan ederken ben yurt dışında böyle böyle bir iş yapıyorum hizmet verdigim kurum x ülkenin kurumu ve x ülkelere hizmet veriyor demeniz önemli devlet köstek degil destek oluyor
Hizmet ihracı olarak KDVsiz fatura kesmek için aşağıdaki unsurların hepsinin gerçekleşmesi gerekmektedir.
1- Hizmetin Türkiyede yurt dışındaki bir müşteri için yapılmış olması,
2- Fatura veya benzeri nitelikteki belgenin yurt dışındaki müşteri adına düzenlenmesi,
3- Hizmet bedelinin, döviz olarak Türkiyeye getirilmesi ve
4- Hizmetten yurt dışında faydalanılması.
merhaba bende mükellefiyet açtırdım ama kafama kdv konusu takıldı kdv ödememek için yukarıdaki hallerin gerçekleşmesi gerekir deniliyor ama muhasebeci kdv ödemeye gerek yok senin verdiğin belgede(google dan alınan gelir beyannamesi kağıdı) kdv bilgisi yok diyor bu konu ilerde başımıza dert olur mu?
siz hic vergi ödedinizmi? Adsenseden kazancınız üzerinden?
ağustosta ilkini ödiyeceim
ağustosdamı ? yıl sonu odenmıcekmı bunlar ? toplu![]()
3 er aylık geçici vergi beyanı varmış yıl sonunda da gelir vergisi toplu olarak veriliyor(bi nevi ayar çekiliyor yıl sonunda)
vergı oranlarınıda ogrenmıssınızdır ? oranlar nedır ? yuzde kac vercez kac tl ler arasında ?
Bende bı tanıdıkla gorustum vergı daıresınden oda arastırıp soylucek bende yazarım netlestirelim su olayı sonradan basımız agrımasın
yok onu tam öğrenemedim ama geçici vergiler %15 ten hesaplanıyor yıl sonunda da gelir vergisinden toplam parada kalan vergiyi vergi dilimlerine göre hesaplıyorlar benim anladığım bu.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.