Kırklareli Gezisi - Günü Birlik :)

ebagcuvan

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Haziran 2014
Mesajlar
199
Tepkime puanı
0
Puan
0
Konum
Edirne
Web sitesi
www.emrebagcuvan.com.tr
7gWLRl.jpg

Başka bir forumda öneri almıştım ve Dupnisa Mağarası ve İğneada'ya gitmeye karar verdim.

Toplamda 5 - 6 saate yakın bir yol giderek tüm gezim boyunca 360 kilometre yol yaptım :)

Yazıyı buraya koymak isterim ama 900 kelimeden fazla ve wordpress'de güzel bir düzen verdim. Şöyle ilk iki paragrafı buraya koyuyorum ve devamını okumak isteyen arkadaşlar için alta link bırakıyorum.

Kafam o kadar sıkıldı ki dedim hafta sonu şehir dışına çıkayım Edirne‘de oturduğum için burada pek bir gezilecek bir yer yok bende Kırklareli’ne gidip Dupnisa Mağarasına ve İğneada‘ya gideyim dedim. Gerekli yolu 2 gün öncesinden küçük not kağıtlara yazdım. Arabanın torpidosundaki Türkiye haritasından bütün güzarhahı belirleyeyim dedim malum telefon çekmez belki diye iyi ki de hazırlamışım. Neyse cumartesi sabahı oldu sabah 7:30 da evden çıktım. Bizim buradaki börekçi abiden bir kaç poğaça alıp yola çıktım daha sonra mazot alıp Kırklareli sapağına geldim ve yola döndüm 50 kilometre yol yazıyordu. Yaklaşık 30 dakika sonra Kırklareli’ne geldim. Tam şehir merkezine giren yerde bulunan döner kavşaktan sonra müsait bir yere arabayı çektim ve hangi yolu kullanmam gerektiğine baktım. Biraz konumumu belirlemek ve yol ayrımını bulmam zor oldu ama buldum ve yola devam ettim aklımda ilk önce Dupnisa Mağarasına gidip sonra İğneada’ya gidecektim ama tam tersini yaptım iyi ki de tersini yapmışım.

Kırklareli’nden İğneada’ya yaklaşık 1 saat 30 dakikalık bir yol yazıyor 100 kilometre kadar bir yol ancak yol 1 saat 30 dakika kadar sürmedi 2 saat civarında sürdü.Pınarhisar mevkine geldikten sonra tam çıkışta bir polis çevirmesine girdim polis memuru nereye gidiyorsun diye sordu bende İğneada’ya dedim. Sonra polis memuru Vize yolunu kullanma yol kapalı Poyralı’dan sola devam et bende onun dediği gibi yaptım. Neyse iyi ki de öyle yapmışım ki tam istediğim yere geldim. Yola devam ettikten sonra Yeniceden sonra rakım 300’den artmaya başladı ve en yüksek nokta olan Jandarma Kula bölgesine geldim ve bir fotoğraf çekindim rakım resimde gördünüz gibi 810 fotoğrafı çekmek için çok uğraştım acayip bir rüzgar esmekte arabanın kapısını ben açmaya çalışırken rüzgar kapıyı kapatıyordu neyse fotoğrafı çektikten sonra arabaya geri bindim.

Okuyan arkadaşlardan rica ediyorum siteme bir yorum bırakırsanız çok makbule geçer.

Bu hafta sonuda bir aksilik olmaz ise Muğla,Bodrum'a 1 haftalık gidiyorum ve orada da gezmeyi düşünüyorum:)

Link: Küçük Bir Kırklareli Gezisi - Emre BağçuvanEmre Bağçuvan
 
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri