kısa dönemleri şürücü yapıyorlar mı

oktayman

Kayıtlı Üye
merhaba askerliğim ankara etimesguta çıkmış.
Esas BirliğiZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM. 2 NCİ TNK.EĞT.A. 1 İNCİ TIRT.ARÇ.SÜR.ER EĞT.TB.KH. VE KH.BL. / ANKARA ETİMESGUT / ANKARA

anladığım kadarı ile tırtıklı araç sürücüs,
askerliğini yedek subay olarak yapmış bi arkadaşa sordum o kısa dönemleri şöför yapmazlar dedi,o zaman ben ne iş yapacağım
birde birlik hakkında bilgisi olan varmı acemilikde aynı yerde

Kısa dönemler rahat olurlar ve ekseri onbaşı yapılır. Düştükleri birliklerde ihtiyaca göre çavuş yapılırlar ve Karargah hizmet bölüklerine düşenler alan sorumlusu olurlar. (silahlık, nöbetçi onbaşı, yemekhane çvş vb)

merhaba askerliğim ankara etimesguta çıkmış.
Esas BirliğiZH.BRL.OKL. VE EĞT.TÜM. 2 NCİ TNK.EĞT.A. 1 İNCİ TIRT.ARÇ.SÜR.ER EĞT.TB.KH. VE KH.BL. / ANKARA ETİMESGUT / ANKARA

anladığım kadarı ile tırtıklı araç sürücüs,
askerliğini yedek subay olarak yapmış bi arkadaşa sordum o kısa dönemleri şöför yapmazlar dedi,o zaman ben ne iş yapacağım
birde birlik hakkında bilgisi olan varmı acemilikde aynı yerde

Kısa dönem yapmış biri olaraktan sana cevabım tamamen şansını kalmıs,gittigin yere baglı.full nobet te tutabilirsin, masa başında da olabilirsin.

Benim askerligim boyunca bilgisayar oyunu oynamak, yabancı dizi felan izlemekle geçmişti, aynı yerde başka arkadasım kısa dönem , çocuk günde en az 6 saat nöbete gidiyordu.

Siz Tankçı olarak gidiceksiniz oraya büyük bir ihtimal de aynı yerde er egitim çavuşu olacaksınız ve siz ordaki acemi askerleri egiteceksiniz..

Siz Tankçı olarak gidiceksiniz oraya büyük bir ihtimal de aynı yerde er egitim çavuşu olacaksınız ve siz ordaki acemi askerleri egiteceksiniz..
anladım hocam bir gedelim görelim bakalım

sürekli evci izni alsam verirler mi acaba

Araç komutanı yada neydi o araç muhafızı yapıyorlar.

80 gün acemilik yaptım. Acemiliğimin 60. gününde kısa devreler gelmişti. ikinci gün kral gibiydiler ve kısa süre sonra çoğu onbaşı oldu. usta birliğindede gördüm kısa devre askerleri. Genel olarak rahattırlar ancak normal askerler tarafından sevilmezler. Normal uzun dönem askerler sizden daha az kıdemli gibi olsalarda eğitim yada usta birliğinde neyin nasıl işlediği konusunda şeytan olmuşlardır. Onlarla iyi geçinirseniz çok rahat edersiniz. Çünkü akşam 5 ten sonra komutanlar gider ve nöbetçi amir ve onlarla başbaşa kalırsınız. Askerde kral olmak çok iyi değildir ama yanlız olmak çok kötüdür.

Çok şöför açıgı varsa herkesi şöför yapıyorlarda araba almama imkanın varsa alma. Ben uzun dönem yaptım teste soktular ehliyet var diye yazıları okumadım bilerek o aracı sorumluluğunu almak heleki askeriyede çok zor. Aracı sana zimmetliyolar bildigin. Herşeyiyle içindeki tornavida setine kadar sana zimmetli biri alsa ****ligine başına bela o yüzden orda vermeye kalkarlarsa bi şeyler yap işte :D

Hayırlı olsun. Ben askerliği kısa dönem tankçı olarak yaptım. Hiç te rahat falan yapmdım. 2 ay kantincilik yaptım öyle biraz rahat etmişimdir onun haricinde ne iş varsa yaptım. En kötü şey askerde sabit bir görevin olmamasıdır yani orta malı olmaktır.

Etimesgut çok meşhur biyerdir. Çok iyi yapanlarda var çok kötü yapanlarda. Bu tamamen birliğindeki komutanlarla alakalı bir durum. Gidip göreceksin başka kaçarı yok. Ama nedense zırhlı birliklerde genelde tinerci balici esrarcı hırsız falan çok oluyor onu anlamadım. Özellikle etimesgut oxford dan gelenler :D. Gidince zaten duyarsın oxford u :D.

Hayırlı olsun. Ben askerliği kısa dönem tankçı olarak yaptım. Hiç te rahat falan yapmdım. 2 ay kantincilik yaptım öyle biraz rahat etmişimdir onun haricinde ne iş varsa yaptım. En kötü şey askerde sabit bir görevin olmamasıdır yani orta malı olmaktır.

Etimesgut çok meşhur biyerdir. Çok iyi yapanlarda var çok kötü yapanlarda. Bu tamamen birliğindeki komutanlarla alakalı bir durum. Gidip göreceksin başka kaçarı yok. Ama nedense zırhlı birliklerde genelde tinerci balici esrarcı hırsız falan çok oluyor onu anlamadım. Özellikle etimesgut oxford dan gelenler :D. Gidince zaten duyarsın oxford u :D.

acemilik kaç gün sürüyor anladığım kadarı ile görevden göreve değişiyormuş,tankcılar kaç gün yapar

80 gün acemilik yaptım. Acemiliğimin 60. gününde kısa devreler gelmişti. ikinci gün kral gibiydiler ve kısa süre sonra çoğu onbaşı oldu. usta birliğindede gördüm kısa devre askerleri. Genel olarak rahattırlar ancak normal askerler tarafından sevilmezler. Normal uzun dönem askerler sizden daha az kıdemli gibi olsalarda eğitim yada usta birliğinde neyin nasıl işlediği konusunda ırıspı olmuşlardır. Onlarla iyi geçinirseniz çok rahat edersiniz. Çünkü akşam 5 ten sonra komutanlar gider ve nöbetçi amir ve onlarla başbaşa kalırsınız. Askerde kral olmak çok iyi değildir ama yanlız olmak çok kötüdür.

etimesgutta yaptınızdı dimi,bu evci izinleri nasıl oluyor.komutanlar vermiyoz filan derler mi,varsa böyle bir avantajamız kullanalım en azından hafta sonu rahat ederiz

bende orda askerlik yaptım, 331. kd. olarak.
etimesgut çok enteresan bi yer. çok büyük oldugundan her bölükte farklı uygulamalar olabilyor. ben niamiyedeydim, 2 haftada bir gün zor çarşıya çıkarırlardı, evci izni verilmezdi. ama diğer bölüklerde gayet rahat arkadaslar vardı.

size tavsiyem giderken yanınızda bol miktarda bozuk para götürün. kola makinesi, cay kahve makinesi için. ayrıca kantinlerde kartla alışveriş yapılıyodu, para kullanılmıyordu. ona göre para olan bir kart taşırsanız rahat edersiniz

bende orda askerlik yaptım, 331. kd. olarak.
etimesgut çok enteresan bi yer. çok büyük oldugundan her bölükte farklı uygulamalar olabilyor. ben niamiyedeydim, 2 haftada bir gün zor çarşıya çıkarırlardı, evci izni verilmezdi. ama diğer bölüklerde gayet rahat arkadaslar vardı.

size tavsiyem giderken yanınızda bol miktarda bozuk para götürün. kola makinesi, cay kahve makinesi için. ayrıca kantinlerde kartla alışveriş yapılıyodu, para kullanılmıyordu. ona göre para olan bir kart taşırsanız rahat edersiniz
bozuk para muhabbetini internette çok gördüm,30 tl (1*30)alsam yeter mi
sigara içmiyorum.inşallah başlamam da
kart olarak babamın emeklilik kartını almayı düşünüyorum:)

bozuk para muhabbetini internette çok gördüm,30 tl (1*30)alsam yeter mi
sigara içmiyorum.inşallah başlamam da
kart olarak babamın emeklilik kartını almayı düşünüyorum:)

şöyle soyleyeyim, acemi birliğinde tüm kısa dönemler beraber olacak ve kalablıktn dolayı makineler önemli olacak. orda avantaj sağlar. usta birliğinde cok sorun olmaz. bi de bizim zamanda kısa dönemler çoktu, sizde azsa sayı cok problem olmaz. 30 tl yeter bence ;)

Bu yorumlar askerlikten sogutur adami :) okulu dondurup askerliği aradan cikarmak için gidip geleyim diyordum ama yorumları okuduktan sonra kisa donem bile bitmez gibi geldi

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bedelli patlayacak yakında acele etmeyin,Youtube nuz maliyeye çalışır en fazla biraz:D

bedelli patlayacak yakında acele etmeyin,Youtube nuz maliyeye çalışır en fazla biraz:D

askere giderken youtubeden kendime akar oluşturacaktım tam kaanıyom derken kanallar kapandı şimdi tekrar açtım aynı kanalları ama izlenim çook az

---------- Mesaj saat 17:01:51 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 17:00:47 civarında gönderildi. ----------

askere giderken youtubeden kendime akar oluşturacaktım tam kaanıyom derken kanallar kapandı şimdi tekrar açtım aynı kanalları ama izlenim çook az

Hatta Milleyetin sitesincen copy paste yapacak bloglar açtım kendi botumu yaptım.ama onlarıda daha takip eden yok belki zamanla olur

---------- Mesaj saat 17:01:51 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 17:00:47 civarında gönderildi. ----------

Hatta Milleyetin sitesincen copy paste yapacak bloglar açtım kendi botumu yaptım.ama onlarıda daha takip eden yok belki zamanla olur

Askere giderken arkada 1 sevgili 2 youtube kanalı bırakmiyacaksın:D

Şöförleri uzun süre kullanmak istediklerinden, birde şöför yapmadan önce kısa bi eğitim verip daha sonra psikoteknik sınavına sokmak gerketiğinden genelde kısa dönemler Şöför olmuyor. Ben hiç denk gelmedim kısa dönem şöföre. Ama başka bi arkadaşın dediği gibi Araç komutanı, yada Araç muhafızı yapıyorlardı benim dönemimde. ( 343 KSD)

acemilik kaç gün sürüyor anladığım kadarı ile görevden göreve değişiyormuş,tankcılar kaç gün yapar

etimesgutta yaptınızdı dimi,bu evci izinleri nasıl oluyor.komutanlar vermiyoz filan derler mi,varsa böyle bir avantajamız kullanalım en azından hafta sonu rahat ederiz

Ben acemiliği Canakkale ezine jandarma eğitim taburunda, usta birliğim hasdal 1. özel koruma taburundaydım. Acemilikler 2 bölümden oluşur. A ve B grupları. A grupları 30 gün acemilik yapar ve usta bırlıgıne gıderler. Bgrupları 75-80 gün acemilik yapıp giderler. Agrupları genelde meslekçi olanlardır.

Çarşı izinleri bölük komutanının inisiyatifindedir ve acemi birliğinde ilk 1 ayçarşı iznine çıkılmaz.

kısa dönemler 24 gün sanırım ben o şekilde yapmıştım. Aynen soner iyi söylemiş. Don atlet çorap sağlam al yanına havada kış. ordan kantinden alırım diye gitme alamazsan açıkta kalırsın. Ki acemi birlikleri çok kalabalık olur sıra gelmez. bizim bölük 400 kişiydi full kısa dönem hepsi okumuş adam ama gezici kantin vardı o gelince millet biribirini çiğniyordu 1 kutu kola içebilmek için :D gerisi sen düşün. Bozuk para olayı çok hassas bi konu ama mevsim kış o kadar problem olmaz. Sonuçta insan bu sıcakta kola falan çok aramaz çaykolik falan değilsen sıkıntı yok. Vallahi yaşandı bitti ama zor harbiden. akşam 10 11 de yat sabah 5 de kalk sürekli aynı şeyler yenmeyecek yemekler tuvaletten içilen sular oda akıyorsa :D, gece karanlığında mıntıka, telefon kuyrukları ictimalar. Acemi birliği çok fena yaa :). Uzunu kısası yok bunun hertürlü bunu yaşıyorsun ben 29 yaşımda yaşadım ::)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri