Klip çekim ilk deneyimim

• Kullanıcı XFQ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

XFQ

Kayıtlı Üye
Aykut Kurt - YouTube

Arkadaşlar ilk defa klip çekim işine girdim. Şarkıyı söyleyen benim saygıdeğer bir dostumdur :). Biraz çekim hataları var ama birdahakine düzelteceğim. Onun dışındaki yorumlarınız varsa alayım.

Aykut Kurt - YouTube

Arkadaşlar ilk defa klip çekim işine girdim. Şarkıyı söyleyen benim saygıdeğer bir dostumdur :). Biraz çekim hataları var ama birdahakine düzelteceğim. Onun dışındaki yorumlarınız varsa alayım.

Beğendim güzel perfect gideri var :D ama bide bayan eklerseniz 2 kişi söylerlerse daha güzel olur diye düşünüyorum video güzel olmuş inşallah devamı gelir hayırlısıyla

solda ki prizlerin kalkması lazım hocam oradan
birdahaki klip daha farklı ortamda olacak hocam. Evet priz işi bozdu :D
Beğendim güzel perfect gideri var :D ama bide bayan eklerseniz 2 kişi söylerlerse daha güzel olur diye düşünüyorum video güzel olmuş inşallah devamı gelir hayırlısıyla
Bayan arkadaşlarımızdan video için yardımcı olacak varmı bilmiyorum ama dediğiniz fikri anladım ben aklımın bir köşesine yazıyorum :).
klibin siyah beyaz olması ayrı bı hava katacak diye duşunuyorum. başarılı :)
After Effectsden siyah beyaz efect vermek çok zor geldi. Birdahakine rengi tekrar ayarlayacağım :).

[MENTION=12610]XFQ[/MENTION] kardeş çekim yapılan makina marka modeli nedir acaba?

Dogada çekilse tûrkû vidéolari kalitesi artar diye dûsûnûyorum.

Fena değil yalnız özellikle yan çekimlerde şarkı sözü ile dudak hareketleri uyuşmuyor...Buda biraz itici görüntü oluşturuyor bence..İleride çok daha iyi şeyler çıkabileceğine eminim...Özellikle türkü formatı için gitarın yanına Bağlama da yakışır :D

Ses ve dudak hareketleri uyumsuz bunu halletmen lazım. Kaydı farlı bir cihaz ile yapıp montaj sırasında entegre etmen lazım.

Normal seslendirme kaydı güzel bir şekilde alınıp bir deniz kenarıdır bir denize bakan parktır ufkun bittiği yerde playback yapılırsa sözlerde üzerine oturursa şahane olur, güzel söylüyor ginede tebrik ederim ikinizide.

Normal seslendirme kaydı güzel bir şekilde alınıp bir deniz kenarıdır bir denize bakan parktır ufkun bittiği yerde playback yapılırsa sözlerde üzerine oturursa şahane olur, güzel söylüyor ginede tebrik ederim ikinizide.
Denizlide olduğumuz için malesef Denize hasret bir milletiz :). En yakın aydın kuşadası ve izmir var.
Araya farklı görüntüler konulabilir. Doğa görüntüleri gibi. Başarılı olmuş.Tebrikler.
Çamlık dağında düşünüyorum birdahaki klibi
Ses ve dudak hareketleri uyumsuz bunu halletmen lazım. Kaydı farlı bir cihaz ile yapıp montaj sırasında entegre etmen lazım.
Evet dudak hareketinin tekniğini oturtamadım. Bunu deneme amaçlı çekmiştim nasıl olacak diye. İkinci klip için çok uğraşıp en iyisini çıkartacağım :).

İlk denemelerde bazı hatalar olması gayet doğal, ama karar verip başlamak bile insanlık için büyük bir adımdır :) şaka bir yana başarılar dilerim.. Ancak klip yapımı konusunda bir kaç küçük tavsiyede bulunmadan geçmeyeceğim.

1- Klipte hiç effect ve action kullanılmamış, oysa effect ve geçişler bir müzik klibinde olmazsa olmazlardandır.

2- Senkron (ses ve görüntü eşleme) sorunlu.. ama bu basit bir sorun olup, oluşan kayma büyük ihtimalle klibi hazırladığınız bilgisayardaki codec çakışmalarından kaynaklanmıştır.

3- İlgi çekmesi beklenen bir klip asla tek mekanda çekilmemeli ve aynı parça, müzigin ve sözlerin ruhuna uygun olan bir kaç farklı ortamda çekilerek bu görüntüler montaj esnasında profesyonel kliplerdeki gibi sahne geçişleri ile süslenmelidir.

4- Son olarak; doyurucu olması açısından video üzerinde mutlaka profesyonel yazı stilleri ile sanatçının ve parçanın adı ile yapımcının isimleri gibi bazı detaylar bulunmalıdır.

Bunlara biraz dikkat ederseniz çalışmalarınız amatörlükten profesyonelliğe yükselecektir.. tekrar başarılar.

NOT : Klibin çekileceği sahnelerde örneğin prizler gibi çirkin detaylar bulunmamasına azami dikkat etmeli ve çekime başlamadan önce mutlaka çevre kontrolü yapmalısınız.

İlk denemelerde bazı hatalar olması gayet doğal, ama karar verip başlamak bile insanlık için büyük bir adımdır :) şaka bir yana başarılar dilerim.. Ancak klip yapımı konusunda bir kaç küçük tavsiyede bulunmadan geçmeyeceğim.

1- Klipte hiç effect ve action kullanılmamış, oysa effect ve geçişler bir müzik klibinde olmazsa olmazlardandır.

2- Senkron (ses ve görüntü eşleme) sorunlu.. ama bu basit bir sorun olup, oluşan kayma büyük ihtimalle klibi hazırladığınız bilgisayardaki codec çakışmalarından kaynaklanmıştır.

3- İlgi çekmesi beklenen bir klip asla tek mekanda çekilmemeli ve aynı parça, müzigin ve sözlerin ruhuna uygun olan bir kaç farklı ortamda çekilerek bu görüntüler montaj esnasında profesyonel kliplerdeki gibi sahne geçişleri ile süslenmelidir.

4- Son olarak; doyurucu olması açısından video üzerinde mutlaka profesyonel yazı stilleri ile sanatçının ve parçanın adı ile yapımcının isimleri gibi bazı detaylar bulunmalıdır.

Bunlara biraz dikkat ederseniz çalışmalarınız amatörlükten profesyonelliğe yükselecektir.. tekrar başarılar.

NOT : Klibin çekileceği sahnelerde örneğin prizler gibi çirkin detaylar bulunmamasına azami dikkat etmeli ve çekime başlamadan önce mutlaka çevre kontrolü yapmalısınız.
Değerli tavsiyen için teşekkür ederim hocam :). Bu tavsiye aldığım en iyi tavsiyelerden biriydi. Gerçekte çok teşekkür ederim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri