Kodlama Nereden Öğrenilir Yardım Bekleniyor ?

samet142

Kayıtlı Üye
Kolay gelsin arkadaşlar.
Ben kodlama öğrenmek istiyorum amacım bot yapmak yani creator gibi
Ya da çoğu siteden veri çeken bot mesela Haber botları gibi
Ya da forumda satılan gmail botları gibi.
Bu tür konularda hangi dili önerirsiniz site olarak nereyi önerirsiniz usta olan kişiler yardımcı olursa sevinirim..

bende 7. sınıfta başladım bu işlere ama nasıl öğrendim falan bende hala hayret ediyorum :)
İlk önce Prototurk - Tayfun erbilen videolarını izle türk kaynak olarak iyi anlatır. iyi bir yerlere geldiğin de phpacademy kanalına bakmanı öneririm :D

ilk once algoritma kurmayi oyrenmelisin tabiiki.en esasi bu yani.algoritmayi bildinse hangi dilde yazmanin farki yok.her dilin kendisine gore sintaksisi var.
desktop app yazmak istiyorsan C# oyrensen iyi olur(forumda yazilan dekstop applarin cogu C# -da yazilmis.Visual Basic-dede yaza bilirsin).
web app yazmak istiyorsan PHPde yaza bilirsin.

kitapdan okumani oneririm.video derslerde iyi ama konuyu tam anlatmiyo.

Teşekkürler başka önerisi olan varmı [MENTION=12575]bio33[/MENTION] gibi bu konuda usta olan kişiler yok mu ? [MENTION=13576]Pars Yazılım[/MENTION]

Teşekkürler başka önerisi olan varmı [MENTION=12575]bio33[/MENTION] gibi bu konuda usta olan kişiler yok mu ? [MENTION=13576]Pars Yazılım[/MENTION]

Est hocam. Benimkisi sadece meraktan gelişti gitti. Ben ilk önce hazır kodlar üzerinde oynamalar yaparak başladım. Sonrasında küçük uygulamalar, daha sonrasında veritabanı bağlantıları derken gelişti gitti. Hala takıldığım yerleri google amcaya aratırım :)

Est hocam. Benimkisi sadece meraktan gelişti gitti. Ben ilk önce hazır kodlar üzerinde oynamalar yaparak başladım. Sonrasında küçük uygulamalar, daha sonrasında veritabanı bağlantıları derken gelişti gitti. Hala takıldığım yerleri google amcaya aratırım :)

Hocama katılıyorum herşeyin sırrı google amcada :)

Hocama katılıyorum herşeyin sırrı google amcada :)

Peki program sourcelerini nasıl aratacağım ben visual basic ve vb.net ve c## farklı mı ?

Peki program sourcelerini nasıl aratacağım ben visual basic ve vb.net ve c## farklı mı ?

Ne yapmak istediğine bağlı örnek hesap makinesi yapıcaksın bu şekilde arat : vb.net hesap makinesi source çıkmassa yapacagın projeyi ingilizceye çevir öyle arat %100 bulursun.

Aynen öyle :D tam yazıcaktım bende ama aynısını yazacağım için tekrar yazmayayım dedim :D Zaten yazılım işi heves işi üniversite gidip ödevlerin alayını başkalarına yaptırıp sonra mezun olunca yazılımcı olmuyorsun

Kolay gelsin arkadaşlar.
Ben kodlama öğrenmek istiyorum amacım bot yapmak yani creator gibi
Ya da çoğu siteden veri çeken bot mesela Haber botları gibi
Ya da forumda satılan gmail botları gibi.
Bu tür konularda hangi dili önerirsiniz site olarak nereyi önerirsiniz usta olan kişiler yardımcı olursa sevinirim..

Bot için ben hep botlarım için c# çalışıyordum sıkıntılı ve zordu sonradan PHP gibi bir veli nimet oldugunu keşfettim hem botu yapmak 5 kat daha kolay az zaman alıyor hem 5 kat daha hızlı çalışıyor bot her yönden mükemmel php öğren biraz bot yapmaya başlarsın zaten içerik çekme içini c# dada yaparsın ama aktarma v.b işine gelince kasmalar mı dersin webbrowser errorları filan uğraştırıyor adamı

Son düzenleme:
Kodlamayı ha diyince öğrenemezsin ortak ilk algoritmayı ögrenmen gerekiyor. Sonra mantık yürütmeyi geliştirmen gerekiyor. Sonra kodlama :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri