Kimseye kefil olmayın ! Oluyorsanız da dikkatli olun.

geçmiş olsun adaş.bende herkes gibi kefil oldugunuz haricindeki borçlardan nasıl sorumlu oldugunuza takıldım.ilk defa duyuyorum bunu.gerçekten garip geldi banada...

Öncelikle teşekkürler adaşım.Forumda daha önce gene konu açmıştım ve bir arkadaş araştırıp bir link vermişti galiba haber 2005 yılına aitti ve kefil olurken dikkat edin tarzında söylemler vardı . Ve bu işin yasal değil de üç kağıtçılık oldugunu söylemişlerdi. Ev satışından sonra 7 gün içinde itiraz hakkımız var itirazımızı edeceğiz mahkemeye taşınırsa elimizdeki tüm delillerle konuşacağız inşallah . Rabbim yardım eder

Edit: Link burada hocam
http://www.tuketicimerkezi.org/haberdetay.php?id=104

Son düzenleme:
şu an durum nedir arkadaşınız için yanlış anlamadım 100 bin liramı ödediniz ? ee hocam üstünüzdeki herşeyi başka birinin üstüne yapsaydınız kurtulamazmıydınız ? geçmiş olsun ya

Bu devirde babama bile kefil olmam diye boşuna söylememişler. Çok geçmiş olsun.

Bunlar hep duygusal olmamızdan kaynaklanıyor. Hayır demeyi öğrenmeli bu millet:confused:

Çok zor bi durum,Allah yardımcınız olsun,umarım en kısa zamanda toparlarsınız.

Geçmiş olsun hocam

Şu zamanda güvenebilecek birilerini bulmak çok zor eğer bulursanız öyle birilerini bırakmayın sakın :) bende kolay kolay kimseye kefil olmam diye düşünüyorum olacaksam da neye kefil olacaksam önce en kötüyü düşünüp ödeyemezse ödeyebilir miyim diye düşünürüm

"geçmiş ve gelecekteki borçlarına kefil olmak" bence çokta borçlar hukukunda yer alabilecek birşey değil hocam.

bu işte bir yanlışlık - hata olduğunu düşünüyorum.

geçmişteki borçlar neyse belki bir nebze mantığa sığar ama gelecekteki borcuna kefilsiniz denmesi saçma.

şöyle birşey var borçlar kanununda:
Kefilliğin geçerli olabilmesi için asıl bir borcun var olması gerekir (B.K. md.582 "Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabilir"). Asıl borç hukuka veya ahlaka aykırılık sebebiyle geçersizse bu durumda kefillikte geçersiz olur. Ancak gelecekte doğacak veya koşula bağlı bir borç için de, bu borç doğduğunda veya koşul gerçekleştiğinde hüküm ifade etmek üzere kefalet sözleşmesi kurulabilir.

anladığım kadarıyla gelecekte doğacak borç, mevcut borç üzerinden devam ederse kefalet devam eder gibi...
sizin durumda böyle mi ?
yoksa kişinin başka borcunumu yüklediler size

Son düzenleme:
geçmiş olsun, sözleşmeyi alıp inceleyecektiniz, bunu yaptınız mı?

şu an durum nedir arkadaşınız için yanlış anlamadım 100 bin liramı ödediniz ? ee hocam üstünüzdeki herşeyi başka birinin üstüne yapsaydınız kurtulamazmıydınız ? geçmiş olsun ya

hocam olmaz öyle şey bir tapu ipotekte ise başkasının adına yapmaya kalksanız bile ipotek ile birlikte taşınır o tapu

---------- Spam Engelliyici 00:03 ---------- Önceki Mesaj 00:01 ----------

"geçmiş ve gelecekteki borçlarına kefil olmak" bence çokta borçlar hukukunda yer alabilecek birşey değil hocam.

bu işte bir yanlışlık - hata olduğunu düşünüyorum.

geçmişteki borçlar neyse belki bir nebze mantığa sığar ama gelecekteki borcuna kefilsiniz denmesi saçma.

şöyle birşey var borçlar kanununda:

anladığım kadarıyla gelecekte doğacak borç, mevcut borç üzerinden devam ederse kefalet devam eder gibi...
sizin durumda böyle mi ?
yoksa kişinin başka borcunumu yüklediler size

hocam borçlu kişinin kredi kartı ve çeklerinin borçlarını bile ödedik

---------- Spam Engelliyici 00:05 ---------- Önceki Mesaj 00:03 ----------

geçmiş olsun, sözleşmeyi alıp inceleyecektiniz, bunu yaptınız mı?

Hocam yarın gidip itiraz hakkımızı edeceğiz ve sözleşmeyi alacağız. Adamlar evi sattığına göre sözleşmede yazılan şeylerle alakalı hareket etmişlerdir yine de bir sormak lazım hocam

siz hata yapmışsınız, sözleşmeyi incelemeniz ve itiraz etmeniz gerekiyordu itiraz etmediğiniz için şu an kabullenmiş durumdasınız.

siz hata yapmışsınız, sözleşmeyi incelemeniz ve itiraz etmeniz gerekiyordu itiraz etmediğiniz için şu an kabullenmiş durumdasınız.

maalesef hocam itiraz falan kar etmiyor. bizde aynı şeyleri birebir yaşadık. yapı kredide aşşağılık herifin teki 41/a diye bir madde imzalatmış bankacı. eşimin kansız abisiydi kefil olduğumuz. 20,000 tl ye kefil olduk herif 1-2 ay ödeyip bıraktı biz devam ettik bitti derken sürprizzzz. tüm borçlarına kefilsiniz diyerek 100,000 istediler. tabi o kadar paramız olmadığından üçün birini aldılar. birde sürpriz parti düzenledik arkadaşlara. biz onların peşinde 5-6 ay kadar koştuk onlarda 1,5 senedir arada gelip çayımızı kahvemizi içip cehenneme doğru yol alıyorlar. evden haciz yok artık biliyorsunuz. devletimiz var olsun bir olsun.hasılı eskiden 200,000 koşulsuz kredi veren bankalar 500 tl ek hesap açmıyorlar eşime. ama herşeyin başı sağlık. çok sıkıntı çektik ama gördüğünüz üzere şuan ti ye alıyorum. olsun be napcan nasiiippp

---------- Spam Engelliyici 22:54 ---------- Önceki Mesaj 22:52 ----------

ha şunuda belirteyim ne BDDK ne tüketici hakem heyeti nede mahkeme bi halt edemedi. size tavsiyem o karaktersizlerin yaptığını yapın onlar size vole vuruyorsa siz onlara çakın roveşatayı

Hocam isyan gibi anlaşılmasın ama şu son 2 yıldır tek bir işimiz rast gitmedi . evin hacize verildiği tarih haberimiz yoktu buralardan başka bir sorundan dolayı taşınmak zorunda kalmıştık ve bundan dolayı tebligat makbuzu elimize ulaşmadı . Zaten 7 günlük itiraz süresi vardı süre çoktan dolmuştu en azından bir telefon edebilirlerdi şöyle bir durum var ve sizlere ulaşamadık diye . Bütün suç pttye kalıyor aslında. tebligatın üzerinde falan filan icra mahkemesi yazıyor zaten en azından muhtara götürüp durumu anlatabilirlerdi muhtar tanıdık bir şekilde ulaşırdı bize

hocam sözleşme olan kredilerde miktar yazmak zorunda ve siz o borcun en fazla 100 de 40 ından sorumlusunuz. daha önceden benimde başıma geldi 100 lira kredi kartına kefil olmuştum, 9 yıl sonra bana 7500 tl faizi ile haciz gönderdiler. burada kritik nokta siz sözleşmenin miktarının en fazla yüzde 40 ından sorumlusunuz. benka da size hatalı gönderdiği içinde sizinde 100 de 40 tazminat hakkınız var. ben gelen hacize itiraz ettim ve itirazımı kabul ettiler sonuçta ben kaybedersem 140 tl ödeyecektim onlar ise bana 750 tl nin 100 40 ını tazminat olarak bana ödemek zorundalar. haklarımızı bilip ona göre zamanında hareket etmeliyiz. bankalar yollar ancak sizle de pazarlık yaparlar ne koparsam kardır diye.

---------- Spam Engelliyici 21:26 ---------- Önceki Mesaj 21:24 ----------

Hocam isyan gibi anlaşılmasın ama şu son 2 yıldır tek bir işimiz rast gitmedi . evin hacize verildiği tarih haberimiz yoktu buralardan başka bir sorundan dolayı taşınmak zorunda kalmıştık ve bundan dolayı tebligat makbuzu elimize ulaşmadı . Zaten 7 günlük itiraz süresi vardı süre çoktan dolmuştu en azından bir telefon edebilirlerdi şöyle bir durum var ve sizlere ulaşamadık diye . Bütün suç pttye kalıyor aslında. tebligatın üzerinde falan filan icra mahkemesi yazıyor zaten en azından muhtara götürüp durumu anlatabilirlerdi muhtar tanıdık bir şekilde ulaşırdı bize

tebligat kanununda ev işyeri neresi yazıyorsa oraya muhatap yoksa muhtara o da olmasa da ilanen tebliğ var hepsi geçerli.

maalesef hocam itiraz falan kar etmiyor. bizde aynı şeyleri birebir yaşadık. yapı kredide aşşağılık herifin teki 41/a diye bir madde imzalatmış bankacı. eşimin kansız abisiydi kefil olduğumuz. 20,000 tl ye kefil olduk herif 1-2 ay ödeyip bıraktı biz devam ettik bitti derken sürprizzzz. tüm borçlarına kefilsiniz diyerek 100,000 istediler. tabi o kadar paramız olmadığından üçün birini aldılar. birde sürpriz parti düzenledik arkadaşlara. biz onların peşinde 5-6 ay kadar koştuk onlarda 1,5 senedir arada gelip çayımızı kahvemizi içip cehenneme doğru yol alıyorlar. evden haciz yok artık biliyorsunuz. devletimiz var olsun bir olsun.hasılı eskiden 200,000 koşulsuz kredi veren bankalar 500 tl ek hesap açmıyorlar eşime. ama herşeyin başı sağlık. çok sıkıntı çektik ama gördüğünüz üzere şuan ti ye alıyorum. olsun be napcan nasiiippp

---------- Spam Engelliyici 22:54 ---------- Önceki Mesaj 22:52 ----------

ha şunuda belirteyim ne BDDK ne tüketici hakem heyeti nede mahkeme bi halt edemedi. size tavsiyem o karaktersizlerin yaptığını yapın onlar size vole vuruyorsa siz onlara çakın roveşatayı

Hocam geçmiş olsun öncelikle . Elden bir şey geleceğini ben de sanmıyorum sonuçta maddeler alt alta dizilmiş ve altında imza var . Adalet olsaydı zaten kefilin kefil olduğu kredi dışında diğer borçlardan sorumlu tutulmazdı . Hazır yakalamışken birisini diğer borçları da bundan çıkarayım diyorlar resmen bu hukuka aykırıdır suçtur adalete sığmaz . Mağduruz ama bunu nerede dile getireceğiz bilmiyoruz itirazın da bir işe yarayacağını sanmıyorum adalet olsaydı zaten şuan bu bankaya tazminat davası bile açılması gerekiyordu

---------- Spam Engelliyici 21:29 ---------- Önceki Mesaj 21:26 ----------

hocam sözleşme olan kredilerde miktar yazmak zorunda ve siz o borcun en fazla 100 de 40 ından sorumlusunuz. daha önceden benimde başıma geldi 100 lira kredi kartına kefil olmuştum, 9 yıl sonra bana 7500 tl faizi ile haciz gönderdiler. burada kritik nokta siz sözleşmenin miktarının en fazla yüzde 40 ından sorumlusunuz. benka da size hatalı gönderdiği içinde sizinde 100 de 40 tazminat hakkınız var. ben gelen hacize itiraz ettim ve itirazımı kabul ettiler sonuçta ben kaybedersem 140 tl ödeyecektim onlar ise bana 750 tl nin 100 40 ını tazminat olarak bana ödemek zorundalar. haklarımızı bilip ona göre zamanında hareket etmeliyiz. bankalar yollar ancak sizle de pazarlık yaparlar ne koparsam kardır diye.

---------- Spam Engelliyici 21:26 ---------- Önceki Mesaj 21:24 ----------

tebligat kanununda ev işyeri neresi yazıyorsa oraya muhatap yoksa muhtara o da olmasa da ilanen tebliğ var hepsi geçerli.

hocam tamam işte normalde muhtara verilmesi gerekiyordu tebligatın ama böyle birşey gerçekleşmedi belki itiraz kabul edilecekti. Olan oldu ev satıldı bize şimdi yine itiraz hakkı doğmuş itiraz edeceğiz bakalım . Borçlu kişiyle de konuşuyoruz arada adam kaçmış gel öldür diyor ne yapabilirsin ki

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri