kısaca quantum fiziği nedir ? ARAMIZDA FIZIKCI VARMI ?

o benim :) fizik mezunuyum ama quantum çok geniş bi konu quantum nedir demek çok saçma klasik eğitim sistemi saatlerce konuşulabilir normal dünyayla quantum dünyası çok farklıdır.İlk derse hoca şöyle girmişti bir top düşünün topu yavarlarsan karşısında duvar varsa top duvara çarpıp geri döner ama quantum dünyada(atom altı çok küçük boyutlu dünyada diyebiliriz mikro nano boyutlar)bir elektronu bır potansiyel kuyusundaki bi duvara çarparsa gücü düşükte olsa 2 seçenek vardır potansiyel duvarını delip geçebilir yada normal dunyadakı gıbı duvardan sekıp gerı donebılır.quantum dünyası genelde olasılık dünyasıdır.en bilinen hikayeden bahsedeyım schrodinger in kedisi:) bır kutu içindeki bir kedi düşünün kedinin yanında radyo aktif bir element cam içinde insanı bile öldürebilecek türden
bir mekanizmayla o camı kırıyorsunuz sonuç ne olur?
herkesin kedi ölür dediğini duyuyorum :) ama schrödinger amca diyorki kedi belki ölmüş belkide ölmemiştir.ama kutuyu kaldırınca cesetle karşılaştığında belkide kedi yaşıyordu ama ben kutuyu kaldırdım diye öldü yani kedinin yaşamı iki ihtimalli ve bu amcanın başa bela bir schrödinger denklemi mevcut:) sayfalarca sınavda denklemini çözerdik:)quantum çok eğlencelidir bi örnek daha boyutla ilgili quntum boyutlar parçalanamaz temel boyutlardır örneğin elinizde bır kavanoz var ve bır mıktar mısket kavanozu dolduruyorsunuz mısketle ama oda ne bı mısket dısarda kaldı o msketı ıkıye bolup kavanoza koyabılırmısınız yanı quantum dunyadkı boyutlar temel boyutlardır parçalanamaz.... saatlerce yazabilirim dolayısıyla quantum nedir die bi soru olamaz fiziğin en eğlenceli ama en geniş konusundan biridir.quantum olasılıktır bılınmezlıktır .quantum candır:)kara delikleri solucan deliklerini relativiteyi schrödingeri araştırabilirsin.ama bu hıkayelerı anlatırsan işini görür:)

---------- Spam Engelliyici 12:54 ---------- Önceki Mesaj 12:48 ----------

serway bi ölçüt değildir bence,hiçte sevmediğim bir kitaptı çünkü sadece bir kitaptı bi çok yerden araştırılabılır ornegin belgeseller cosmosun bazı bolumlerınde değinir Stephan hawkinginde bi kaç videosu vardı bu konuda
ama bız Berkeley kıtabı kullanıyoduk serway ve Berkeley incelenebilir ama onlar formulizasyondan başka bısı degıl quantuma daha felsefik yaklaşırsan anlaman daha hızlı olur sohbet muhabbet ve hikayelerle quantum daha değerli....

serway benim de sevdiğim bi kitap değil ama düşük seviyeli birine önerebileceğim bir kitap,şimdi adını hatırlamadığım ingilizce bir kitap okumuştum ben çok iyi kitap ama zaten fiziği zor anlayan birine ileri seviye gelir,arkadaşın derdi ders geçmek zaten fizikçi olmak değil:D

---------- Spam Engelliyici 13:57 ---------- Önceki Mesaj 13:55 ----------

Interstelları izleyin bununla ilgili super film yanılmıyorsam

O izafiyet teorisi ile alakalı daha çok kuantumluk bir durum yok ama yerçekiminin nasıl zaman gibi bir boyut olduğunu göstermesi açısından çok iyi

new age tarikatları, kuantum fiziği diye fantastik şeyler anlatıyor. kuantum fiziğini gerçekten öğrenmek istiyorsan teorik fizikcileri okumalısın ama çok zordur anlaşılması.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri